Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da yayaya çarpan sürücü kaçtı

Elazığ'da yolun karşısına geçmeye çalışan kadına otomobil çarptı. Kazada kadın yaralanırken, sürücü ise olay yerinden kaçtı.

Liv Hospital'den 10 engelliye tekerlekli sandalye

Liv Hospital Gaziantep Genel Müdürü Erol Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 10 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Sağlık çalışanları iş bıraktı

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Gaziantep'te küçük kesili kalp ameliyatları dönemi

Gaziantep Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı yeni bir döneme girerek minimal invaziv (küçük kesi) kalp ameliyatlarına başladı.

Nöroloji uzmanı Dr. Güzel, Hatem'de

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi, güçlü hekim kadrosuna Nöroloji Uzmanı Dr. Işıl Güzel'i kattı.

Vakaların düştüğü Elazığ'da vatandaşlardan 'kurallara uyalım' çağrısı

Elazığ'da korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da artış sürüyor. Vatandaşlar, kış aylarının gelmesiyle vakaların artmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı'nın eşi koronayı yendi

Kilis'te koronavirüsün delta varyantına yakalanan ve durumunun ağırlaşması üzerine Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne getirilen Kilis Elbeyli Belediye Başkanı'nın eşi 31 günlük tedavinin ardından hastalığı yenerek yaşama yeniden tutundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel çocuklar yalnız bırakılmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle gittiği bir rehabilitasyon merkezinde farklı hastalık ve benzeri engeli bulunan özel çocukları ile bir araya gelen Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, 'Her sağlıklı insan yarının Engelli adayıdır. Sadece bir gün değil, her zaman yanlarındayız' dedi.

Medical Park Gaziantep'te 'Hayata Hep Birlikte Gülümseyelim' etkinliği

Medical Park Gaziantep Hastanesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 'Hayata Hep Birlikte Gülümseyelim' adlı etkinlik düzelendi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Kapan: 'Tükenmişlik sendromu tedavi edilmezse ciddi fiziksel veya psikolojik hastalıklara yol açabilir'

Tükenmişlik sendromunun kendiliğinden geçebilen bir durum olmadığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, 'Uzun süre boyunca tedavi edilmeden ilerlemesine izin verilirse depresyon, kalp hastalığı ve diyabet gibi ciddi fiziksel veya psikolojik hastalıklara yol açabilir' dedi.

Bölgede tek olacak ışın tedavisi 27 şehre hizmet verecek

Gaziantep (İHA) – Bilimsel yeniliklere imza atan Medical Park Gaziantep Hastanesi, beyin kanserlerinde kullanılacak Gamma Knife Işın tedavisini düzenlediği etkinlikle tanıttı. Ülkede nadir olarak bulunan cihaz, 27 şehirdeki tümörlü ve kanser hastalarına umut olacak.

Dicle Üniversitesi pandemiye rağmen yılda 25 kemik iliği nakli gerçekleştirdi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri, pandemiye rağmen bir yılda yaklaşık 25 kemik iliği nakli gerçekleştirdi.

11 yıllık evlat hasreti son buldu

Diyarbakır'da 11 yıllık çocuk hasreti çeken Seher ve Oktay Çiçek çifti, fitoterapi ve akupunktur tedavileriyle müjdeyi aldı.

DÜ'de 'Diyabet ve engellilik' paneli yapıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Diyabet ve Engellilik' paneli düzenlendi.

Malatya'da '7'den 70'e aşılan hayata bağlan' kampanyası başlatıldı

Malatya'da korona virüse karşı aşılama oranının artırılması amacıyla '7'den 70'e aşılan, hayata bağlan' kampanyası başlatıldı. Kampanyanın açılışında konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, virüse karşı tek silahın şuan aşılar olduğunu belirterek 'Aşısızlarda hastalığa yakalanma riski oldukça yüksek' dedi.

DÜ'de 'Metamfetamin Kullanımı ve Karşılaşılabilecek Adli Durumlar' konferansı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu 'Metamfetamin (Kristal) Kullanımı ve Karşılaşılabilecek Adli Durumlar' konulu konferans düzenlendi.

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Aküzüm, 112 çalışanlarıyla bir araya geldi

1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, 6 nolu acil sağlık hizmetleri istasyonunda sağlıkçıları ziyaret ederek günlerini kutladı.

Kaymakam Koç'tan saldırıya uğrayan Dr. Tanelçi'ye ziyaret

Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, geçtiğimiz gün bir kadın hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak, yaralanan Aile Hekimi Dr. Aziz Tanelçi'yi evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların pandemi süreciyle birlikte arttığına işaret eden Kaymakam Koç, saldırıların son bulması temennisinde bulundu.

Adıyaman'da aşı çalışması sürüyor

Korona Virüs (Covid-19) aşı çalışmasında Adıyaman birinci dozda yüzde 84,5'e yükseldi.

Toplam 3611 haber.