Sağlık

Sağlık Haberleri

Enfeksiyon hastalıkları uzmanından maymun çiçeği virüsü uyarısı

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, son dönemlerde dünyada hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsünün bulaşma yolu ve tedavisi ile ilgili bilgi vererek uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te romatoloji sempozyumu

Türkiye Romatoloji Derneği, Doğu Anadolu Romatoloji Derneği ve SANKO Üniversitesi Hastanesi tarafından Gaziantep Divan Otel'de 3. Gaziantep Romatoloji Sempozyumu düzenlendi.

Diyet Yaparken Kaçınmanız Gereken 8 Önemli Hata!

Soğuk ve uzun geçen kış mevsiminin ardından güneş yüzünü göstermeye başladı. Artık kışın giyilen kalın giysilerin yerini ince giysiler alacak, haliyle alınan kilolar da daha görünür hale gelecek.

Malatya'da gastroenteroloji günleri

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından 15'incisi düzenlenen 'Hepato Gastroenteroloji Günleri' bu yıl İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ev sahipliğinde yapıldı.

Elazığ'da hemşireler haftası kutlandı

Hemşireler Haftası çerçevesinde Medical Park Elazığ Hastanesi'nde hemşireler için program düzenlendi. Etkinlikte pasta kesilip, hemşirelere hediyeler verildi.

Çocuklara uygun güneş kremi ve güneş gözlüğü seçimi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, güneş ışınlarıyla doğrudan temasın, çocukların cildine ve gözlerine zarar verebileceğine dikkat çekerek, çocuklara uygun güneş kremi ve güneş gözlüğü seçimi konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Gaziantep Şubesini ziyaret etti

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu, sendikanın Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti.

Medıcal Park Gaziantep'te hemşirelerden 19 Mayıs düeti

Medical Park Gaziantep Hastanesi öne çıkan etkinlikleri ile göz dolduruyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde çalışanların ve misafirlerin katılımı ile coşkuyla kutlandı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Hemşirelik Haftası kutlandı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hareketsiz yaşam hipertansiyona neden olabilir

Liv Hospital Gaziantep İç Hastalıkları Kliniği Uzm. Dr. Şeyma Şahinbeyoğlu, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada hareketsiz yaşamın hipertansiyona sebep olacağını belirterek, uyarılarda bulundu.

Önce Japonlar sonra da Türk bilim adamları araştırdı

Zeytin çekirdeği üzerine araştırmalar yapan Japon bilim adamlarından sonra Türk bilim adamları da dünyayı heyecanlandıran sonuçlar ortaya çıkardı. Japon bilim adamlarının araştırmalarında mide ve kolorektal kanser tedavisinde etkili olabileceği ortaya konulan zeytin çekirdeğinden Türk bilim adamları ise nörolojik hastalıklarda nörodejenerasyonda kullanılabilecek bitkisel kaynaklı etken madde elde etti.

Kontrolsüz hipertansiyon erken ölüme neden olabilir

Medical Park Gaziantep Hastanesi Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet Büyükbakkal 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü nedeniyle yaptığı açıklamada kontrol altına alınmayan hiper tansiyonun ölümlere neden olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Hastanede tedavi gören çocuklara palyaço sürprizi

Gaziantep'te hastanede tedavi gören çocukların hayalini gerçekleştiren Gaziantep İyilik Hareketi, hediyeler, oyunlar ve palyaçolarla onlara unutulmaz bir gün yaşattı. Doyasıya eğlenen çocukların yaşadığı mutluluk gözlerinden okundu.

Tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede böbreğinde tümör olduğunu öğrendi, kapalı yöntem ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye giden 4 çocuk babası Hasan Şahin'in böbreğinde 2 santimetrelik tümör çıktı. Şahin, Laparoskobik Parsiyel Nefrektomi (böbrek koruyucu cerrahi) ile böbrek tümöründen kurtularak sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine 'Anne dostu hastane unvanı' verildi

Sağlık Bakanlığı tarafından ulusal anne dostu hastane kriterlerini taşıyan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine 'Anne dostu hastane unvanı' verildi.

Kan bağışı yapanlara spor ayakkabı hediye

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay tarafından organize edilen 13. Geleneksel kan bağışı kampanyası başladı. Bu kan bağışında bir günde 5 bin ünitenin üzerinde kan bağışı hedefleniyor. Kan bağışı yapan vatandaşlara ise spor ayakkabı hediye edildi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Özsaraç Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç Medical Park Gaziantep Hastanesi'nin hekim kadrosunda yerini aldı.

Gaziantep'te romatoloji sempozyumu

Türkiye Romatoloji Derneği, Doğu Anadolu Romatoloji Derneği ve SANKO Üniversitesi Hastanesi tarafından 3. Gaziantep Romatoloji Sempozyumu, 21 Mayıs 2022 tarihinde Gaziantep Divan Otel'de düzenlenecek.

Dünyada her yıl 17 milyon kişiden 6 milyonu bu hastalıktan ölüyor

Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde görevli Girişimsel Radyoloji doktoru Mehmet Kolu, her yıl dünyada yaklaşık olarak 17 milyon kişinin inme geçirdiğini ve bunun 6 milyonunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Toplam 3598 haber.