Sağlık

Sağlık Haberleri

Kubba'dan 10 Kasım mesajı

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümü olan 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayımlandı. Kubba, 'Bilimsel ilerlemeler ışığında, mirasına ilelebet sahip çıkacağız' ifadelerini kullandı.

GAÜN'de organ bağışı çağrısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi bünyesinde, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle düzenlenen Organ ve Doku Bağışı Haftası Etkinliğinde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, organ ve doku bağışı çağrısında bulundu.

Lösemili çocuklar için seminer düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bilgievleri ve akademi liselerde eğitim gören öğrenciler için seminer düzenledi.

Her organ bağışı hayat kurtarıyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adil Başkıran, pandemi döneminde organ bağışının iyice düştüğünü belirterek, 'Organ bekleyen hastalar için umut kapısı olan kadavra bağışı maalesef şu anda çok düşük oranda' dedi.

Estetik cerrahiyi cerrahlar yapmalı

Estetik uygulamalara olan ilginin artmasıyla birlikte, estetik mağdurlarının sayısında da artış gözlenmeye başladı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, estetik yaptırmayı planlayanları merdiven altı kliniklerden uzak durmaları konusunda uyararak, Estetik cerrahi ameliyatı yapmaya yetkilendirilmiş tek branş, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanlığıdır dedi.

Doktor Hasan Benar: 'Estetik dünyasında her gördüğünüze inanmayın'

IHAAW145110-SAG/09-11-2021 - Doktor Hasan Benar: Estetik dünyasında her gördüğünüze inanmayın - Hasan Benar'dan uyarı: Öncesi-sonrası paylaşımlarına kanmayın - Ünlüleri güzelleştiren doktor Hasan Benar: Estetikte sosyal medyaya güvenmeyin (Fotoğraflı) Adıyaman (İHA) - Londra'daki kliniğinde dünyaca ünlü isimlerin estetik tedavilerini yapan dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar, estetik operasyon yaptırmayı düşünenleri sosyal medya tuzaklarına karşı uyardı. Fırsatçıların insanların hem sağlığı hem de duyguları ile oynadıklarını belirten Dr. Benar, 'Öncesi-sonrası paylaşımlarına kanmayın. Tamamına yakını kandırmacadan ibaret. Güzelleşmek isterken hem paranızı hem de sağlığınızı kaybedebilirsiniz' dedi. Londra'nın en ünlü medikal caddesi Harley Street'teki kliniğinde şov dünyasının dünyaca ünlü yıldızlarının estetik tedavilerini yapan ve yeni isimleri televizyon, sinema ve gösteri dünyasına hazırlayan dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar'dan sosyal medya uyarısı geldi. Literatüre girmiş birden çok tıbbi makalesi bulunan, '2 Point Jawline' adını verdiği kendine ait dolgu uygulama tekniği ile tıp camiasında otoriteler arasında gösterilen Dr. Hasan Benar, estetik ameliyat yaptırmak isteyen kişilerin özellikle Instagram'daki before-after (öncesi-sonrası) fotoğraflarına kanmamasını gerektiğini, bu paylaşımların çoğunun tuzak olduğunu söyledi. Dr. Hasan Benar, Sosyal medyada dolaşan öncesi-sonrası paylaşımları tam bir kandırmacadan ibaret. Telefonlara indirilen photoshop uygulamaları ile fotoğraflar üzerinde oynanıyor. Bilimsel ve tıbbi hiçbir temeli olmayan vaatlerle insanlar kandırılıyor. Ne yazık ki çoğu kişi, özellikle de gençler bu paylaşımlara kanıp hem paralarından hem de sağlıklarından oluyorlar dedi. Hastalara büyük sorumluluk düşüyor Estetik uygulamaların hayati riskler taşıdığını ve her doktora güvenilmemesi gerektiğini vurgulayan Dr. Benar, 'Estetik operasyonların başarısı hekimin ve ekibinin tecrübesiyle doğru orantılı. Merdiven altı diye tabir edilen sözde kliniklerde yapılan uygulamalar faydadan ziyade geri dönülmesi güç sonuçlara neden oluyor' dedi. Son dönemde yıldızı daha da parlayan estetik uygulamaların fırsatçılar tarafından suistimal edilmemesi için hastaların çok dikkatli ve seçici davranmaları gerektiğine dikkat çeken Dr. Hasan Benar, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Estetik müdahalelerde amacımız hastalarımızın hem güzel görünmelerini sağlamak hem de ufak tefek dokunuşlarla sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmak. Ancak son dönemde yanlış ve acemice yapılmış uygulamalar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan kişilerle karşılaşıyoruz. Burada en büyük sorumluluk hastalarımıza düşüyor. Hekimi, ekibini ve operasyonun yapılacağı kliniği araştırmadan, bu konuda emin olmadan hiçbir uygulama yaptırmamalılar. Yoksa sonuçları çok ağır olabilir diye konuştu. (SD-SD-Y) 09.11.2021 10:27:54 TSI NNNN

