Sağlık

Sağlık Haberleri

Yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavi altına alındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yaralı halde bulunan dağ keçisi, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hayvanlardan insanlara geçen 200 hastalık var

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar, ziyarette yaptığı konuşmada, hayvanlardan insanlara geçen 200'e yakın hastalık olduğuna dikkat çekerek, 'Bunların önlenmesi açısından veteriner hekimlik büyük bir önem taşımaktadır' dedi.

Yapay damarla hayata döndü

Gaziantep'te yüksek tansiyon ve sık sık bayılma şikyetiyle hastaneye kaldırılan Mehmet Yaşar (73), aort damarının genişlemesi ve yırtılması teşhisi konulmasının ardından önce vücut ısısı 18 dereceye düşürüldü. Ardından kalbi durdurlan Yaşar, fil hortumu yöntemiyle yapılan 8 saatlik operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Diyarbakır'da tarihi geçmiş 450 kilo et imha edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son bir ayda il genelinde yaptığı çalışmalarda son kullanım tarihi geçmiş 450 kilogram kırmızı ve beyaz eti imha etti.

Malatya'da vatandaşa psikososyal destek hizmeti

Malatya'da, bilişim teknolojileri ve internetin bilinçli, güvenli, etkin kullanımı konusunda Sağlıklı Hayat Merkezlerinden ücretsiz olarak psikososyal destek ve danışmanlık hizmeti alınabilecek.

2035'te her 3 çocuktan 1'i gözlük takacak

Son yıllarda çocuklar ve yetişkinler olmak üzere tablet, telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazlara bağlı kalmaktan miyop oranında artış yaşanmaya başlandı. Uzmanlar, 2035 yılına kadar her 3 çocuktan 1'inin gözlük takacağı ön görüsünde bulundu.

Karaimamoğlu: 'Salgın hastalıklar tarihin dönüm noktalarından biridir'

Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan Karaimamoğlu, seminerde yaptığı konuşmada, salgın hastalıkların tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, imparatorluklar, ordular, ekonomi, nüfus hareketleri, tıbbi ve teknolojik gelişmeler üzerinde derin etki oluşturduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da çocuk hastalar için mesai sonrası poliklinik hizmeti

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çocuk hastalarda görülen grip vakaları sonrası hastane yönetimi, çocuk hastalar için ek önlem aldı. Başhekim Doç. Dr. Muhammet Asena'nın talimatıyla Aralık ayından itibaren acil serviste poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.

Kişiye özel burun estetiği ile doğal burun, sağlıklı nefes

Burun ameliyatına dair merak edilen bilgileri paylaşan Op. Dr. Abdulkerim Başaran, uyguladığı özel yöntemlerle ameliyatlarda başarı oranını yüksek tuttuğunu belirtti.

Aile hekimleri diyabet hastaları için toplandı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, çevre illerdeki aile hekimlerinin katılımıyla diyabet hakkında bilimsel toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda diyabet tedavisi ve diyabet konusunda aile hekimlerinin yaşadığı sorunlara karşı nelerin yapılabileceği ele alındı.

Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Evrensel ANKA'da

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erinç Evrensel, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev değişikliği

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde başhekimlik görevi devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir yılda 2 milyon hastaya hizmet verdi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, hastanede yılda 2 milyona yakın hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirterek, 'Hastanemizin acil bölümüne yılda 600 ile 700 bin civarı başvuruları bulunmakta ve devasa büyük bir devlet hastanesi hizmeti sunmaktayız' dedi.

7 yıldır polistik over sendromu nedeniyle evlat sahibi olamayan çift, Diyarbakır'da müjdeyi aldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 7 yıllık evli olan Tuba ve Aydın Doğan çifti, polistik over sendromu nedeniyle çocuk sahibi olamadı. Arkadaş tavsiyesiyle Diyarbakır'da yaptığı tedavilerle müjdeyi aldı.

Okuduğu fakülteye 30 yıl sonra dekan oldu

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ali Beytur atandı. Beytur, 30 yıl önce öğrencisi olduğu Tıp Fakültesi'ne dekan oldu.

Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Evrensel ANKA'da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nin güçlü hekim kadrosuna Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erinç Evrensel'i de kattı.

Darende'ye tomografi cihazı

Malatya'nın Darende İlçesi Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nin yeni 14 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı kurulumu yapılarak hizmete sunuldu.

Acil Sağlık ekipleri, yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide zamanla yarışıyor

Gaziantep'te hayat kurtarmak canla başla çalışan 112 Acil Sağlık ekipleri, yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide saniyelerle yarışarak hasta ve yaralı vatandaşların yardımına koşuyor. Asılsız ve acil olmayan vakaların kendilerini yavaşlattığını söyleyen ekipler, vatandaşların trafikte ambulansa, dolasıyla da yaşama yol vermelerini istedi.

Omicron varyantı, delta varyantına göre 6 kat daha fazla bulaşıcı

Omicron varyantının Türkiye'de ortaya çıkmasıyla birlikte varyantın delta varyantına göre 6 kat daha hızlı bulaşıcı olduğu ortaya çıktı. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, Covid 19 varyantlarının önüne geçmek için geri kalmış ülkelere aşı çalışmaları yapılması gerektiğini savundu.

Toplam 3602 haber.