Sağlık

Sağlık Haberleri

Türkiye'de bir ilk: Gezici Protez Merkezi

Gaziantep'te Uluslararası Doktorlar Derneği'ne hediye edilen Gezici Protez Merkezi, başta savaş nedeniyle protez ihtiyacı olan Suriyeli çocuklar olmak üzere şehir şehir gezerek tüm Türkiye'de hizmet verecek. Türkiye'de ilk olan bu uygulamayla ayrıca afet olaylarının ardından protez ihtiyacı olan afetzedelere de hızla yardım edilecek.

Sağlık ekiplerinden 'sessiz katil' uyarısı

Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli sağlık ekipleri, kış ayında meydana gelen karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Vücutta hasar meydana getiren grip, ilkbaharın sonuna kadar bekleniyor

Vücutta hasar meydana getiren gribin ilkbaharın sonuna kadar beklendiğini belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, 3 yıllık süre zarfı içinde genelde vücudun covide aşina olduğunu, son 2,5 yıl içerisinde birçok grip etkeninden uzak kalındığını söyledi.

Yenişehir'de temizlik araçlarına denetim

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, daha temiz bir Yenişehir için belediye bünyesinde bulunan temizlik araçlarını sahaya çıkmadan yerinde denetledi.

Prof. Dr. Atılgan: 'Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettik'

Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Atılgan, 'Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvarında son sistem teknoloji kullanılıyor. Modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet veriyor' dedi.

Aynı klinikte ikinci bebek müjdesini aldı

Diyarbakır'da 13 yıllık evli olan Hamide Akgün, ikinci bebek müjdesini aynı klinikte başarıyla gerçekleştirdiği üçlü kombin tedavi ile aldı.

Yemek borusunu delen cismin turp olduğunu zannetti, gerçek sonradan ortaya çıktı

Mardin'de yaşayan, ailesi ile birlikte akşam yemeği yerken yemek borusuna yabancı cisim kaçan ve Medical Park Elazığ Hastanesine sevk edilen Hasan Nas, gerçekleştirilen başarılı operasyonla 3 gün sonra sağlığına kavuştu. Farklı bölümlerde 3 farklı uzman doktorun müdahalesi sonrası yemek borusunu delen kemiğin çıkarıldığı talihsiz adam, turp yedikten sonra kendini hastanede bulduğunu söyledi.

Hasta ve yakınlarına akılcı ilaç uyarısı

ANKA Hastanesi'nde, akılcı ilaç kullanımı konusunda hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmek amacıyla stant açıldı. Standı ziyaret eden hasta ve yakınlarına ilaç kullanmadan önce doktor kontrolüne gidilmesi, ilacın tavsiye edilen sürede ve dozda kullanılması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eğitim kurumlarındaki öğrencilere, '18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' dolayısıyla eğitim verildi.

Uzman estetiysen Dalmış: 'Microblading zannedilenden daha faydalı bir operasyondur'

Marmara Klinik Güzellik Uzman Estetisyeni Hira Dalmış, microblading zararlı olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği pigmentler ile gerekli işlemler yapıldığı bilgisini verdi.

Beslenme alışkanlıkları değişiyor

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, beslenme alışkanlıklarında ileriye yönelik çok ciddi değişiklikler olacağını söyledi.

Gaziantep'te prematüre bebeklere farkındalık etkinliği

Medical Park Gaziantep Hastanesi, prematüre olarak dünyaya gelen bebeklere yönelik farkındalığın arttırılması için etkinlik düzenledi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde eşine böbreğini bağışladı

Adıyaman'da yaşayan Hanım Akıncı, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi (TransplANTEPSANKO) tarafından gerçekleştirilen başarılı organ nakli ameliyatı ile eşi Hasan Akıncı'yla sadece hayatı değil, böbreğini de paylaştı.

Doç. Dr. Murat Baykara, 'MRG öncesinde sağlık personeli hastadan bilgi almalı'

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) öncesi sağlık personellerinin hastadan bilgi alması gerektiğini belirten Doç. Dr. Murat Baykara, 'Özellikle vücutta metal protez bulunan hastalarda MRG cihazı mıknatısı, bu protezleri yerinden oynatıyor. Bu tip hastalara; kalp pili olanlar, beyin ameliyatı ile beyin damarlarına klips takılmış olanlar örnek olarak gösterilebilir' dedi.

Diyabete Anka neşteri

Gaziantep'te yaşayan 50 yaşındaki diyabet hastası, 7 yıldır mücadele ettiği hastalıktan ANKA Hastanesi'nde uygulanan diyabet cerrahisi sonucu kurtuldu.

Elazığ'da yaralı köpeğe FÜ sahip çıktı

Elazığ'da araç çarpması sonucu yaralanan köpeğe, Fırat Üniversitesi (FÜ) sahip çıkarak tedavi altına aldı.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ekber Şahin:

Medical Park Gaziantep Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ekber Şahin ''Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'' sebebiyle yaptığı açıklamada, Akciğer kanserlerinin genellikle belirti vermediğini vurguladı.

Elazığ'da vaka sayıları hızla düşmeye devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da devam ederken, aşılanma oranı da yükseliyor.

DSÖ 2016 yılı verilerine göre 3 milyon insanın ölümü alkolle ilişkilendirildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Atlı, 15-21 Kasım Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası'nda vatandaşlara uyarıda bulundu. Prof. Dr. Atlı, 'Çözüm, psikiyatri uzmanına gidip tedavi olup uygun tedavileri, terapileri, ilaçları almaktadır' dedi.

Toplam 3611 haber.