Sağlık

Sağlık Haberleri

Tedavi gören asker ve hastalara pijama takımı hediye edilecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hastanede tedavi gören askerlere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara hediye edilecek pijama takımı ile ilgili protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'Kaynak, bu milletin ise millete hizmet eden her noktada biz de belediye olarak varız' dedi.

Hazro'da seferberlik başladı, 12 yaşın üstü öğrenciler aşılanmaya devam ediyor

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 12 yaşının üstü öğrenciler Hazro Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Salih Sak'ın öncülüğünde aşılama çalışmaları başladı.

MHP'nin doktor milletvekilinden kanserle mücadele önerileri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Uzm. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, 16. Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kanser hastalığında hedefe yönelik tedaviler ve yasal düzenleme ihtiyacı gibi konularda önerilerde bulundu.

Diyarbakır'daki aktarcılarda zencefil ve ıhlamura büyük talep

Diyarbakır'da yıllardır aktarıcılık yapan işyerlerinde yetkili müdür olarak çalışan Mehmet Karakoç, bitkisel ürünlerden olan zencefil ve ıhlamura büyük rağbet olduğunu belirterek, 'Bu bitkisel ürünleri doktor tavsiyesi olmadan satmıyoruz ve müşterilerimize de önermiyoruz' dedi.

Göğüs kafesi açılmadan kalp kapağı değiştirildi

Kalp kapağında ileri derecede yetmezlik tespit edilen 46 yaşındaki hasta, Liv Hospital Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonda göğüs kafesi açılmadan kalp kapağı değiştirilerek hayata tutundu.

Uzmanından pudralama kaş önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kadınların en büyük hayalinin kusursuz bir güzelliğe sahip olmak olduğunu belirterek, kalıcı kaş uygulamasında en iyi yöntemin pudralama kaş uygulaması olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da öğrenciler aşı olmak için sıraya girdi

Diyarbakır'da öğrenciler, okul bahçesinde kurulan stantlarda korona virüs aşısı oldu. Aşı olan öğrencilerden 11'inci sınıf öğrencisi Samet Doğan, Aşı olmayı diğer sınıfta bulunan arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Uzaktan eğitime geri dönmek istemiyoruz. En kötü sınıf eğitiminin uzaktan eğitimden daha iyi olduğunu düşünüyorum dedi.

Romatizma tedavisi gören hastalardan resim sergisi

Gaziantep Medical Park Hastanesinde romatizmal hastalıklardan dolayı tedavi gören Nesrin Yalçın, Pınar Mercimekoğlu ve Serpil Yetişkin'in yaptığı resimler, hastalığa karşı farkındalık oluşturmak amacıyla açılan sergide ziyaretçilerle buluştu.

Güzellik uzmanından mevsim geçişlerinde cildi koruma uyarısı

Marmara Klinik Güzellik Uzmanı estetisyen Hira Dalmış, mevsim geçişlerinde cilt bakımlarında dikkat edilmesi noktasında vatandaşları uyardı.

Dicle'de öğrenciler okul bahçesinde kurulan stantta korona virüs aşı oldu

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Necati Ceylan Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde kurulan stantta sağlık ekipleri tarafından korona virüs aşısı oldu.

Vakaların yükseldiği Elazığ'da vatandaşlardan kurallara uymayanlara çağrı

Korana virüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Zabıtadan son kullanım tarihi geçmiş ürün denetimi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gıda ürünü satan iş yerlerini denetleyen zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş 3 bin 659 ürüne el koyarak imha etti.

İştah açan ve iştah kapatan renkler

Yazdığı kitapta zayıflamak isteyenler için motivasyon listesi hazırlayan Uzman Psikolog ve Psikoterapist Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelde Başaran, zayıflamak isteyenler için motivasyon listesi hazırlarken, iştah açan ve iştah kapayan renkler hakkında tüyolar verdi.

Son 24 saatte korona virüsten 193 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 193 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 26 bin 145 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Malatya'da maske bahaneleri şaşırttı

Covid-19 vaka sayısında zirvedeki iller içerisinde yer alan Malatya'da maske takmadan kentin işlek caddelerinde gezinen vatandaşların bahaneleri şaşırttı. Kimi vatandaşlar unuttuklarını ifade ederken, kimileri de oldukları aşıya güvendiklerini söylediler.

MHP ve AK Parti, doğuştan dudakları yapışık olan Umut bebek için seferber oldu

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da dudakları yapışık olarak dünyaya gelen 86 günlük Umut bebek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır il teşkilatı ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal'ın girişimleri sonucu ambulans uçakla Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

İnsanlık yararına projeler Teknofest'te yarışıyor

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, TEKNOFEST'in, 'Türk gençliğinin geleceğine yön veren örnek bir organizasyon' olduğunu belirterek, 'Üniversite olarak çağın gelişmelerini takip eden, bilime önem veren, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirme vizyonuyla çalışıyoruz' dedi.

Otel konforunda hastanede son rütuşlar

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde yapımı büyük oranda tamamlanan yeni hastane hizmete açılmayı bekliyor.

Naylon ip köpeğin boynunu kesti

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir köpeğin boynuna bağlanan naylon ip köpeğin boynunu kesti. Veterinere götürülen köpeğin boynuna 100 dikiş atıldı.

Toplam 3600 haber.