Dalmış Beauty'den badem göz estetiği önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, çekik göz ameliyatı olarak da bilinen badem göz estetiğinin sağlık durumu iyi olan ve anesteziye karşı alerjik etki göstermeyen vatandaşlara uygulanabileceğini söyledi.

Lösemili çocuklara moral

Malatya'da, lösemili çocuklara moral etkinliği düzenledi.

Gaziantep'te TURKOVAC Faz-3 çalışmaları devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından pilot illerden biri olarak seçilen Gaziantep'te, TURKOVAC Faz-3 çalışmaları devam ediyor. Gaziantep'te 29'uncu gönüllüye aşısı yapıldı. Hedef 6 ayda 200 gönüllüye aşı yapmak.

Kişiye özel Fonksiyonel ve Estetik Rinoplasti

Medical Park Gaziantep Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği uygulamaları, hem estetik beklentilerle uygun açıdan hem de kişiye özel biçimde ya-pıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Ayşe Balat: 'Bağışlanan her organ bir candır'

03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi tarafından, Primemall alış-veriş merkezinde organ bağışına dikkat çekmek amacıyla stant açıldı. Baklava ikram edilen stantta, gönüllü vatandaşlardan organ bağışı alınıyor.

Covid-19 nedeniyle organ bağışı oranı düştü

Covid-19 pandemisi nedeniyle organ bağışı oranı yüzde 7'den yüzde 4'e düştü, Türkiye'de 25 bin 190 kişi organ bağışı bekliyor.

İnönü Üniversitesi yerli aşı için gönüllüleri bekliyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı.

Estetik Uzmanı Dr. Yiğit 'Yaş ve kilo doku deformitelerine ve sarkmalarına neden olur'

Medikal Estetik Hekimi Uzman Dr. Yahya Yiğit, yaş ve kilonun vücudun bazı bölgelerinde sarkmalar ve deformitelere neden olduğunu söyledi. Dr. Yiğit, 'Yaş almaya, kilo alıp vermeye, çevresel faktörlere bağlı olarak doku kayıpları meydana gelir. Bu da yüz, gıdı ve boyun bölgesinde doku deformitelerine ve sarkmalara sebebiyet verir' dedi.

MHP İl Başkanı Kayaalp, lösemili çocuklarla bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, beraberindeki partililerle lösemili hastaları ziyaret etti.

Sağlıkçılara moral ve motivasyon kahvaltısı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde pandemiyle mücadele eden çalışanlar, hastane yönetimi tarafından organize edilen kahvaltıda moral buluyor.

Organ bağışı için çaba

Tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de önemli sağlık sorunlarından biri olması nedeniyle organ bağışı konusunda gönüllülük istendi.

Son 24 saatte korona virüsten 203 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 203 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 27 bin 474 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Lösemili çocuklara jandarma şefkati

Malatya'da kadın jandarma görevlileri, lösemili çocukları ziyaret ederek hediyeler verdi.

Toplam 3611 haber.