Sağlık

Sağlık Haberleri

GAÜN Tıp'tan sağlık ordusuna 261 hekim

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi'nin Türkçe ve İngilizce eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 261 Doktor, 'Hipokrat Yemini' ederek hekimliğe ilk adımlarını attı.

Uzman diyetisyenden Kurban Bayramı için beslenme önerisi

Diyarbakır'da Memorial Dicle Hastanesinde görevli diyetisyen Şilan Alyamaç, Kurban Bayramı'nda beslenme hakkında önemli önerilerde bulundu.

Diş Hekimlerinde mezuniyet heyecanı

Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Adıyaman'da milyonda bir gerçekleşen gebelik yaşandı

Adıyaman'da bir keçi hamileyken ikinci bir hamilelik geçirerek milyonda bir görülen bir doğum yaptı.

Yıldırım: ''Saç dökülmesi depresyona yol açabilir''

Kuaför Erkan Yıldırım, kadın ve erkeklerin ortak problemi olan saç dökülmesi ve sebepleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım, kadınlar için cazibe, erkekler için de güç unsuru olarak görülen saçların dökülmeye başlamasının, gençliğin ve çekiciliğin sonu olarak görüldüğünü kaydetti.

Kalp kapağı ameliyatsız yöntemle onarıldı

Kalp kapağında ileri derecede kaçak olan İbrahim Sıngir, açık kalp ameliyatında hayati riski çok yüksek olması nedeniyle ameliyatsız uygulanan başarılı bir yöntem ile sağlığına kavuştu.

İl Sağlık Müdürü Polat, hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.

Diyetisyen Uç: 'Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerekiyor'

Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerektiğini aktaran Diyetisyen Gülben Uç, 'Özellikle mide rahatsızlığı olanların 24 saat beklettikten sonra etleri tüketmesi gerekiyor' dedi.

Her hafta farklı bir doktor görev yapacak

Kadın doğum uzmanı bulunmayan Gaziantep'in Araban ilçesinde doktor ihtiyacı, Gaziantep il merkezinden her hafta görevlendirilen ayrı doktor ile giderildi.

Umut Evi'nde moral konseri

Gaziantep Üniversitesi Nevin Eruslu Palyatif Bakım-Umut Evi'nde Palyatif Bakım Ünitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam-Eğitim Merkezi iş birliğiyle moral konseri düzenlendi.

Prof. Dr. Atmaca, dünyadaki 3 psikiyatri profesöründen biri oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, İleri Düzey Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye'de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Karaciğer kanseri hasta, başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da karaciğer kanseri hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu.

Ölümü göze alıp evlenmişti, bebek gibi bakılan Semra hayata gözlerini yumdu

Bartın'da yaşayan kelebek hastası Semra Sevinç, hastalığı nedeni ile ölümü beklemek yerine aşka yelken açmayı seçmişti. İnternetten tanıştığı Erkan Sevinç ile dünya evine giren Semra Sevinç'in bu evlilikten bir de çocuğu oldu. Bebek gibi bakılan Semra, 7 aylık yaşam mücadelesini kaybetti.

Uzman doktordan anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı

Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sıcak havalarda anne adaylarının sauna ve hamama bağlı olarak sıvı kaybı yaşama, klimaya bağlı olarak da enfeksiyon kapma uyarısında bulundu.

Eli yanan genç kıza başarılı operasyon

Sıcak bir cihaza dokunması sonucu elinde 3.derece yanık oluşan ve parmaklarını hareket ettirmekte zorlanan 16 yaşındaki genç kızın Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonun ardından yüzü güldü.

Sıcak havalarda çocuklara dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Taşkesen, sıcak havalarda çocukların belirli saatlerde dışarı çıkartılması gerektiği konusunda uyararak, tüketilen gıdalara da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Başhekim Deniz görevi bıraktı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz görevinden ayrıldığını duyurdu.

Dicle ilçesinde bulunan 2 baykuş yavrusu koruma altına alındı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bulunan 2 baykuş yavrusu duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. İlçe merkezinde yavru baykuşu bulan duyarlı vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, karşılaştığı baykuş yavruları ile yakından ilgilenerek koruma altına aldı.

Elazığ'da 'NRP Uygulama Eğitimi' düzenlendi

Elazığ'da Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulama Eğitimi düzenlendi.

Toplam 3595 haber.