Sağlık

Sağlık Haberleri

GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde hemşirelik bölümünden 200, ebelik bölümünden ise 78 olmak üzere toplam 278 öğrenci mezun olarak diploma aldı.

Derma Solve'de gıdınızdan ameliyatsız kurtulun

Gaziantep, DS Derma Solve Klinikte olunandan hem daha yaşlı hem de daha kilolu gösteren gıdılardan ameliyatsız ve acısız bir şekilde kurtulmak mümkün. Dermatolog Uzman Dr. Dilek Savcılı, mezoterapi ile gıdıda bulunan derideki sarkmalar ve gevşekliklerin ortadan kaldırılabildiğini belirterek, risksiz olması ve çabuk sonuç alınması nedeniyle ameliyatsız yöntemlerin daha çok tercih edildiğine dikkat çekti.

Diyetisyen Arslan'dan, pilaj diyeti ile fit kalma tiyoları

Sıcak havalarla birlikte yaz planları yapılmaya başlandığını belirten Diyetisyen Rıdvan Arslan, kışın alınan fazla kilolardan kurtulmak için pilaj diyeti ile fit kalma yöntemleri hakkında tiyo verdi.

Battalgazi Devlet Hastanesi Çarşamba günü açılıyor

Malatya'da yapımı tamamlanan Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran çarşamba günü hizmet vermeye başlıyor. Hastaneyi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, yeni hastanenin Malatyalılara hayırlı olmasını diledi.

Sağlık çalışanlarından yaza 'merhaba'' partisi

Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. çalışanları ''Yaza Merhaba ve 15. Yıl'' partisinde buluştu.

Su bile içemeyen Iraklı Ali, artık beslenebiliyor

Yutma güçlüğü yaşayan, suyu dahi içemeyen Iraklı 4 yaşındaki Ali Mohammed, Özel Hatem Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile artık rahatlıkla beslenebiliyor.

30 yıllık kilolarından kurtuldu, 14 yaş gençleşti

Diyarbakır'da yaşayan 51 yaşındaki Mehmet Reşit Memiş, yaklaşık 30 yıldır kilolarından ötürü hayatında düzensizlik yaşadı. Mide botoksu operasyonu sonrası 92 kiloda 80 kiloya düşen Memiş, yaklaşık 14 yaş gençleştiği değerlendirildi.

Güneydoğu'da ilk çapraz böbrek nakli yapıldı

Gaziantep(İHA) _ Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk çapraz böbrek nakli SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezinde (transplANTEPSANKO) gerçekleşen başarılı operasyonla tamamlandı.

Irak'ta bulamadığı şifayı Elazığ'da buldu

Kuzey Irak'ta yaşayan Hardam İbrahim Sofi, anevrizmasında bulunan baloncuklaşmadan dolayı ülkesindeki farklı hastanelere gitti fakat bir sonuç alamadı. Tavsiye üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine gelen Sofi, burada dünyada nadir, Elazığ'da ise ilk defa gerçekleştirilen anjiyografik yöntemi ile ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

İleri yaş ve yumurta tembelliği nedeniyle çocuk hasreti çekiyordu, Diyarbakır'da bu hasret son buldu

Bingöl'de yaşayan Ayşe ve Turan Arlı çifti, ileri yaş, yumurta tembelliği ve sperm faktöründen kaynaklı evlat sahibi olamadı. Diyarbakır'da kombine tedavi gören çift gebelik müjdesi aldı.

Vur hastalığı hipertansiyonla böbrek yetmezliğine neden oluyor

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Op. Dr. Akın Karagözoğlu, Vur (Vezikoüreteral reflü) hakkında bilgilendirdi.

Kulp'ta hastane tatbikatı gerçeği aratmadı

Diyarbakır Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesi'nde çeşitli acil durumlar için hastane personeline beyaz kod ve mor kod uyarı sistemine yönelik tatbikat yapıldı. Senaryo gereği iki aile kavgası gerçeği aratmadı.

Sağlık çalışanlarından örnek davranış

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde yatarak tedavi gören çocukların moralini yükseltmek isteyen sağlık çalışanları, çocuklara oyuncak hediye edip resim yaptırarak motive ediyor.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 'beyin ve epilepsi pili ameliyatları' başarı ile uygulanıyor

Elazığ ve bölge illerine kaliteli sağlık hizmetleri sunan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde beyin ve epilepsi pili ameliyatları başarı ile uygulanıyor.

Kene yapışmasında yanlış müdahale mikroorganizmaların yayılmasını hızlandırıyor

Doç. Dr. Yılmaz Zengin, kene vakaları hakkında uyarıda bulundu. Zengin, 'Bizim açımızdan sevindirici olan, bu bölgedeki kenelerin Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) ateş gibi bir hastalık taşıma ihtimalinin çok düşük olması. Bu kene grubu daha çok İç Anadolu ve Orta Anadolu bölgesinde sık görülmekte' dedi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Gönül Çakmak ANKA'da

Sağlık alanında tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasiteye sahip olan Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Gönül Çakmak, ANKA Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Nefes darlığı kalp rahatsızlıklarının habercisi

Özel MMT Amerikan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Özgür Başarır, nefes darlığı şikayetinin altında yatan nedenlerden birinin de kalbe bağlı hastalıkların olabileceğini dile getirdi.

Gaziantep Şehir Hastanesi için devreye Cumhurbaşkanı girdi

Sağlık Bakanlığının Gaziantep'teki yatırımlarıyla ilgili son durumu paylaşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, yapımı yaklaşık 10 yıldır süren Gaziantep Şehir Hastanesinin inşaatı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiğini belirterek inşaattaki tıkanıklığın en kısa sürede aşılmasını beklediklerini söyledi.

Battalgazi Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

Açılış için gün sayan Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi ile ilgili olarak bölge mahalle muhtarları ve esnafları memnuniyetlerini dile getirerek, hastanenin açılışında emeği olanlara teşekkür ettiklerini söylediler.

Toplam 3594 haber.