Sağlık

Sağlık Haberleri

Pulmoner Rehabilitasyon merkezi yeniden hizmete açıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) yenilenen Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi'nin yeni yerinde açılışı yapıldı.

Gaziantep'te 'obezite' temalı sağlıklı yaşam festivali

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlıklı yaşamın bir kültür haline getirmek için ilk kez Sağlıklı Yaşam Festivali düzenlendi.

Fiziksel aktivite beyni gençleştiriyor

Uzmanlar sporun beyne biyolojik ve psikolojik olarak yaptığı etkilerle ruh sağlığını koruyucu özelliğe sahip olduğunu belirterek, fiziksel aktivite önerisinde bulundu

17 yılda 427 endoskopi yapılan hastaya tanı konulamıyor

Diyarbakır'da yaşayan 37 yaşındaki Mehmet Salih Polat, 17 yıl önce Şanlıurfa'da vatani görevini yaptığı sırada silah dipçiğiyle sol karın bölgesine aldığı darbe sonrası mide kanaması geçirdi. O tarihten beri sürekli kanaması olan Polat'ın hastalığına, 427 kez endoskopi ve birçok işlem yaptırmasına rağmen teşhis konulamadı.

Öğrenciler maskelerden çiçek yaptı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi döneminde sıkıntı çekenlerin başında gelen öğrenciler, okulda taktıkları maskelere bugünlerde ihtiyaç kalmayınca, maskelerden bu kez çiçek ürettiler.

Yeniçağa Belediye Başkanı Çağlar, karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu

Bolu'nun Yeniçağa ilçesi Belediye Başkanı Recai Çağlar, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 12 Mayıs'ta yapılan karaciğer nakli ile sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

30 dakikada 20 bin mekik etkisiyle zayıflayın

Güzellik Uzmanı Tuğba Eser, yeni getirdikleri modern cihazlarla 30 dakikada 20 bin mekik etkisiyle bir ayda 20 santimetre incelme garantisi verdiklerini söyledi.

Kalbinizi ANKA ile koruyun

Kardiyoloji ünitesi hizmet vermeye başlayan Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde başarılı operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Kardiyoloji alanında ileri düzey her işlemi yapmayı hedeflediklerini aktaran Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz, hastalara çok yakınlarında olan bir hastanede her türlü kalp hizmetini vermeye başladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Baypas ameliyatı oldu 3. gün taburcu edildi

Medical Park Gaziantep Hastanesinde açık kalp ameliyatı olan 60 yaşındaki Osman Yıldız 3 günde ayaklandı. Normalden çok daha küçük bir kesik atılan Yıldız, 3 gün süren başarılı bir ameliyat ve tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Günleri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı tarafından Ortopedi Günleri çerçevesinde 'Kemik Metastazlarına Multidisipliner Yaklaşım' konulu bilimsel bir program düzenlendi.

'Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Deneysel Hematoloji Derneği iş birliği ile 'Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri' düzenlendi.

Dr. Aydoğdu'dan kadavralı eğitim

Koruyucu rinoplasti alanında uzmanlaşan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, bilgilerini genç meslektaşlarıyla paylaşmaya hazırlanıyor. Dr. Aydoğdu, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'nin Ankara'da organize ettiği program çerçevesinde eğitim verecek. Kursta uygulamalar kadavra üzerinde gösterilecek.

Diyetisyen Gülben Uç: 'Günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir'

Yaz mevsiminde sıcakların başlamasıyla vücudun su ihtiyacının daha çok artığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Artan sıcaklarla beraber vücuttan sıvı atılımınız da arttığı için günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir. Diğer soğuk içeceklerin tüketimine de dikkat edilmelidir. Kalorisi yüksek asitli şekerli içeceklerin yerine ev yapımı soğuk içecekler, meyve suları ve limonatalar tüketilebilir' dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlere ''yardım alın'' önerisi

Malatya İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Tütün Bağımlılığı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Metin Genç, söyleşi programında sigarayı bırakmak isteyenlere çağrıda bulunarak, 'Sigarayı bırakmak isteyenler kendi kendilerine bırakmaya çalışmasınlar. Mutlaka yardım alsınlar''dedi.

Uzman doktor uyardı: 'Genel vücut ağrılarının altındaki neden yanlış ayakkabı seçimi'

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Kolu, uzun mesai nedeniyle ayakta duran vatandaşların yanlış ayakkabı seçimlerinin topuk dikenine neden olduğunu belirtti.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yabancı hastalar da şifa buluyor

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, açılışta yaptığı konuşmada, 'Uluslararası hastalarımız da göz hastalıkları polikliniklerimizden hizmet alıyor' diyerek, 'Buradan hiçbir yere hasta sevk edilmiyor, her yerden buraya hasta sevk ediliyor' ifadelerini kullandı.

Baş ağrısı beyin hastalıklarının habercisi

Ciddi büyüklükteki beyin hastalıklarının ufak bir baş ağrısıyla başladığını söyleyen Doç. Dr. Murat Geyik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde beyin hastalıklarının yaygın görülmesindeki en büyük nedenin yaşantı olduğunu ifade ederek beyin hastalıklarında erken teşhisin hayati bir rol oynadığını söyledi.

Kum fırtınası sağlığı olumsuz etkiliyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Yeliz Karakan , yurdu etkisi altına alan toz fırtınasının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, özellikle astım, KOAH gibi nefes darlığıyla ilişkili hastalığı olanlara gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

6 yıllık çocuk hasreti Ali bebekle son buldu

Diyarbakır'da yaşayan Fadile ve Battal Efe çifti, 6 yıldır çektikleri bebek hasreti yumurta gençleştirme tedavisiyle son buldu.

Toplam 3598 haber.