Sağlık

Sağlık Haberleri

2 yıldır geçmeyen ağrılarına ANKA'da çare buldu

Mide ağrısı ve kusma şikayeti ile Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne başvuran 78 yaşındaki hasta yapılan başarılı operasyonun ardından ağrılarından kurtularak, sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

Dicle Üniversitesinde Tüp Bebek Merkezi açıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesinde Tüp Bebek Merkezi açıldı.

Doğanşehir Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası açılmayı bekliyor

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde yapımı tamamlanan yeni hastane açılmayı bekliyor. Son derece modern olarak inşa edilen yeni hastane önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Veteriner Fakültesi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' gerçekleştirdi

Veteriner Fakültesini kazanan öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde 'Türkiye'de Veteriner Hekimliği Öğretiminin 179. Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni' gerçekleştirildi.

Bitki çayları için ezber bozan açıklama

Bitki çaylarını tekrar ısıtmanın veya uzun süre kaynatmanın sonucunda farklı maddelerin ortaya çıkmasına sebep olabildiğine ve özellikle kekiğin safra kesesi ve gebe hastalar için ciddi risk taşıdığına dikkat çeken Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, adı bitkisel olunca her şeyin kolay ve zararsız olarak algılanmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Covid-19 hastaları GAÜN Hastanesi'nde takip ediliyor

GAÜN Hastanesi bünyesinde hizmet veren Covid-19 Sonrası İzlem Polikliniği'nde, Covid19 enfeksiyonu geçiren hastaların sağlık kontrolleri ve takipleri yapılmaya devam ediliyor.

Diyarbakır'da miniklere diş sağlığı eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki 4 kreşte eğitim gören 550 öğrenciye diş sağlığı eğitimi verdi.

NCR'de başarılı obezite ameliyatı

Gaziantep NCR INTERNATIONAL HOSPITAL Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Kaplan, 46 Yaşındaki 162 kiloya sahip Sabahattin Kalkan'a 'Obezite ve Metabolik Cerrahi' ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturdu.

Onkoloji hastalarına ev konforunda hizmet

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde onkolojik tedavi gören hastalar kışın gelmesi ile birlikte düzenlenen etkinlikte müzik eşliğinde patlamış mısır ikramında bulunuldu.

Özel hastaneden Gazetecilere yüzde 40 inidirim

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ile MMT Amerikan Hastanesi arasında indirim protokolü imzalandı.

Battalgazi'de fırınlara gramaj ve hijyen denetimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli hizmet alabilmesi için ilçe genelindeki ekmek fırınlarında ruhsat, gramaj ve hijyen denetimlerini sürdürüyor. Denetimler çerçevesinde ilçede toplam 129 fırını denetleyen ekipler, 4 işletmeye ise cezai işlem uyguladı.

Prof. Dr. Dede: “Evde hemodiyaliz kullanımında, Avrupa’daki 2., dünyada 5. sıradayız”

Ankara Şehir Hastanesi Nefroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Dede, 'Türkiye'de yaklaşık 70-80 arasında bir hemodiyaliz hastası popülasyonumuz var. Bunun yaklaşık yüzde 1 ila 2'si de evde diyalize giriyor. Evde hemodiyaliz kullanımı anlamında binli sayıları geçmiş durumdayız. Avrupa'daki 2. büyük ülkeyiz bu anlamda, dünyada da 5. sıradayız' dedi.

Kahta Belediyesi'nden camilere hijyen desteği

Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı'nın talimatıyla ilçedeki 17 mahallede bulunan camilerde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapılarak vatandaşların hijyenik bir ortamda ibadet etmeleri sağlanıyor.

Ödüllü akademisyenden parkinson hastalığında umutlandıran formül

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 2020 Yılının Doktora Tezi Ödülü'nü alan Arş. Gör. Dr. Sema Arısoy, seminerde yaptığı konuşmada, parkinson hastalığının henüz kalıcı bir tedavisinin olmadığını belirterek, hazırladığı formülün ise hastalıktaki yan etkilerini minimize edeceğini söyledi.

'Yumurtaya alerjisi olanlar grip aşısından uzak durmalı'

Havaların soğuması ile birlikte artan mevsimsel grip hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi KBB Uzmanı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, grip hastalığında bir artış görüldüğünü belirterek bununla mücadelede aşı olmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kaygusuz, yumurtaya alerjisi olanların bu aşıdan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Defalarca denemelerine rağmen evlat sahibi olamayan çift müjdeyi aldı

Diyarbakır'da ileri derecede yumurta tembelliği nedeniyle çocuk sahibi olamayan çift, müjdeli haberi 4 yıl sonra aldı, mutluluk gözyaşları döken çift bebeklerini kucağına alacakları günü iple çekiyor.

İngiltere'de yaşayan hasta Gaziantep'te sağlığına kavuştu

Gaziantep NCR Internatıonal Hospıtal Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Rızvanoğlu, İngiltere'de yaşayan Essam Al Kaabi'ye 'Kalça Protezi' ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturdu.

Aç kalarak yapılan diyet bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Diyetisyen Sümeyye Akbulut, kısa sürede kilo vermek için tercih edilen uzun süreli açlık ve şok diyetlerin son derece tehlikeli olduğunu ve hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyerek uyarılarda bulundu.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Bu mevsimde Covid-19 ile en sık karıştırılan grip enfeksiyonu'

Covid-19 ile en sık karıştırılan özelikle bu mevsimde grip enfeksiyonu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, 'İnfluenzada (Grip) yine üst solunum enfeksiyonu yapan bir viral ajandır. Bazen Covid-19 hastaları grip olmuşum diye gelebiliyor. Grip olanlar acaba Covid miyim diye karşımıza çıkabiliyor. Bu aşamada insanlara önerim kendileri teşhis koymasından ziyade özelikle bir hekime başvurmalarıdır' dedi.

Toplam 3600 haber.