Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyarbakır'da cenaze defni için 8,5 saatlik yol açma çalışması yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşları yalnız bırakmazken, ekipler kar ve tipi nedeni ile kapanan mezra yolunu 8,5 saatlik çalışma ile açarak vefat eden vatandaşın cenazesini mezarlığa ulaştırdı.

Türkiye’yi Etkileyen Kış Koşulları Kan Bağışlarını Da Vurdu

Kızılay, Türkiye’nin birçok bölgesini etkisi altına alan kış koşulların kan bağışlarını da olumsuz etkilemesi üzerine yeni bir kan bağışı kampanyası başlattı.

Elazığ'da mahsur kalan yaşlı hastanın yardımına sağlık ekipleri yetişti

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Harabekayış köyünde mahsur kalan hasta vatandaş, sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Deprem izolatörü şiddeti yarı yarıya az hissettiriyor

Elazığ'da 2018'de hizmet vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde vatandaşların yardımına koştu. Hastanede depremzedelerin tedavileri yapılırken, hastane içerisinde bulunan 872 deprem izolatörü ise depremin yarı oranda daha az hissedilmesini sağladı.

Son 24 saatte korona virüsten 157 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 157 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 69 bin 658 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Yenişehir'de YADES ile evde sağlık hizmeti başladı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında ilçede ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde ve hastanelerde sağlık taramaları yaptırılıyor.

Sağlık Müdürü Tiryaki'den Sağlık-Sen'e ziyaret

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Sağlık Müdürlüğü üst yöneticileri ile birlikte Sağlık-Sen Gaziantep Şubesini ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu.

Prostat ameliyatlarında yeni nesil lazer yöntemi: Holep

Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan, prostat ameliyatlarında yeni nesil teknolojilerin hasta açısından oldukça avantajlı olduğunu belirterek, Holep yöntemi uygulanan hastaların bir kaç gün içerisinde gündelik işlerine dönebildiğini ifade etti.

Hipo Hipo hastasının evlat hasreti 11 yıl sonra ikiz gebelikle sona erdi

Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a gelen Hipo Hipo hastası Pınar-Ramazan Delibalta çifti, Akupunktur ve fitoterapi tedavileriyle 11 yıllık çok hasreti ikiz gebelikle son buldu.

Adıyaman'da 21 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi

Adıyaman'da, şiddetli rüzgar nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından 21 kişi zehirlendi.

Karantinadaki öğrencilere yemek hizmeti

Malatya'da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan ve Covid-19'a yakalanan öğrencilere yemek hizmeti veriliyor.

ANKA hastanesi yönetimi başarıyı takdir etti

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinde her geçen gün artan hasta memnuniyeti dolayısıyla bütün poliklinik çalışanlarına teşekkür edildi.

Guatr hastası iki kız kardeş, Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki operasyonla sağlıklarına kavuştu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi genel cerrahi kliniğinde güçlenen hekim kadrosu ile yapılan operasyonlar ile önemli başarılara imza atılıyor. Guatr nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği saptanan 69 ve 72 yaşlarındaki iki kız kardeş yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Ailelere bademcik uyarısı

Bademcik büyümesi, özellikle çocuklarda en sık görülen hastalıklardan olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz (KBB), Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Erdurak, aileleri çocuklarda görülen bademciğe karşı uyardı.

Adıyaman'da 117 adres karantina altına alındı

Adıyaman'da, korona virüs tedbirleri kapsamında son dokuz günde 117 adres karantina altına alındı.

İşitme engeliler pandemi döneminde şeffaf maske mağduru

Pandemi döneminde birçok alanda mağduriyetler yaşanırken bunlarından biri de işitme engelli vatandaşların şeffaf maske sıkıntısı oldu. İşitme engellilerin hastanelerin yoğun bakım servislerinde ve adliye gibi alanlarda sıkıntılar çektiklerini öne sürüldü.

Diyarbakır'da korona virüs 'uyuz' vakalarını artırdı

Diyarbakır'da son günlerde artan uyuz vakaları halkı tedirgin ediyor. Uzman Dr. Hamza Aktaş, Vaka artışının nedenlerinden biri de aslında aile bireylerinin yetersiz tedavi almasını görmekteyiz. Aile fertlerinden birinde uyuz var ise mutlaka aile bireylerinin tamamının tedavi görmesi gerekmektedir dedi.

Yenişehir Belediyesi, çölyak hastaları için glutensiz gıda üretiyor

Diyarbakır'da, bir birinden farklı projeler ile öne çıkan Yenişehir İlçe Belediyesi, bu kez bünyesinde açmış olduğu aşçı yardımcılığı kurslarında çölyak hastaları için glutensiz gıda üretmeye başladı.

Toplam 3602 haber.