Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 'Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.'

Başhekim Gökçe göreve başladı

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Acil Tıp Uzmanı Hasan Gökçe göreve başladı.

Diyarbakır'da yılbaşı öncesi 5 ton kırmızı ve beyaz et olmak üzere 6 ton gıda maddesine el koyuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı dolayısıyla denetimlerini artırtı, 5 ton kırmızı ve beyaz et olmaz üzere toplam 6 ton gıda maddesine el koydu.

Adıyaman'da ilk kez endokospik ventrikül içi tümör ameliyatı yapıldı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Abdulkadir Demir tarafından Adıyaman'da ilk defa beyin tümörü ameliyatı endoskopik yolla (kamera sistemi) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Dayan: 'Aşı ile sağlanmış toplumsal bağışıklık söz konusu değil'

Dicle Üniversitesi (DÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Uzmanı Prof. Dr. Saim Dayan, Türkiye'deki aşı haritasına yönelik açıklamada bulundu. Prof. Dr. Dayan, 'Türkiye'nin bütün illeri ve coğrafi bölgeleri toplumsal bağışıklığın çok çok gerisindedir ve aşı ile sağlanmış bir toplumsal bağışıklık söz konusu değildir' dedi.

SANKO Üniversitesi'nden yılbaşı akşamı beslenme uyarısı

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Funda Esin Fakılı, 'Yılbaşı sofralarında çeşit bol olduğundan yemekleri tadımlık yemek gerekir' dedi.

GAÜN'de 'Ortopedik Onkoloji' toplantısı düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nın ve Türk Ortopedi Travmatoloji Birliği Derneği'ne (TOTBİD) bağlı Kemik ve Yumuşak Doku Tümörleri Şubesi'nin işbirliğinde, GAÜN Hastanesi ev sahipliğinde 'Ortopedik Onkoloji' konulu bölgesel eğitim toplantısı düzenlendi.

Milletvekili Erdoğan'dan Aile Sağlığı Merkezi müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban'ın Elif mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi binasının çürümeler nedeniyle yıkılarak yerine yenisinin inşa edileceğini duyurdu.

Diyarbakır'da Omicron varyantı görüldü

Omicron varyantı olan Türkiye'de vakalar artış göstermeye devam ediyor. Diyarbakır'da 1 Omicron varyantı görülürken, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, 'Diyarbakır'da kötü durumdayız. Sadece Omicron'a üzgü bir PCR testi yapmıyoruz. Mevcut kullanmakta olduğumuz testlerin Omicron'u da tespit ettiğine dair veriler var' dedi.

Malatya yeni bir devlet hastanesine kavuşuyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yapımı yüzde 98 tamamlanan 360 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinde sona gelindi. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, önümüzdeki Mart veya Nisan itibariyle hasta kabulüne başlayacaklarını söyledi.

Korona virüs sayesinde 30 santimlik tümöründen kurtuldu

Malatya'da yaşayan 63 yaşındaki işitme ve konuşma engelli yaşlı kadın, korona virüse yakalanınca tesadüfen böbreğindeki 30 santim büyüklüğündeki tümörü de fark edildi. Başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan yaşlı kadın hem virüsü yendi hem de yıllardır dile getiremediği hastalığından kurtuldu.

Kışın aktivite, beslenme ve uyku ile ruh sağlığınızı güçlendirin

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Psikoloğu Merve Özdede, kış depresyonuna karşı fiziksel aktivite, iyi beslenme ve kaliteli uyku önerisinde bulundu.

Samsatlı kadınlara uzmanından diyet ve beslenme hizmeti

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yaşayan kadınlara ücretsiz beslenme ve diyetetik hizmeti veriliyor.

Samsatta kadınlara ücretsiz beslenme ve diyetetik

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yaşayan kadınlara ücretsiz beslenme ve diyetetik hizmeti veriliyor.

5 yıllık çocuk hasreti doktor tavsiyeli fitoterapi ile sona erdi

Diyarbakır'da yaşayan Meryem ve Mehmet Şahin çifti, 5 yıllık çocuk hasretini doktor tavsiyesi ile fitoterapi ilaçlarıyla sona erdirdi.

Karbon peeling ile cilt lekelerinde tedavi

Soğuk havalar ve yazdan kalma cilt lekelerinde birçok yöntem kullanılıyor. Saç Ekim ve Estetik Uzmanı Ömer Uğur, karbon peeling uygulamasıyla cilt lekelerinde tedavi uyguluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, GAÜN'de yapılan hastaneleri hizmete açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) yapımı tamamlanan Çocuk Hastanesi ile Böbrek Nakli Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi Tıp Lisans Programı Diplomasına Avrupa Vizesi

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından, Malatya İnönü Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 39 üniversitedeki 129 lisans programının yeterlilikleri Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına eklendi. Bu kapsamda TYÇ veri tabanına eklenen programlar arasında yer alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi lisans programı, mezuniyet diplomasında TYÇ ile Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarına yer vermeye hak kazandı.

Korona virüs haritasında Malatya 1 ayda mavi ve yeşile döndü

Malatya'da ''Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan korona virüs yoğunluk haritasındaki 1 aylık değişime bakıldığında neredeyse kırmızı bölge kalmadı.

Toplam 3602 haber.