Sağlık

Sağlık Haberleri

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Türkiye Avrupa genelinde diyabet konusunda ilk sıralarda'

Diyabetin hastalığının tüm sistemleri etkilediğini belirten Elazığ Mediline Hastanesinde görevli iç hastalıkları uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, Türkiye Avrupa genelinde diyabet konusunda ilk sıralarda yer almaktadır. Her 5 kişiden sadece bir tanesi diyabet hakkında bilgi sahibidir. Geri kalan kısım ise ya bilgi sahibi değildir ya da hastalığının farkında değildir' dedi.

SANKO Üniversitesi'nde hemşirelik sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 23 Mayıs 2022 tarihinde 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler' konulu sempozyum düzenlenecek.

Sanko Üniversitesi'nde hemşirelik sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 23 Mayıs 2022 tarihinde 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler' konulu sempozyum düzenlenecek.

Anka sağlık için bayramda vatandaşların evine gidecek

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, bayram tatili boyunca da kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam edecek. Bayram boyunca dileyen herkes 'Evde Sağlık Hizmetleri' ile hastaneye gelmelerine gerek kalmadan kendi evlerinde sağlık hizmeti alabilecek.

Uzm. Doç. Dr. Balıbey, 'Sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur'

Covid'in azaldığı bu günlerde ziyaretlerin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Özellikle sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur' dedi.

Midesini üşüttüğünü zannetti, 10 milyonda bir görülen hastalığa yakalandığını öğrendi

Gaziantep'te midesini üşüttüğünü zannederek gittiği hastanede 10 milyonda bir görülen hastalığa yakalandığını öğrenen Gökçen Ünal, 5 aydır ince bağırsağı olmadan yaşıyor. Doktorların '2-3 saat anca yaşar' demesine rağmen 5 aydır yaşam mücadelesi veren ve umutla ince bağırsak bağışı bekleyen Ünal, '2 tane kızım var onlar için hayatta kalmaya çalışıyorum. İnsan gerçekten başına gelmeden bilmiyormuş. Organ bağışında bulunmak gerekiyor' dedi.

Bayramda hastalar evinde tedavi edilecek

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi bayram tatili boyunca da kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam edecek. Hastane tarafından başlatılan uygulama ile dileyen herkes, evlerinde sağlık hizmeti alabilecek.

Diyarbakır'daki EMDR terapisine yurt dışı ve çevre illerden yoğun ilgi

Psikoterapide yaygın olarak kullanılan ve göz hareketleri ile duyarsızlaştırma diye tabir edilen EMDR terapisine yurt dışı ve çevre illerden yoğun ilgi olduğu belirtildi. Diyarbakır'da Uzman Psikolog Meki Deniz tarafından yıllardır hizmete sunulan bu terapi yönteminin bir çok bozukluğu tedavi ettiği belirtildi.

Hastanede bayram coşkusu

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Hastane yönetimi, bayram boyunca mesai yapacak hekim ve sağlık çalışanları ile bayramı hastanede geçirmek zorunda olan hastaları ziyaret ederek, onların bayramını kutladı.

Diyetisyen Uç'tan Ramazan sonrası sağlıklı beslenme önerileri

Bayramda misafirlere baklava yerine sütlü irmik tatlısı, sütlaç veya meyveli tatlılar ikram edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Güzel bir meyve tabağı hazırlayarak misafirlerinize antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin besinler ikram etmiş olursunuz. Böylelikle hem siz hem onlar rahat eder. Çünkü sıcak havalarda ağır besinler tüketmek rehavet çökmesine ve halsizliğe sebep olabilir'' dedi.

Bayramda beslenmeye dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, Ramazan ayıyla değişen günlük beslenme alışkanlıklarının, bayramla birlikte eski haline döneceğini dile getirerek, ciddi sağlık sorunları yaşanmaması için bayramda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Bağlar'da bayram öncesinde tatlıcılar denetlendi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı imalatı ve satışı yapan iş yerlerine yönelik genel denetimleri ve kontrolleri yoğunlaştırdı.

Rektör Kızılay'dan ebelik mesleğinin önemine vurgu

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 'Ebelik Haftası' etkinliğindeki konuşmasında ebelik mesleğinin önemi üzerinde durup, 'Gecesi gündüzü, bayramı tatili olmayan bir mesleğin mensuplarısınız' dedi.

Gözde Sağlık Grubu yatırımlarına ara vermedi

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İbrahim Karaman, “Dünyanın ev ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Gözde Grubu yatırımları ile büyümesine devam etmektedir.” Dedi.

Sanko okulları mezun-öğrenci buluşması düzenledi

SANKO Okulları, öğrencilerinin kariyer yolculuklarına ışık tutmak amacıyla düzenlediği 'Mezun-Öğrenci Buluşması'nda öğrencilerini alanında uzman mezunları ile bir araya getirdi.

Gözde Sağlık Grubu Yatırımlarına Ara Vermedi'

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İbrahim Karaman, 'Dünyanın ev ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Gözde Grubu yatırımları ile büyümesine devam etmektedir.' Dedi.

Belediye başkanı ölümden döndü

Girdiği karaciğer koması nedeniyle karaciğer, böbrek ve akciğeri çalışmayan Aydın'ın Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ambulans uçakla getirildiği Malatya'da gerçekleştirilen karaciğer nakli ile yeniden yaşama tutundu.

Pandemi Kurulu Üyeleri unutulmadı

Malatya Valisi Aydın Baruş, Dünya Sağlık Örgütü'nün Pandemi ilan ettiği 2020 yılından bu güne kadar tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede görev alarak önemli çalışmalar yapan Malatya İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Özer ve İnönü Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Bayındır'a plaket takdim etti.

'Almanya'da hemşire olabilmenin yolları anlatıldı

Almanya'da, aylık 2 bin 800 ile 3 bin 200 Euro arasında ücret verilen hemşirelik mesleğini, yurt dışından gelenlerin yapabilmesi için gereken süreç seminer ile anlatıldı.

Toplam 3598 haber.