Sağlık

Sağlık Haberleri

Sonradan engelli olmak ve yaşam kalitesi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, insanın ruhsal ve bedensel yaşamının birbirinden ayrılamayacağını ve birbirinden güçlü şekilde etkilendiğini söyledi.

GAÜN Hastanesi'nde '5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü' etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi'nde '5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü' sebebiyle, 'El Hijyeni Herkesin İşidir' adlı etkinlik düzenlendi.

Dicle'de sağlıkçılar, toplum sağlığı için yürüdü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü' dolayısıyla sağlıkçılar tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş yapıldı.

Ani 3 saatlik görme kaybı yaşadı, zamanında müdahale ile sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da yaşayan 59 yaşındaki Ekrem Kaya, bayramın üçüncü gününde ani 3 saatlik görme kaybı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Diyarbakır Memorial Hastanesinde görevli doktorlar, zamanında müdahalede bulunarak Kaya'nın kalıcı görme kaybı hasarının önüne geçerek sağlığına kavuşmasını sağladı.

Milletvekili Kahtalı'dan özlük hakları müjdesi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, 'Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda inşallah bu talepleri yerine getireceğiz' dedi.

GAÜN'de 'Dünya Ebeler Günü' sempozyumu düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından, 'Dünya Ebeler Günü' çerçevesinde hazırlanan 2. Yüzyılda Ebelikte Liderlik Sempozyumu gerçekleşti.

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, suça karışma oranını artırıyor

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Doç. Dr. İsmail Akaltun, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu'nun önemli akademik, sosyal ve psikiyatrik problemlere yol açarak suça karışma oranını arttırdığını ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen bir hastalık olduğunu söyledi.

Polistik overin engel olduğu 5 yıllık çocuk hasreti sona erdi

Diyarbakır'da yaşayan Merve-Alican Narin çiftinin 5 yıllık çocuk hasreti, doktor tavsiyesi ile alınan fitoterapi ilaçlarıyla sona erdi.

Kuzey Iraklı hasta tekerlekli sandalye ile geldi, ülkesine yürüyerek döndü

Kuzey Irak'ta yaşayan ve son 4 yıldır giderek artan ayaklardaki ve ellerdeki güçsüzlük, koordinasyon kaybı nedeniyle genç yaşında çocuklarına sarılamaz hale gelen 29 yaşındaki Nada Salih Mahdi Al-Itbı, yurt dışında ve ülkesinde gittiği bir çok hastanede net bir teşhis bile konulamayınca son umut olarak Türkiye'ye geldi. tekerlekli sandalye ve bakıma muhtaç halde Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'ne başvuran Nada Salih, yapılan tetkik ve tedavilerin ardından konulan teşhis ve uygulanan tedavi sürecinin ardından tekerlekli sandalyeden kurtuldu

Hemşirelik haftası kutlaması

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu, tarihi çok eskilere dayanan hemşirelik mesleğinin toplumsal ihtiyaçlardan doğduğunu belirtti.

Hemşirelik Haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Elazığ'da sağlık personeline yenidoğan tarama eğitimi verildi

Elazığ'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline yönelik yenidoğan tarama eğitimi verildi.

Kubba: ''Çalışan sağlığında mavi ve güvenli hastaneyiz''

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatör Hayrullah Kubba İşçi sağlığı ve iş güvenliği haftası sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Doğdu, ilk nefesini 7 gün sonra aldı

Bitlis'te anne karnında 'Diyafram Hernisi' tanısı konulan Miran Ayaz isimli bebek, Diyarbakır'da sezaryen işleminden saatler sonra ameliyata alındı. 2 saat süren ameliyatın ardından minik bebek, 7 gün sonra ilk nefes alışverişini yaptı.

Covid-19 hastası sıfırlanan Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, mesai sonrası poliklinik hizmeti başlıyor

Bir haftadır Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Covid-19 hastasının bulunmadığını belirten Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 'Covid-19 sürecinin tamamlamasıyla hem şehrimizdeki hem de bölgemizdeki talep giderek artmıştır. Bunun yansımalarına kayıtsız kalamayacağımızın da biz farkındayız. Önümüzdeki haftadan itibaren hastanemizde 9 branşımızda mesai sonrası saat 17.00 ile 21.00 arasında poliklinik hizmeti vermeye başlayacağız' dedi.

Uzm. Dr. Cihangiroğlu: 'Salmonelloz, tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir'

Salmonelloz mikrobunun hastalık yapıcı özeliğinin yaz aylarında daha fazla artış gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Mustafa Cihangiroğlu, Salmonelloz ülkemizde çok sık gastroenterite (sindirim sisteminin enfeksiyon veya iltihaplanması) neden olan bir mikroorganizmadır. Gıdalar ve hayvansal ürünler ile insana bulaştıktan sonra bağırsakta çoğalıp bulantı, kusma ve ishale sebep olabilmekte ve birkaç gün içinde kendini sınırlayıp iyileşebilmekte. Ama direnci düşük kişilerde veya mikropların çok yoğun alındığı zamanlarda tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir dedi.

Malatya'da hastanelerdeki Covid'li hasta sayısı 3'e düştü

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya'da hastanelerde Covid-19 tedavisi gören hasta sayının 3'e kadar düştüğünü söyledi.

Türk Kızılayı Dicle'de kan bağışı kampanyası düzenledi

Türk Kızılayı Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Uzmanı uyardı: Dar ayakkabı düztabanlık ve mantar enfeksiyonu nedeni

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Emine Kolu, küçük ve sert tabanlı ayakkabı seçiminin düztabanlık ve mantar enfeksiyonlarının baş nedenleri arasında olduğunu söyledi.

Toplam 3598 haber.