Sağlık

Sağlık Haberleri

Madde kullanımı beynin birçok bölgesine zarar veriyor

İnönü Üniversitesi Kampüs FM Eğitim Söyleşileri programına konuk olan Psikolog İsmail Reyhani, dinleyicilere madde bağımlılığının zararlarını ve bağımlılıktan kurtulma yollarını anlattı.

Yazın spor sakatlanmalarına dikkat

Türkiye'de çok bilinmeyen ve az sayıda bulunan spor hekimleri, vatandaşları spor sakatlanmalarına karşı uyardı. Gaziantep'te görev yapan 2 spor hekiminden biri olan Dr. İbrahim Dündar, bilinçsizce yapılan sporun ağır sakatlanmalara yol açabildiğini söyledi.

MMT Amerikan hastanesi 3. şubesini Tarsus'ta açtı

Türkiye'nin ilk özel hastanesi Özel MMT Amerikan Hastanesi, bölgedeki sağlık yatırımlarına devam ediyor. Köklü geçmişi ile yıllardır Gaziantep'te, son bir yıldır ise Hatay Reyhanlı'da sağlık hizmeti veren Özel MMT Amerikan Hastaneleri, 3'üncü şubesini Mersin'in Tarsus ilçesinde hizmete açtı.

Bingöl: Sağlık çalışanlarına vefa borcunuz var

Sağlık-Sen Malatya İl Başkanı Mehmet Bingöl 30 Haziran 2022 yılında sona erecek olan Sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hakkının devam etmesi gerektiğini belirterek” Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz bu hakkın sürekli olarak uzatılmasıdır” dedi.

FÜ Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniği açıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniği hizmete girdi.

Kanser araştırmalarında güncel geliştirmeler masaya yatırıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) koordinatörlüğünde, Uluğbey Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTEM) ile Fitoterapi ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (FİTOTABAUM) destekleriyle 'Ulusal Kanser Araştırmalarında Güncel Gelişmeler Kongresi (UKAG2022)' online olarak gerçekleştirildi.

Elazığ'da görev yapan personele sağlık taraması

Elazığ İl Özel İdaresinde tehlikeli sınıfta görev yapan personelin periyodik sağlık taraması yapıldı.

Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi denetimlerini yoğunlaştırdı.

Malatya'da Sağlık Müdürü eski görevine döndü

14 Haziran 2022 tarihinde görev süresi dolan Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevine döndü.

Egzama besin alerjisi ile bağlantılı

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji hekimi Uzm. Dr Elif Şenbaba, egzamanın besin alerjisi de dahil olmak üzere genetik ve çevresel bir çok faktöre bağlı olarak çıkan bir cilt hastalığı olduğunu söyleyrek, uyarılarda bulundu

Karın ağrısının nedeni böbrek tümörü çıktı

Mardin'de 71 yaşındaki bir hasta, sol böbreğinde tespit edilen tömürden kapalı ameliyat yöntemi olan laparoskopik parsiyel nefrektomi ile yapılan işlemle kurtularak sağlığına kavuştu.

Obezite cerrahisi sonrası beslenmeye dikkat

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, obezite cerrahisi sonrası beslenmeye dikkat çekerek, hastaların beslenme süreçlerini anlattı.

30 santimlik miyomdan ANKA'da kurtuldu

Rutin kontrolleri sırasında 30 santimlik miyom olduğu belirlenen 44 yaşındaki Yasemin Çelik, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Ağar'ın yapmış olduğu başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

İmmünglobülin G4 hastalığına yakalanan genç kız Türkiye'de 2'nci, dünyada 13'üncü vaka oldu

Elazığ'da 3 yıl önce burun kanaması ile hastaneye başvuran 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, İmmünglobülin G4 (IgG4) hastalığı teşhisi ile Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçti. İlk ameliyatı sonrası ikinci bir ameliyat daha olması gereken Tuncel, Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum dedi.

Nöroloji Uzmanı Güzel'den vertigo uyarısı

Özel Hatem Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Işıl Güzel, vertigo belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Maden ilçesinde diş protez laboratuvarı açıldı

ELAZIĞ (İHA) –Elazığ'ın Maden ilçesindeki devlet hastanesi bünyesinde Diş Protez Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Malatya'da kene uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli yaptığı açıklamada, kene ısırması ve buna bağlı olarak gelişen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne yakalanan vakaların sayısında artış olduğunu bildirdi.

Plazmaferez tedavisi ile MS hastasının görme mesafesi 4 kat artırıldı

Liv Hospital Gaziantep Hematoloji ve Kök Hücre Nakil Uzmanı Doç. Dr. Ali Eser, plazmaferez olarak da bilinen 'plazma değişimi'' hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ayak sağlığı merkezi, hastalarına hizmet vermeye devam ediyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi bünyesinde kurulan Podoloji(Ayak Sağlığı) Merkezi ileri teknolojik cihazlarla ve alanında deneyimli uzman kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.

Toplam 3595 haber.