Sağlık

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Yılmaz, Birlikteliğimiz, Başarımızın Kaynağıdır

Sağlık hizmetlerinin ancak bir ekip ruhuyla hareket edildiği taktirde hedeflenen başarıya ulaşılabilir gerçeğini ispatlarcasına İnönü Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tüm çalışanların katılımıyla iftar programında bir araya geldi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cilli SANKO'da

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

25 Nisan DNA Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Çetin, DNA Günü'nün amacının kamuoyunun, eğitimcilerin ve öğrencilerin yenilikçi çalışmalar yapmaları ve iş birlikleri gerçekleştirmeleri için harekete geçirmek olduğunu söyledi.

Hekimler 'yanlış' tedaviye tazminat ödemeyecek

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 'Hekim, sağlık çalışanı, kasıtlı davranmadığı sürece, uyguladığı tedaviden doğacak problemler sebebiyle artık tazminat ödemeyecek' dedi.

Sağlık Bakanı Koca: 'Hastaneler en az yükün olduğu dönemi yaşıyor'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, pandeminin ilk pik döneminden bugüne kadar Türkiye'de hastane yükünün en az olduğu dönemin yaşandığını ve Türkiye'de yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayısının 21'e çıktığını kaydetti.

Uzman eğitmen uyardı, Ramazan ayında spor saatlerine dikkat

2 saat önce ya da sonra yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Anne olmak için Almanya'dan Elazığ'a ameliyata geldi

Almanya'da yaşayan 29 yaşındaki Nasa Krstıc, aşırı kiloları nedeniyle 5 yıldır sağlık sorunları yaşıyordu. Aşırı kilolarından kurtulmak ve bebek sahibi olmak için Elazığ'a gelen Krstıc, mide küçültme ameliyatı oldu.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Asude Aksoy, 'Hastalarımıza tıbbın gerektirdiği en güncel tedavileri multidisipliner tedavi yaklaşımıyla sunuyoruz'

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin bölge illere hizmet verdiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Asude Aksoy 'Hastalarımıza tıbbın gerektirdiği en güncel tedavileri multidisipliner tedavi yaklaşımıyla sunuyoruz' dedi.

Kolej öğrencilerine beslenme eğitimi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Benan Şahin, bir kolej öğrencilerine beslenme eğitimi verdi.

Kan stoku azaldı, Kızılay şube başkanı kan bağışında bulundu

Ramazan ayı nedeniyle kan stoklarının azalması üzerine Malatya'da Kızılay ve sağlık müdürlüğü personeli düzenlenen kampanya ile kan bağışında bulundu

Uzman doktor anne adaylarını uyardı: 'Gebelik psikolojisi dahi olsa çocuğun olumsuz etkileneceğini düşünüyorlarsa oruç tutmayabilirler'

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hamilelerin Ramazan ayında kesinlikle oruç tutmaması gerektiğini, bu durumlarda anne ve bebek sağlığının ciddi derecede etkileneceğini belirterek oruç tutmak isteyen gebe hastaların şireli tatlılardan uzak durulması gerektiği ve oruç tutmak isteyen hastaların ise su tüketimine dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Bayram öncesi tatlı imalathanelerine sıkı denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla kent genelindeki pasta ve tatlı imalathanelerinde denetim yaptı.

Araban'a ''sağlık'' müjdesi

Araban ilçe Kaymakamı Ömer Sevgili ile Belediye Başkanı Hasan Doğru kendisini ziyaret eden Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'den kalıcı kadın doğum uzmanı görevlendirilmesi, 112 noktası kurulması ve sağlık personeli sayısının arttırılmasını istedi. Tiryaki, not aldığı taleplerin karşılanması için tüm imkanları seferber edeceğini kaydetti.

Diyarbakır'da, 'Ben Olsaydım' temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı

'Ben Olsaydım' temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayında konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 'Bağımlılık hem zihnen, hem ruhen insanı felç eden, insanı hayattan koparan toplumları perişan eden bir sorundur. Onun için bununla hep birlikte topyekun bir mücadeleye ihtiyacımız var' dedi.

Uzmandan toz taşımı uyarısı

Toz taşınımında dışarı çıkmak zorunda kalan çocuklar ve anne adaylarına uyarılarda bulunan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Berat Çolak, Solunum, toz taşımı çocuklarda akciğer ile solunum yolu hastalığına, anne adaylarında ise hipertansiyona neden olduğundan, toz taşınımında dışarı çıkmak zorunda olsalar mutlaka maske taksınlar' dedi.

Çocuklarda rotavirüs uyarısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Almacıoğlu, rotavirüslerin çocukluk çağında her mevsim ishal yapan bir etken olduğunu söyledi.

Maden suyu içenler oruç tutarken daha az yorgunluk hissediyor

Maden suları, içeriğindeki zengin mineral yapısıyla Ramazan ayında oruç tutanların yorgunluk şikâyetlerini azaltmada değerli katkılar sunuyor.

Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. M. Sezai Demirel Oldu

Malatya Tabip Odası Başkanlığı seçimlerinde Malatya E. Sağlık İl Müdürlüğü de yapmış Malatya'nın önemli isimlerinden Uzm. Dr. Sezai Demirel ''Meslekte Birlik Grubu'' kazanarak Malatya Tabip Odası Başkanı Oldu.

Büyüme ve gelişme geriliği testi Medical Park'ta

Medical Park Gaziantep Hastanesi birbirinden önemli yeniliklerle bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor. Hastane çocuklardaki büyüme ve gelişme geriliği yapılan testlerle tespit edilebiliyor

Toplam 3598 haber.