Sağlık

Sağlık Haberleri

Ramazan'da susuzluğa karşı elmalı sirke önerisi

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Mina Memiş sahur ve iftarda sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Hasta yakınının öldürdüğü doktor unutulmadı

Gaziantep'te 10 yıl önce bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan ölüm yıldönümünde görev yaptığı hastanede meslektaşları tarafından anıldı.

Doğum yapmakta zorlanan kediye sezaryen yapılıp sahiplendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokakta yaşayan can dostların yardımına koşmaya devam ediyor.

Şiddet gören doktorlara özel mobil uygulama

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği görevi başında şiddet gören doktorlara destek olmak için farklı bir çalışmaya imza attı. Şiddet gören doktorlara anında ulaşmak için mobil uygulama hazırlayan Derneğin Genel Başkanı Cengiz Bayram, 'Şiddet gören doktora anında avukat göndereceğiz' dedi.

Diyarbakır'da gördükleri tedavi ile 11 yıllık bebek hasretleri sona erdi

Mardin'de yaşayan 11 yıllık evli Lezgin ve Nurşen Gunezoglu çifti, çocuk sahibi olmak için birçok kez gördükleri tedaviler başarısız sonuçlanınca arkadaş tavsiyesiyle geldikleri Diyarbakır'da mutlu haberi aldı.

Bahar yorgunluğuna dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfi Baran, bahar yorgunluğunun hastalık olduğunu kaydederek, hastalığın belirtilerin şiddetine göre tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Göçmen, SANKO'da

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Göçmen, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Doğan: 'Ramazan ayında mide şikayetleri artmaktadır'

Ramazan ayında oruç tutan hastaların mide şikayetlerinin artmasının nedeninin midenin uzun süre aç kalması ve mide içindeki asidin artarak zayıflamış olan mide tabakasına hasar vermesi olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynal Doğan, Artan diğer bir şikayet ise halk arasında fazla olan reflü şikayetidir. Özellikle kronik gastrit, mide ülseri ve daha önce mide kanaması geçirmiş olan hastalar Ramazan ayında biraz daha fazla sorun yaşamaktadırlar' dedi.

Gaziantep'te Covid-19 salgını tamamen kontrol altında

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki kentteki son koronavirüs bilançosunu açıklayarak, 'Gaziantep'te Covid-19 tamamen kontrol altında ve sadece 25 civarında yoğun bakım hastamız var' dedi. Kentteki vaka sayılarının da ciddi bir düşüş yaşadığını ve 9 ilçenin 6'sında vaka sayısının sıfır olduğunu söyleyen Tiryaki, grip hisseden vatandaşların omicron varyantını çok hafif şekilde atlattığını söyledi.

Şahinbey Belediyesi kalp sağlığı için yürüdü

Şahinbey Belediyesi, 12-18 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kalp Sağlığı Haftası' nedeniyle 'Yürüyen Kalp' etkinliği düzenledi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Akaltun Medical Park Gaziantep'te

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Akaltun hasta kabulüne başladı.

Malatya'da Covid-19 nedeniyle son 25 günde sadece 1 kişi hayatını kaybetti

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Covid-19 vaka sayılarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, 'Malatya'da 25 gündür neredeyse 0 vefatla gidiyorduk ama dün akşam itibariyle bir hastamızı kaybettik. Hastamız 48 yaşındaydı ve maalesef hiç aşı yaptırmamış' dedi.

Uzman doktor uyardı: Ayak hastalıklarının başı yanlış ayakkabı seçimi

Estetik duruşa önem veren vatandaşların yanlış ayakkabı kullanımı birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Memorial Dicle Hastanesinde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Emine Kolu, ayak şekli bozukluğu, şişkinlik, ödem gibi hastalık problemlerin başta geleceğini söyledi.

Gözde Hastanesi İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Özel Adıyaman Gözde Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Doçent Doktor Selçuk Kaplan Rahim kanseri ameliyatlarının hastanemizde yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Erken teşhisle testis kanserinden kurtulmak mümkün

Liv Hospital Gaziantep Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kazım Doğan 1-30 Nisan Testis Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla testis kanseri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Doğdu: 'Kalp hastaları ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek oruç tutabilirler'

Kalp hastalarının oruç tutarken orucun hangi döneme geldiğine dikkat etmesi gerektiğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Orhan Doğdu, Yaz dönemine geldiyse, sıvı ve tuz dengesi bozulacaksa özellikle kalp yetmezliği hastalarının oruç tutmasını önermiyoruz. Ama kış, sonbahar ve ilkbahar ayına denk geliyorsa, çok uzun sürmeyecek oruç dönemi oluyorsa hastaların ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek, ilaçlarını nasıl kullanacağını hekime danışarak oruç tutmalarında sakınca yoktur' dedi.

Down sendromlu çocuklar, gönüllü çevre müfettişi oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geri dönüşüm malzemelerinden farklı obje ve aksesuarlar yaparak doğanın korunması noktasında örnek bir davranış sergileyen down sendromlu çocukları Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisinde ağırlayarak, gönüllü çevre müfettişi belgesi verdi.

Evlat hasreti çeken çift, 7 yıl aradan sonra Diyarbakır'da müjdeli haberi aldı

Şanlıurfa'da yaşayan Hatice-Orhan Urmat çiftinin 7 yıllık bebek hasreti, Diyarbakır'da yapılan 4'lü kombine tedavi ile gebelikle sonuçlandı.

Uzm. Dr. Metin Karçin Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Metin Karçin, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Toplam 3598 haber.