Sağlık

Sağlık Haberleri

Karda mahsur kalan UMKE ekibi paletli ambulans ile kurtarıldı

Malatya'nın pütürge ilçesinde hasta almaya giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), karda mahsur kalınca yardımına paletli ambulans yetişti.

Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne tomografi cihazı gönderildi

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından tomografi cihazı gönderildi.

Diyarbakır'da hava ambulansı Berivan için havalandı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde kronik anemi kan transfüzyonu ihtiyacı olan 29 yaşındaki Berivan Hazar, hava ambulansıyla Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Sağlık görevlisi yaşlı hastayı sırtında taşıdı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kar nedeniyle ilerleyemeyen ambulansa hastayı sağlık görevlisi sırtında ulaştırdı.

'Karne iyiyse de kötüyse de aşırı sevinç veya kızgınlıktan kaçının, ara tatilde sosyal medya detoksu yapın'

Medical Park Elazığ Hastanesinde görev yapan psikolog Çağla Yılmaz, karne notu kötü olan öğrencilerin cezalandırılması kadar karne notu iyi olan öğrencilere aşırı bir övgü yapılmasının da farklı sorunları beraberinde getirebileceğini söyledi.

ABD’de son 24 saatte 2 bin 479 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

ABD'de Covid-19 salgınında son 24 saatte 2 bin 479 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 860 bin 247'ye ulaştı.

Sağlıkçılardan duygulandıran paylaşım

Kar ve tipi nedeniyle özellikle kırsal mahallelerde hastalara ulaşmada sıkıntı yaşayan sağlıkçılar, fedakarca görev yapıyor.

Elazığ Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, hasta kurtarma operasyonuna katıldı

Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, ekiplerle birlikte paletli ambulansa binerek hasta kurtarma operasyonuna katıldı.

Dr. Murat Gök Medical Park Gaziantep'te

Medical Park Gaziantep Hastanesi alanında uzman olan hekimleri bünyesine alarak kadrosunu güçlendiriyor.

Doğumu yaklaşan kadınlara kent merkezi uyarısı

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Salıcı, Adıyaman'da beklenen ikinci dalga kar yağışı öncesinde ilçe ve köylerde oturan hamileleri uyardı.

Karlı ve buzlu havalara dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, özellikle kış aylarında düşmelere bağlı kırık ve çıkıklarda yaşanan el ve ayak bileği kırıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyaliz hastası kadının yardımına jandarma yetişti

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, kar yağışı nedeniyle evinde mahsur kalan diyaliz hastası jandarma ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

Vücudu yanan bebeğin imdadına UMKE yetişti

Gaziantep'te vücudu kaynar su dökülmesinden dolayı yanan 1 yaşındaki bebeği, yolu kapanan mahalleden UMKE alabildi. Ambulansın giremediği yolda 1 metrelik karı büyük çabayla aşan UMKE, bebeğin Gaziantep'e sevk edilmesini sağladı.

Evlerinde mahsur kalan hastaları ekipler kurtarıyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde ekipler, yolları karla kapanan köylerdeki hastalara ulaşmak için seferber oluyor.

Karda yürürken düşme tehlikesine dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Işık, etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen buzlanmaya dikkat çekerek, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere herkesin düşme riskinin arttığını belirterek, buzlu yolda yürürken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Avusturya Parlamentosu’ndan zorunlu Covid-19 aşısına onay

Avusturya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Ulusal Konsey'de yapılan oylamada, 33 hayır oya karşılık 137 oyla ülkede Covid-19'a karşı aşı zorunlu hale getirildi. Uygulamanın 1 Şubat'tan itibaren başlaması beklenirken, Avusturya, aşı zorunluluğu getiren ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi oldu.

UMKE, kar engeli tanımadı

Malatya'da yoğun kar nedeniyle yollar kapanınca iki günde 23 hastaya paletli ambulans ile ulaşan UMKE ekipleri, hastalara müdahale etti.

Rinoplasti atlası artık Türkçe

Rinoplasti alanında dünyada bir ilki gerçekleştirerek bir fotoğraf atlası hazırlayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir'den Türk meslektaşlarını sevindiren haber geldi. Şeneldir'in hazırladığı 'Photographic Atlas of Rhinoplasty' isimli fotoğraf atlasının Türkçe baskısı yayımlandı.

Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım:

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, burun şekillendirme ameliyatlarında son dönemde öne çıkan tekniğin piezo yöntemi olduğunu belirterek, ultrasonik burun estetiği' olarak da bilinen yöntemin detaylarını ve avantajlarını anlattı.

Toplam 3602 haber.