Sağlık

Sağlık Haberleri

Büyükşehir Belediyesi 1830 Yaşlı Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Veriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘YADES’ projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri yaşlılardan bakıma ve yardıma muhtaç olanların sosyal entegrasyonunun sağlanmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Elazığ'da aşılama gün geçtikçe yavaşlıyor

Elazığ'da aşılama hızı gün geçtikçe yavaşlıyor. 2 ay önce yüzde 65'e ulaşarak sarı kategoriye geçen Elazığ'da, gün itibari ile hız yüzde 69,2 oldu.

Kanserle savaşta yeni yöntem: “Akıllı ilaçlar”

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, 'Akıllı ilaçlar, tümörün gelişimi ve büyümesinde kullandığı damarlanma ve benzeri yolaklara odaklanıyor ve buraları engelleyerek, reseptörleri bloke ederek tümörü öldürmeyi hedefliyor' dedi.

Son 24 saatte korona virüsten 145 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 145 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 36 bin 731 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Arapgir Devlet Hastanesi ek binasında sona gelindi

Malatya'nın Arapgir ilçesi Devlet Hastanesi ek binası önümüzdeki aylarda hizmete sunulması hedefleniyor.

Bakan Koca'ya mektup yazarak yardım istedi

Malatya'da karaciğer hastası olan 67 yaşındaki Sakine Orhan yakınlarının da yardımıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup yazarak, yardım istedi.

DÜ Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Akdağ'dan hastalara moral

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ beraberinde hastane yöneticileri birlikte yeni yıl dolasıyla sağlık çalışanları ve hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm yeni yıla sağlık emekçileriyle girdi

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm yeni yıla görevi başında olan emekçileri ziyaret ederek girdi.

Malatya'da yeni yılın ilk bebeği 'Furkan'

Malatya'da 2022'nin ilk bebeği, saat 00.05'te dünyaya geldi. Aile, bebeğe 'Furkan' ismini verdi.

Diyarbakır'da 2022 yılının ilk bebeği 'Muhammed Geylani' oldu

Diyarbakır'da 2022 yılının ilk dakikasında dünyaya bebeğe Muhammed Geylani ismi verildi. Vali Yardımcısı Ömer Coşkun yeni yılın ilk bebeğinin annesini ve bebeği ziyaret ederek çeyrek altın hediye etti.

Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü yılında 100 nakil

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Böbrek Nakli Merkezi tarafından 2021 yılında 100 böbrek nakli yapılarak 100 hastaya umut sloganı ile kutlandı.

Cilt tedavisinde 'ND-Yag lazer' ile gelen güzellik

Saç Ekim ve Estetik Uzmanı Ömer Uğur, epilasyonun yanı sıra damar ve leke tedavisinde kullanılan ND-Yag lazer hakkında bilgiler verdi.

Elazığ'da yeni yıl öncesi sağlıkçılara moral etkinliği

Medical Park Elazığ Hastanesi, yeni yıl öncesi sağlık çalışanları için moral etkinliği düzenledi.

Sağlık çalışanları 1 yıllık stres attı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, 2021 yılının son günlerinde hastane çalışanları ve doktorlar düzenlenen eğlencede yılın stresini attı

Elazığ'da literatüre kazandırılan ameliyat: Tek kesiden yapılan ameliyatla akciğerleri iyileştirildi

Elazığ'da 19 yaşındaki bir hastanın sağ ve sol akciğerine yapılması gereken ameliyat, tek seferde 'videotorakoskopi' desteğiyle 4 santimlik bir kesiden yapıldı. Bölgede ikinci defa aynı doktor tarafından yapılan ameliyat, başarılı şekilde tamamlandı.

Malatya'da son 11 ayın en düşük vaka sayısı görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık yüz bin kişide görülen vaka sayısı haritasında Malatya son 11 ayın en düşük vakası sayısı olan 16.13'e düştü. Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, rehavet çağrısı yaparak, 3. doz hatırlatma aşılarının yapılması gerektiğini ifade etti.

İlk yerli aşı TURKOVAC Elazığ'da uygulanmaya başlandı

İlk yerli aşı olan TURKOVAC, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

Tatlı krizlerini fırsata çevirebilirsiniz

Kış mevsiminde sıklıkla yaşanan tatlı krizlerinde rafine şeker, abur cubur ve şerbetli tatlı tüketilmesi durumunda yoğun kilo alımı yaşanabileceğini ifade eden Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Seda Güler, bu krizlerin kuru meyve ve kuruyemiş tüketimiyle atlatılıp fırsata çevrilebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 'Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.'

Toplam 3601 haber.