Sağlık

Sağlık Haberleri

Doğanşehir Devlet Hastanesi tüm birimleriyle hizmette

Malatya'nın Doğanşehir İlçesine yeni yapılan Şehit Esra Köse Devlet Hastanesi tüm birimleriyle hizmet vermeye başladı.

Dubai'de yaşayan hasta Gaziantep'te sağlığına kavuştu

Dubai'de yaşayan 50 yaşındaki Habibullah Rahim ön çapraz bağ ve menisküs yırtığı sebebiyle dizinde oluşan ağrıdan Gaziantep'teki Özel Hatem hastanesinde gerçekleştirilen ameliyat ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni bir hizmet

Sağlıkta yeni bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. MR çekimini yaptıramayan, nefes darlığı, bayılma, korku, kaygı, endişe gibi durumları yaşayan hastalar için anestezili MR çekimlerine başlandığı bildirildi.

Rahim ağzı kanserine dikkat

Ocak ayı, 'Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık' ayı nedeniyle açıklama yapan Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sürücü, Türkiye'de her yıl, 3 bin kadına rahim ağzı kanseri tanısı konulduğunu ifade etti. Sürücü, yaklaşık bin 500 kadının ise rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, rahim ağzı kanserinin nedeni tamamen aydınlatılmış bir hastalık olmaması rağmen önlenebilir bir hastalık olduğunu kaydetti.

Romatizma hastalarına virüs uyarısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Bünyamin Kısacık, kış mevsiminde ortaya çıkan virüslerin romatizma hastaları için de büyük sorun oluşturduğunu söyledi.

Besni köylerinde rekor düzeyde aşılama yapıldı

Adıyaman Besni ilçesine bağlı köylerde ilçe sağlık müdürlüğü tarafından rekor düzeyde aşılama yapıldı.

Maske ve sosyal mesafe tedbirlerine devam

Malatya korona virüsle mücadele kapsamında yapılan aşılamada, ikinci dozda yüzde 75'i aşan aşılama oranıyla mavi kategoriye geçerken, Omicron varyantına karşı 3'üncü doz aşı yaptırma konusunda ikazda bulunuldu. Malatya'da korona virüs salgından hastanelerde yatan toplam 15 kişi bulunuyor.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, 'Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi'

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır' dedi.

Gebelik sürecinde Covid-19'a yakalanan Nuray Öğretmen ve bebeği ölümden döndü

Diyarbakır'da, gebelik süreci öncesi ve sonrası aşı olmadığı için gebeliğin 31'inci haftasında korona virüse yakalanan Nuray Çolak, bebeği sezaryenle alındıktan sonra yaklaşık 25 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Doktorların yoğun cabası sonrası hayata yeniden gözlerini açan Çolak, şimdi bebeğinin yanına, eve gitmek için gün sayıyor.

Çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gerekenler

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Nörolojisi Dr. Öğr. Üyesi Gül Demet Kaya Özçora, silişsel yetersizliğin gelişimsel periyotta meydana geldiğini belirterek kavramsal, sosyal ve yaşamsal beceri alanlarında ortaya çıkan bilişsel ve uyumsal işlevsellikte yetersizlik olduğuna dikkat çekti.

Malatya aşılama haritasında mavi kategoriye geçti

Malatya korona virüsle mücadele kapsamında yapılan aşılamada, ikinci dozda yüzde 75 aşılama oranıyla mavi kategoriye geçti.

MikroTese ile çocuk sahibi olan çift, ikinci çocuk için tedaviye başladı

Diyarbakır'da, 10 yıl sonra mikroTese, Azoosperm, fitoterapi ve Akupunktur tedavileri sonucu çocuk sahibi olan çift, ikinci çocuk için tedavilere başladı.

Büyükşehir Belediyesi 1830 Yaşlı Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Veriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘YADES’ projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri yaşlılardan bakıma ve yardıma muhtaç olanların sosyal entegrasyonunun sağlanmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Elazığ'da aşılama gün geçtikçe yavaşlıyor

Elazığ'da aşılama hızı gün geçtikçe yavaşlıyor. 2 ay önce yüzde 65'e ulaşarak sarı kategoriye geçen Elazığ'da, gün itibari ile hız yüzde 69,2 oldu.

Kanserle savaşta yeni yöntem: “Akıllı ilaçlar”

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, 'Akıllı ilaçlar, tümörün gelişimi ve büyümesinde kullandığı damarlanma ve benzeri yolaklara odaklanıyor ve buraları engelleyerek, reseptörleri bloke ederek tümörü öldürmeyi hedefliyor' dedi.

Son 24 saatte korona virüsten 145 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 145 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 36 bin 731 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Arapgir Devlet Hastanesi ek binasında sona gelindi

Malatya'nın Arapgir ilçesi Devlet Hastanesi ek binası önümüzdeki aylarda hizmete sunulması hedefleniyor.

Bakan Koca'ya mektup yazarak yardım istedi

Malatya'da karaciğer hastası olan 67 yaşındaki Sakine Orhan yakınlarının da yardımıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup yazarak, yardım istedi.

DÜ Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Akdağ'dan hastalara moral

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ beraberinde hastane yöneticileri birlikte yeni yıl dolasıyla sağlık çalışanları ve hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

Toplam 3594 haber.