Sağlık

Sağlık Haberleri

Adıyaman'da kornea nakillerine başlandı

Adıyaman'da bir süredir yapılmakta olan ve pandeminin olumsuz etkileri sonucu ara verilen kornea nakillerine tekrardan başlandı.

Obezite cerrahisi ile sağlıklı yaşama adım attı

Yıllarca kilo sorunu yaşayan ve yaptığı diyetlere rağmen kilo veremeyen 26 yaşındaki genç kız, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen obezite cerrahisi ile sağlıklı bir yaşama kavuşmak için ilk adımı attı.

Psikiyatrist Doç. Dr. Balıbey: 'Bipolar bozukluğu olan kişilerde uykusuzluk farklı hastalıkları tetiklenebiliyor'

Ramazan ayında sahur nedeniyle uyku düzeninin bozulmasının bazı hastalıkları tetikleyebileceğini belirten Elazığ Mediline Hastanesinde görevli psikiyatrist Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Bu hastalarımıza özellikle dikkatli olmalarını, doktorlarına danışmalarını tavsiye ederiz. Bipolar duygu durum bozukluğu olan hastalarda uykusuzluk farklı hastalıkları tetikleyebiliyor. Aşırı hareketlenebiliyor, konuşmaları artabiliyor ve huzursuz olabiliyorlar' dedi.

Malatya Diş Hekimleri Odası'nda İnanmaz başkan seçildi

Malatya Diş hekimleri Odası 18. Olağan Genel Kurulu sonrasında başkanlığa Miraçhan İnanmaz seçildi.

'Göz kuruluğu' görme kaybına kadar yol açıyor

Gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında dolayı ortaya çıkan kuru göz hastalığı, dikkat edilmediği takdirde göz kaybına kadar yol açıyor. Memorial Hastanesinde Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, son yıllarda çevresel faktörlerin oldukça artmasıyla hastalığı tetiklediği uyarısında bulundu.

Estetik uzmanı Özer'den pürüzsüz cilt önerileri

Dış ortamla sürekli etkileşim halinde olan cildin bazı sorunlarla karşılaşabileceğini belirten Estetik Uzmanı Özgür Özer, son derece hassas olan vücudun bu eşsiz parçası pürüzsüzlüğü ile etrafa ışıltısını yaymak için devamlı ve özenli bir bakımı hak ettiğini söyledi.

Uyuz ve mantar hastalıklarında artış: Toplu yaşam alanı merkezlerin de bulaş daha fazla

Panemiyle birlikte son 1-2 yılda başta uyuz ve mantar hastalıklarında ciddi artış yaşandı. Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı Dr. Hamza Aktaş, Bilhassa güzellik merkezlerinde, spor salonları, hamam, havuz, sauna gibi yerlerde havluların veya yatak örtülerinin kullanılmasına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

11 NİSAN Dünya Parkinson Günü

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Hakan Polat, günümüzde beyni etkileyen hastalıklar içinde Alzheimer hastalığından sonra en sık rastlanılan ikinci hastalığın Parkinson olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. Harman: 'Kalp hastaları oruç tutmadan önce hekimlerine danışmalı'

Elazığ Mendiline Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Murat Harman, kalp hastalıklarının çarpıntı gibi basit bir şikayetten ileri evre kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkları içeren geniş bir hastalık grubu olduğunu belirterek, kalp hastalarının oruç tutup tutmama konusunda karar vermeden önce hekimleri ile görüşüp birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Battalgazi'de 7'den 70'e ilgi gören konferans

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen '7'den 70'e Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz' konferansı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Göğüs Cerrahisi Kliniği'nde Ebus cihazı kullanılmaya başladı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği'nde EBUS (Endebronşial Ultrasonik Bronkoskopi) cihazı ile kullanılmaya başlandı.

SANKO Üniversitesi'nde Türkiye Fizyoterapistler günü kutlandı

SANKO Üniversitesi'nde 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle kutlama yapıldı.

Diyabet hastalarına oruç önerileri

Medical Park Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doktor Ümit Çınkır, diyabeti olan hastaların Ramazan ayında oruç tutması ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Diyarbakır'da fırınlarda Ramazan denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla fırınları denetliyor.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kaçmaz ANKA'da

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.

Doç. Dr. Nilgün Yıldırım, 'Kanserde erken teşhis hayat kurtarır'

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Doç. Dr. Nilgün Yıldırım, 'Erken teşhis ve tanı ne kadar erken konulursa, tedavi de o kadar rahat ve kolay olur. Ne kadar tanı gecikirse, tedavi süresi uzar ve hastalık sıkıntılı olur' dedi.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Yaşlı hastalarımıza genellikle oruç tutmalarını önermiyoruz'

Yaşlı hastalara su alım azlığı ve buna bağlı bazı problemlerin yaşanacağı için oruç tutmamalarını önerdiklerini belirten Elazığ Mediline Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Dr. Asena Serap, 'Yaşlı hastalarımıza genellikle oruç tutmayı önermiyoruz. Tutacaklarsa da yeterli miktarda su tüketmelerini öneriyoruz' dedi.

Rektör Kızılay: 'Organ nakli ve onkolojide dünyada iddialıyız'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı açıklamada, 'Organ nakli ve onkolojide dünyada iddialıyız' dedi.

Kanser Haftasında onkoloji hastaları moral buldu

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Kanser Haftası nedeniyle onkoloji hastalarına moral etkinliği düzenlendi.

Toplam 3598 haber.