Sağlık

Sağlık Haberleri

Gaziantep'te Kanser Haftası'nda bilinçlendiren etkinlik

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kanser Haftası'nda hastalığa karşı farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Suriyeli kadın çocuk sahibi olmak için 1 ayda 18 kilo verdi

Suriye'deki iç savaştan kaçıp ailesiyle 10 yıldır Diyarbakır'da yaşayan Zeynep Elatiş, aşırı kilolarından dolayı çocuk sahibi olamayınca mide operasyonu geçirip diyet yaparak 1 ayda 18 kilo verdi ve 127 kiloya kadar düştü.

Evlat hasreti 4 yıl sonra ikiz gebelikle sona erdi

Diyarbakır'da yaşayan Tuba-Mehmet Erkmen çiftinin 4 yıllık bebek hasreti mikro tese ameliyatı yapılarak ikiz gebelik ile sonuçlandı.

Depresyon hayat kalitesini düşürüyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Erkan Özcan, kişinin duygu ve düşüncelerinin yanı sıra davranışlarını da olumsuz yönde etkileyerek, hayat kalitesinin düşmesine neden olan depresyondan, doğru tedavi ve destekle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Op. Dr. Emre Yalçın: 'Gebelerimiz aralıklı olarak da oruç tutabilir'

Gebelerin aralıklarla oruç tutabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Yalçın, 'Bir gün tutup bir gün veya daha fazla gün ara verip tekrar oruç tutabilirler. Ancak gebelik şekeri, gebelik tansiyonu, çocukta su azalması, gelişme geriliği gibi durumları olan gebelerde biz oruç tutmayı önermiyoruz' dedi.

Erişkinlere Hepatit A uyarısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Merve Türkmen erişkin yaşlarda Hepatit A hastalığının çocuk yaşlara göre daha ağır seyrettiğini söyledi.

Liv Hospital Gaziantep'ten 'Otizm Farkındalık Günü' Etkinliği

Liv Hospital Gaziantep'te 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolasıyla Engelsiz Yaşam Merkezi ile birlikte etkinlik düzenlendi.

Oruç tutanlarda sirtüin geni aktifleşip gençleşmeyi sağlıyor

Uzman Diyetisyen Muhammed Nurullah Şahin, oruç tutmanın manevi katkısının yanı sıra açlıkla birlikte sirtüin denilen gençlik genlerinin de aktif hale gelerek gençleşmeyi sağladığını, yaşlanmayı durdurduğunu söyledi.

Karaciğer Nakli Enstitüsü dünyaya şifa dağıtıyor

Dünyanın en önemli hekimlerinin yetiştirildiği Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde tıp eğitimi alan yerli yabancı cerrahların sayısı her geçen gün artıyor.

Elazığ Belediyesi personelinden kan bağışına destek

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek sağladı.

Gaziantep'te Gamma Işın cerrahisi anlatıldı

Gaziantep (İHA) – Bölgede ilk kez Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde kurulan Gamma Knife Işın Cerrahisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek te, kilo kontrolünü sağlamak da mümkün

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Karakullukçu Çelebi, Ramazan ayında sağlıklı beslenerek fit kalmanın mümkün olduğunu belirterek, n'Ramazan'da sağlıklı bir beslenme düzeni ile oruç tutmakta zorlanmadan kilo kontrolünü sağlamak mümkündür'' dedi.

6 kez kalp krizi geçirdi, şifayı NCR Hospital'da buldu

Gaziantep'te ankilozan spondilit rahatsızlığı nedeniyle 6 kez ameliyat masasından kaldırılan kalp hastası Ahmet Ceviz, şifayı NCR International Hosiptal'da buldu. Kendisine başka hastanelerde ''Seni uyandıramayız masada kalırsın' denildiğini aktaran Ahmet Ceviz, NCR International Hospital hastanesi ekibine teşekkür etti.

Rektör Karabulut'a ödül

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği tarafından 'Geleneksel Tıp Ödülü' takdim edildi.

Elazığ'da 'Çocuğum İçin Önce Ben' semineri düzenledi

Elazığ'da Medical Park Elazığ Hastanesi ve bir eğitim kurumu iş birliği ile 'Çocuğum İçin Önce Ben' adlı seminer düzenlendi.

Ramazan'da sağlıklı beslenme önerileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi, Ramazan ayında beslenme düzeninin değişeceğine dikkat çekerek, sağlık problemleri yaşanmaması için oruç tutacak olan kişilere uyarılarda bulundu.

Skolyozda erken tanının önemi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğr. Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yayla, 'Skolyozda (omurga eğriliği) erken tanı, tedavinin başarı şansını artırdığından büyük önem taşımaktadır' dedi.

'Sahursuz tutulan oruç uzun süreli açlıkta kas yıkımına sebep olabilir'

Özel Gaziantep Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Seda Güler, Ramazan ayında uzun süre aç kalınacağını hatırlatarak, sahur ve iftarda beslenmenin önemine dikkat çekti.

Toplam 3594 haber.