Sağlık

Sağlık Haberleri

Meme kanserinde erken tanı hayat kurtardı

Gaziantep'te ikamet eden 44 yaşındaki İmren Altuntaş, 3 ay önce meme kanseri teşhisi konuldu. Özel Hatem Hastanesi Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Arslan 'a başvuran Altuntaş, Op. Dr. Selçuk Arslan tarafından yapılan meme koruyucu cerrahisi ile sağlığına kavuştu.

Meme kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Kliniği Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında etkinlikler düzenledi.

Delta varyantını ANKA'da yendi

Şanlıurfa'da yaşayan ve korona virüsün delta varyantına yakalanan 47 yaşındaki Ahmet Topçu hastalığa karşı verdiği zorlu savaşı ANKA Hastanesi'nde kazandı.

Hastaların tehdit ve hakaretlerine aldırış etmediler, bir yılda 150 bin koronalıya ulaştılar

Elazığ'da bir yıl önce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde açılan, çalışanları öğretmen, memur ve sağlıkçılardan oluşan Pandemi Çağrı Merkezi, hastalardan aldıkları tehdit ve hakaretlere rağmen 150 bin çağrıya karşılık vererek önemli bir istatistiğe imza attı.

Basketbol Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden takımdan sağlık sponsorluğu anlaşması

Medical Park Elazığ Hastanesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Elazığ Basketbol Spor Kulübü Derneği ile sağlık sponsorluğu anlaşması yaptı.

Son 24 saatte korona virüsten 214 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 214 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 29 bin 760 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Konya Şehir Hastanesinde 13 ayda 97 bin 666 ameliyat yapıldı

Konya Şehir Hastanesinde hizmete girdiği 2020 yılı Ağustos ayından bu yana acil servis ve polikliniklerinden 2 milyon 104 bin 930 hastaya sağlık hizmeti sunulurken, 97 bin 666 ameliyat gerçekleştirildi.

Kanser hastalarına pastalı moral

Medikal Park Gaziantep Hastanesinde tedavi gören kadınlara moral ve motivasyon sağlamak amacıyla meme kanseri farkındalık ayında etkinlik düzenlendi. Kesilen pasta ile hastalar iyileşme sürecine girmenin sevincini yaşadı.

Uzmanından orta seviyede stres önerisi

Malatya İnönü Üniversitesi Öğr. Gör. Duygu Yücel, konferansta yaptığı konuşmada, orta seviyede stres önerip, 'Düşük düzeyde stres umursamazlık ve başarısızlığı getirir. Stres düzeyinin orta seviyede olması hayat fonksiyonlarının normal bir şekilde başarıya götürmesine neden olur. Stres seviyesinin yüksek olması anksiyete bozukluğuna ve panik ve endişeye sebep olur' dedi.

Medical Park Elazığ Hastanesinden 'Meme Kanseri' bilinçlendirme standı

Medical Park Elazığ Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı nedeniyle bir alışveriş merkezinde stant açarak vatandaşları bilinçlendirdi.

Pediatrik Kalp Cerrahisi bölgedeki tek merkez

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Kalp Cerrahisi Bilim Dalı konjenital (doğuştan gelen) kalp hastalıkları ve cerrahi tedavisi konusunda bölgede ilk ve tek olarak hizmet veriyor.

Acildeki yoğunluk triaj sistemiyle önleniyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde hayata geçirilen Triaj sistemiyle, biriken hastalar, önem sırasına göre ilgili birimlere sevk ediliyor.

Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Dünyada her 7 kadından birinin meme kanserine yakalandığını belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine değiniyor. Malatya'da kanseri azmiyle yenen bankacı Özlem Önal Erkurt, bu süreçte yaşadıklarının kısa filmini çekerek, 'Hastalık benim değilmiş gibi davrandım ve işe yaradı' dedi.

Aşı olmayan doktor yoğun bakımdan 'aşı' çağrısı yaptı

Aşı olmayan ve yoğun bakımda 1 aydan fazla süredir tedavi gören doktor 'aşı olun' çağrısı yaptı. Doktorun aşı çağrısını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından paylaştı.

Son 24 saatte korona virüsten 214 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 214 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 29 bin 240 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sigara erken menopoz ihtimalini arttırıyor

Sigara içenlerde erken menopoza yakalanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, 18 Ekim Dünya Erken Menopoz Gününde güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

MTÜ'de koklear implantasyon operasyonu sevinci

İleri derecede işitme kaybı olan ve işitme cihazından fayda görmeyen çocuk ve erişkin hastalarda uygulanan Koklear implantasyon operasyonlarının Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Polikliniği'nde yapılmasını değerlendiren MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sağlık ekibini kutladı.

Kuzey Irak'ta hastalığına tanı konulamayan 2,5 yaşındaki Sercan, Diyarbakır'da şifa buldu

Kuzey Irak'ta, safra yollarında doğuştan büyük bir kist bulunan ve götürüldüğü hastanelerde hastalığına teşhis konulamayan 2,5 yaşındaki Sercan Tunç isimli kız çocuğu, getirildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde şifa buldu.

Uzmanlar bağışıklığı düşük ve kronik hastalar için grip aşısını öneriyor

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte grip vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, grip aşılarının korona virüsten, korona virüs aşılarının ise gripten korumayacağını belirtiyor. Bağışıklığı düşük hastalar, kanser hastaları, kronik hastalar ve 65 yaş üstüne grip aşısı öneriliyor.

Toplam 3600 haber.