Sağlık

Sağlık Haberleri

Yoğun bakımın önemi anlatıldı

Gaziantep'te bir hastanede düzenlenen Yoğun Bakım Farkındalık Ayı basın toplantısında yoğun bakımın önemi anlatıldı.

Lise öğrencilerine temel yaşam desteği verildi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından, toplumsal sorumluluk dersi çerçevesinde Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencilerine Temel Yaşam Desteği eğitimi verildi.

Omurgada gelişen kırık nedeniyle yürüyemiyordu, fizik tedavi ile yeniden yürümeye başladı

Yüksekten düşme nedeniyle omurgada gelişen kırık sonucu yürüme yetisini kaybeden 45 yaşındaki hasta, Elazığ'da fizik tedaviyle sağlığına kavuşarak tekrar yürümeye başladı.

Dr. Aydoğdu: ''Burun ameliyatında ağrıdan korkmayın''

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, burun estetiği yaptırmayı düşünenlerin aklındaki, ''Ağrı hissedecek miyim', ''Ameliyat sonrasındaki süreç ağrılı mı geçecek'' sorularını yanıtlayarak, ''Burun estetiği, konforlu bir ameliyat. Anesteziden uyanırken de, tamponunuz çıkarılırken de ağrı hissetmezsiniz'' dedi.

Ayağının kesileceği söylenen hastaya NCR hastanesi umut oldu

Ayağının üzerinden foklift geçen ve çevresindeki insanlar tarafından ayağı kesileceği söylenen Bahittin Ulus, NCR International Hospital'de gerçekleştirilen başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu

Skolyoz tedavisinde güncel yaklaşımlar paneli

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, 'Skolyoz Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar' paneli düzenlendi.

Tıbbi bilmeceler yarışmasının birincisi Malatya'dan

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Tıbbi Bilmeceler Yarışmasının birincisi Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Harun Karabiber oldu.

Tüfenkci'den Bakan Koca ile sağlık istişaresi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek, Malatya'daki sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarede bulundu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin: 'Geldiğimiz süreçte 262 bin pozitif vakamız vardı. Şu anda 10'nun altındayız'

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kentte pandemi boyunca 262 bin civarında pozitif vaka olduğunu, ancak son gelişmelerle birlikte bu sayının 10'un altına indiğini söyledi.

Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Nokta!

Bilim dünyasını son günlerde yüksek dereceli alarma geçiren Maymun Çiçeği Virüsü (Monkeypox) tüm dünyada yeni bir pandemi korkusuna neden oldu.

Lösemili çocuklar için 'Umuda Yürüyüş'

Malatya'da lösemili çocuklar için 'Umuda Yürüyüş' isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Kalp hastası Iraklı bebek Gaziantep'te sağlığına kavuştu

Doğuştan kalp hastalığı bulunan Iraklı 3 aylık Joori bebek, Liv Hospital Gaziantep'te gerçekleştirilen açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

''Geçmişten günümüze hemşirelikte değerler'' sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler' konulu sempozyum düzenlendi.

Yaz mevsimine girerken beslenmeye dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, yaz aylarına girilirken beslenmeyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Perde ameliyatı ile 9 yıllık evlat hasreti son buldu

Diyarbakır'da yaşayan Gurbet Üzyandı, 3 başarısız aşılama ve 3 düşükten sonra perde ameliyatı ile 9 yıllık bebek hasretini sona erdirirdi.

Tıp kongresinde yeni pandemi uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yusuf Yakupoğulları, katıldığı 7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gelecekte yeni pandemiler yaşanabileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Parkinson Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Nokta!

Halk arasında ‘titreme’ hastalığı olarak da bilinen Parkinson, beyin hücrelerinin tahribatıyla yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı.

Anorektal hastalık tedavisinde modern çözüm: Proktoloji

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde uzman ve başarılı genel cerrahi ekibi, her türlü kanser ameliyatları, laparoskopik (kapalı) cerrahi, mide, bağırsak cerrahisi, pankreas cerrahisi, karaciğer ve safra yolları cerrahisi, meme ve tiroid cerrahisi gibi operasyonlarda modern teknoloji ile başarılı sonuçlara imza atıyor.

Yenişehir Spor Kulübü Yeşilay bisiklet turuna katıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Spor Kulübü bisiklet sporcuları Yeşilay Cemiyeti'nin her yıl düzenlemiş olduğu 10. Yeşilay Bisiklet Turuna katıldı.

Toplam 3598 haber.