Sağlık

Sağlık Haberleri

Malatya'da kene uyarısı

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmalarına bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığında artış yaşandığı belirterek uyarılarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özden, 'Kene ısırması durumunda hastaların vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurması gerekir' dedi.

Sigaranın zararlarına dikkat çekildi

Malatya İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, sigaranın zararlarına dikkat çekildi.

Uluslarası farmasötik ve biyomedikal bilimler sempozyumu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) koordinatörlüğünde Uluslararası Farmasötik ve Biyomedikal Bilimler Sempozyumunun altıncısı 'TheSixth International Symposium on PharmaceuticalandBiomedicalSciences (ISPBS-6)' online olarak gerçekleştirildi.

Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ortapedi günleri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı tarafından 4 Haziran 2022 tarihinde, Ortopedi Günleri çerçevesinde'Kemik Metastazlarına Multidisipliner Yaklaşım' konulu bilimsel bir program düzenlenecek.

Sınav kaygısına dikkat

Sanko Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Gökalp Özcan, sınavların belirlenen bir hedefe ulaşabilmek için kullanılan araçlardan biri olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları ishal vakalarına karşı uyardı

Yaz aylarında sıcaklara bağlı olarak mikrobik ishallerin daha sık görüldüğünü belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Karın ağrısı, ishal ve kusma belirtileri ortaya çıktığında veya 24 saat içerisinde geçmeyen ishal durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve bu dönemde kişisel hijyen kurallarına daha çok özen göstermeliyiz' dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu

Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Anabilim Dalı ve Türk Üroloji Derneği iş birliğinde böbrek üstü bezi kanserleriyle ilgili çevrim içi Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu gerçekleştirildi.

Dünyanın en geniş covid-19 kongresi GAÜN'de başladı

COVİD-19 Pandemisiyle ilgili dünyada yapılan en geniş kongre Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Medical Park'a en çok kadın istihdam eden şirket ödülü

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. olarak Gaziantep ilinde 2021 yılı içerisinde en çok kadın istihdamı sağlayan işveren olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yeşilyurt'ta yeni sağlık merkezi için eski binaların yıkımına hız verildi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşlara sağlık hizmetlerinin modern ve kaliteli bir ortamda sunulması adına mevcut yere yapılacak yeni bina için Çavuşoğlu Aile Sağlığı Merkezinin arka tarafında İl Sağlık Müdürlüğüne ait lojman binasının yıkımını gerçekleştirdi.

Son iki yılda gençlerde kalp krizi oranında yüzde 20 artış

Diyarbakır'da Memorial Dicle Hastanesi Kardiyoloji bölümünde görevli Doç. Dr. Serkan Akdağ, son iki yılda dünyada ve Türkiye'de gençler arasında kalp krizi oranında yüzde 20 artış olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu. Dr. Akdağ, Genç bireylerdeki kalp krizleri maalesef daha ölümcül oluyor' dedi.

ANKA'dan SMA ile mücadeleye destek

Gaziantep ANKA Hastanesi, Gaziantep'te SMA'lı bir çocuğun tedavisine katkıda bulunmak için düzenlenen Alışveriş Festivali'nin sağlık sponsoru oldu. Festivalde, çekilişle 5 kişi ANKA Hastanesi'nde ücretsiz check-up yaptırma şansı elde etti.

Uzm Dr. Kapan: 'MS hastalığı erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülür'

Elazığ Mediline Hastanesi Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Oktay Kapan, 30 Mayıs Dünya MS Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak, MS hastalığının erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Ucuz: ''Maalesef istismarcıların bir kısmı kendi çocukluğunda istismara maruz kalan kişilerdir''

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Ucuz, istismarın büyük bir travma olduğuna dikkat çekerek, 'Maalesef istismarcıların bir kısmı kendi çocukluğunda istismara maruz kalan kişilerdir' dedi.

Başkan Çınar, lösemi için farkındalık yürüyüşüne katıldı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde lösemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olması umutları yeşerten bir olgudur. Lösemiyle mücadelede minik yüreklerin yanında yer almanın en büyük ve en etkili güç olduğuna inanıyorum' dedi.

Şef Güçtekin, son dönemlerin yeni trendi vejetaryen kebabını tanıttı

Ünlü şef ve iş adamı Yusuf Can Güçtekin vejetaryenlere özel olarak sunulan vejetaryen kebabını tanıttı.

ASİD ve GUSAT üyeleri istişare toplantısında bir araya geldi

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) ve Gaziantep Uluslararası Sağlık Turizmi Derneği (GUSAT) üyeleri Gaziantep Üniversitesi Seyirtepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitimi' etkinliği

Malatya İnönü Üniversitesi ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği (TFD) tarafından 'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitimi' etkinliği düzenlendi.

Iraklı hastaya Anka'da 2 başarılı operasyon

Irak'ın Erbil kentinde yaşayan 4 çocuk annesi, Gaziantep ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen iki farklı operasyonla sağlığına kavuştu

Toplam 3598 haber.