Sağlık

Sağlık Haberleri

Op. Dr. Karatoprak, annelik estetiği hakkında bilgilendirdi

Birçok kadın bebek sahibi olmayı isterken gebelik, doğum ve emzirme dönemlerinden sonra vücudunda oluşan deformasyonlar yüzünden ciddi kaygı duyduğunu dile getiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Nuri Karatoprak, anneyi kaygıya sürükleyen bu durumun bazen depresyona dahi yol açabildiğini söyledi. Doğan her çocuğun annenin güzelliğinden bir parça aldığı gibi gebeliğin anneler üzerinde meydana getirdiği deformasyonlar olduğunu dile getiren Dr. Karatoprak, yeni annelere ameliyat konusunda önemli uyarılarda bulundu.

GAÜN Çocuk Hastanesi'nde bağışıklık sistemi yetmezliğine dikkat çekildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi'nde Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Malatya'da kan bağışı çağrısı

Malatya'da Ramazan ayı nedeniyle kan stoklarının azalması üzerine kan bağışı çağrısında bulunan Vali Aydın Baruş, 'Malatya, kan bağışı konusunda Türkiye'de ilk sıralarda yer alan illerden birisi. Kan bağışlarımızı yapalım ve zor durumda bekleyen insanlara çare olalım' dedi.

Hatem'den bayram mesajı

Özel Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Okan Aytaç, bayramların dargınlıkların giderildiği, birlik ve beraberliğin kuvvetlendiği, paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu belirtti.

Bayram öncesi tatlıcılara denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi kent genelinde tatlı satışı yapan işyerlerini denetledi.

Dünya aşı Haftası

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı'ndan Öğr. Gör. Dr. Emine Baş, aşıların enfeksiyon hastalıklarına karşı geliştirilmiş en etkili korunma yöntemi olduğunu söyledi.

Hekimlerin ATK raporu sorunu Başkan Aslıyüksek'e iletildi

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği (HHDD) hekimlerin özellikle ceza davalarına sunulan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarında yaşadığı sorunlarla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanlığını ziyaret etti. Adli Tıp Kurumu Başkanı Uz. Dr. Hızır Aslıyüksek'i ziyaret eden Dr. Cengiz Bayram ile Dr. Aynur Özensoy, sorunun çözümü için bu durumun kurullarda görüşülmesini beklediklerini söyledi.

Vali Baruş'tan teknoloji uyarısı

Malatya Valisi Aydın Baruş, bağımlılık çalıştayında yaptığı konuşmada teknoloji bağımlılığı konusunda uyarılarda bulunarak, ''Teknoloji bağımlılığı öyle hale geliyorlar ki elinden teknolojik aleti aldığınız zaman bunalıma, strese giriyor. Hatta bu durum aile içi ciddi problemlere sebep olabiliyor'' dedi.

Doğumdan sonra şişkinlik geçmedi, 20 santimlik kist çıktı

Gaziantep'te doğumun ardından geçmeyen şişkinlik ve şiddetli kasık ağrısından dolayı zor günler geçiren Özden Özcan, 20 santimlik kistten ameliyatla kurtuldu.

Suriyeli tek yumurta üçüzleri ilk defa Türkiye'de duymaya başladı

Sinirsel işitme rahatsızlığı nedeniyle doğuştan işitme kaybı olan Suriyeli tek yumurta üçüzleri, şifayı Gaziantep'te buldu. Üçüz kız kardeşlerin biyonik kulak ameliyatıyla tekrar duymaya başladığını söyleyen Dr. Abdulkerim Başaran, tedavisi süren kardeşlerin yaklaşık 3 hafta sonra ise işitme problemi tamamen biteceğini belirtti.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde anjiyografi yöntemi ile tıkalı damar açıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde el bileği üzerinden ve avuç içinden anjiyografi yöntemi ile tıkalı damarlar açıldı.

Diş hekimi Ayşenur Çam: 'Ramazan ayında da dişler günde iki kez fırçalanmalı'

Ramazan ayında da diş fırçalamanın önemli olduğunu aktaran Elazığ Mediline Hastanesinde görevli diş hekimi Ayşenur Çam, Hastalarımıza Ramazanda da günde iki kez dişlerini fırçalamalarını tavsiye ediyoruz' dedi.

Ramazan Bayramı'nda beslenme önerileri

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Benan Şahin, Ramazan ayıyla değişen beslenme düzeninin, dikkat edilmediğinde bayramda sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin: 'Ülkemizde her yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin bebeğe aşı uygulanıyor'

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Aşı Haftası' dolayısıyla aşının önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yaz geldi sahte güneş gözlüğüne dikkat

DİYARBAKIR (İHA) – Uzman optisyen, yaz aylarının gelmesiyle piyasaya düşen sahte güneş gözlüğü takmak konusunda göz hastalıklarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Op. Dr. Erol: 'Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatı geçiren hastaların ilk bir yıl kesinlikle oruç tutmalarını önermiyoruz'

Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatları geçiren hastalarının Ramazan ayında iftarla sahur arası kısa sürede yeterli miktarda beslenemeyecekleri için oruç tutmalarını önermeyen obezite ve metabolik cerrahi uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, 'İlk bir yıllık süreçte yeterli beslenme programına geçmiş hastalarımızın bile iftarla sahur arası kısıtlı sürede beslenmeleri yeterli değil. Haliyle obezite ameliyatı geçiren hastalar sıkıntı yaşamamaları için ilk bir yıl kesinlikle oruç tutmalarını önermiyoruz' dedi.

SANKO Üniversitesi III. Beslenme ve Diyetetik Günleri

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 13-14 Mayıs 2022 tarihlerinde 'Çocuk Hastalıklarının Tıbbi Beslenme Tedavisi Sempozyumu' düzenlenecek.

50 bin doğumda bir görülen hastalığı olan 5 aylık bebek, 7 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu

İlk bebekleri yemek borusu olmayan ve ikinci gebelikte de ikiz çocuklarından birinin yine yemek borusu olmadığı tespit edilen Mardin'de yaşayan Mehmet Şah-Esma Arslanhan çiftinin 5 aylık bebekleri Lina, 7 saatlik zorlu operasyonla midesinden yemek borusu yapılıp, başarılı tedaviler sonucunda sağlığına kavuştu.

Uzmanlar uyardı, sahte güneş gözlükleri katarakt yapabilir

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte güneş ışınlarından korunmak için gözlüklere yönelen vatandaşlara uyarılarda bulunan uzamanlar, çarşı-pazarda satılan kalitesiz ve markasız gözlüklerin tercih edilmesinin ileride büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini ve hatta katarakt bile yapabileceğini belirtti.

Toplam 3598 haber.