Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyarbakır'da son kullanma tarihi geçen bozuk gıdalar imha edildi

Diyarbakır'da, Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gıda ekiplerinin denetimlerinde son kullanma tarihinin geçtiği tespit edilen çok sayıda gıda ürünü imha edildi.

Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Ağar Anka'da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi hekim kadrosuna yeni isimler katmaya devam ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Ağar, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Kalbinde delik bulunan 2 çocuk katater anjiyografi ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

Estonyalı hasta aşırı uzun olan bağırsağından kurtuldu

Gaziantep (İHA) – Estonya'da yaşayan 39 yaşındaki Eran M. 10 yıldır yaşadığı kabızlık, şişkinlik, dışkılama sorununun çözümünü Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde buldu. Eran'ın yapılan tetkiklerin ardından normalde 1 metre fazla olan kalın bağırsağı başarılı operasyonla alındı.

Bölgenin yükselen değeri Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, bir yılda 1 milyon 566 bin 51 hasta tedavi edildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 2021 yılında 1 milyon 566 bin 51 hastanın tedavi edildiği bildirildi.

Basınç odası hizmete girdi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 12 kişilik, hastalara basınç altında oksijen solunumu imkanı sunan basınç odası hizmete girdi.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırlıların sağlığı için aralıksız çalışıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güvenli gıda, hijyenin sağlanması, bilinçli, sağlıklı üretim, halk sağlığını tehdit eden hastalıkların önüne geçmek amacıyla 2021'de farklı çalışmalar gerçekleştirdi.

Sağlık İl Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kovancılar Meslek Yüksekokulu ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında öğrencilerin akademik takvim içerisindeki uygulamalı derslerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Rahim ağzı kanserini tarama testiyle önlemek mümkün

Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Koçer, Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı' nedeniyle yaptığı açıklamada, kanserin tarama testiyle önleminin mümkün olduğunu dile getirerek tüm kadınları test yapmaya davet etti.

Yoğun bakım hemşireliği eğitim programı başladı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı onaylı 2'inci kez düzenlenen ve 18 kursiyerin katıldığı 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'' yapılan açılış konuşmalarının ardından başladı.

Dr Hasan Benar: 'Kış güneşi yaşlandırıyor'

Dr Hasan Benar, cildimizi yaşlandıran en önemli çevresel faktör zararlı güneş ışınları olduğunu belirterek, kış güneşi yapmaz düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu ifade etti.

Türkiye'de saç ekiminde artış

Saç ekim uzmanı Dr. Kinyas Düşünmez, döviz kurları nedeniyle saç ekimiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Dr. Düşünmez, döviz kurları nedeniyle Türkiye'de saç ekimlerinde artış yaşandığını söyledi.

Kadınların korkulu rüyası 'pelvik ağrılar' her 10 kişiden 1'inde görülüyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın ve Doğum Bölümü'nden görevli Op. Dr. Burhan Özel, kadınların korkulu rüyası pelvik ağrılarının her 10 kişiden 1'inde görüldüğünü belirterek uyarılarda bulundu.

Şahinbey'de okuyan çocuk şenliği fuarı

Şahinbey Belediyesi gençlerin ve çocukların okuma alışkanlığı kazanması, ara tatillerini verimli geçirmeleri için 18 yazar 58 yayın evinin katılacağı 'Okuyan Çocuk Şenliği' fuarı düzenleyecek.

Göz hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Anka'da

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Hakim Reyhan, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Malatyalılar il dışına gitmeden HBOT tedavisi ile şifa bulabilecekler

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) Ünitesi ile hastaların diğer illere gitmesine gerek kalmadan aldıkları oksijen tedavisiyle sağlıklarına kavuşabilecek.

Prof. Dr. Recep Bentli den müjde

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada 12 kişilik bir basınç odası hizmete açılmıştır müjdesini verdi.

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nden bölge halkına bir yenilik daha

Gaziantep (İHA) – Bilimsel yeniliklere imza atan Medical Park Gaziantep Hastanesi, vertigo hastalarının tanı ve tedavilerinin daha etkin yapılabilmesi için Denge Merkezi'ni kurdu. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tek olan merkez, düzenlenen etkinlikle çevre illerdeki uzman doktorların katılımıyla tanıtıldı ve vertigo üzerine tartışmalar yapıldı. Kurumsal Tanıtım Müdürü Mehmet Yücetaş ve ekibinin organize ettiği etkinlik yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Recep Bentli den müjde

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında 12 kişilik bir basınç odası hizmete açılmıştır müjdesini verdi.

Toplam 3602 haber.