Sağlık

Sağlık Haberleri

İç Hastalıkları Uzm. Dr. S. İrem Yılmaz Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

Medical Point Gaziantep Hastanesi uzman ve profesyonellerden oluşan güçlü kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Bu bağlamda İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzm. Dr. S. İrem Yılmaz'ı hekim kadrosuna dahil etti.

Diyarbakır'da sıcaklarla birlikte göz kuruluğu şikayeti pik seviyede

Diyarbakır'da aşırı sıcaklar göz kuruluğu rahatsızlığındaki artışları da beraberinde getirdi. Op. Dr. Yusuf Onay, korunmak için güneş gözlüğü ve bazı iş kollarında çalışanlara koruyucu gözlükler önerdi.

Defalarca tedavi gördü, 14 yıllık hasreti Diyarbakır'da son buldu

Mardin'de yaşayan 32 yaşındaki Emine Araç, 14 yıldır çektiği evlat hasretine Diyarbakır'da son verdi. Anne olmak isteyen Araç, defalarca başarısız gördüğü tedavinin müjdesini Diyarbakır'da aldı.

Türkiye'nin sağlık turizmine öncülük yapıyor

Son yıllarda artış gösteren sağlık turizmi ülke ekonomisine ciddi katkılar sunarken Selda Öztürk bünyesinde saç ekimi, saç tedavileri, diş tedavileri, estetik cerrahi, obezite cerrahileri, genel hastalıklarla ilgili dünyada çalışmalar yapıyor.

Çocuk Gastroenterolojisi Uzm. Dr. Meltem Gülşan Medical Point Gaziantep'te

Çocuk Gastroenterolojisi Uzm. Dr. Meltem Gülşan Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Rahim yıkama işlemi gebelik şansını artırıyor

Diyarbakır'da özel bir hastanede görev yapan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, rahim yıkama işleminin gebelik şansını artırdığını açıkladı.

Uzmanlar anne sütünün önemini anlattı

Yenidoğan bebeğin büyümesi ve gelişmesi için kritik bir öneme sahip olan anne sütünün faydalarını anlatan Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dila Tuğçe Kopan, anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğunu vurguladı.

Türkiye vakıf ve devlet üniversiteleri mezunlar memnuniyeti raporu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın (ÜniAr) 'Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2022 Raporu'na göre 199 devlet ve vakıf üniversitesinin mezun öğrencilerine yapılan ankette, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4'üncü sırada yer aldı.

Dicle'de 47'nci kez kan bağışında bulunan vatandaşa plaket

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Türk Kızılay gönüllü vatandaşlardan kan toplayarak ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlığı için mesai yapmaya devam ediyor.

Çocuklar ameliyata akülü araba ile gidiyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyata alınacak çocuklar için akülü araç uygulaması başlatıldı. Kentte bir ilk olan uygulama ile çocukların ameliyat korkusunu yenmesi hedefleniyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatına kalındığı yerden devam ediliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgenin sağlık üssü olmayı hedefleyen Gaziantep'e bu anlamda güç katacak Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatının kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Evlenirken 'hastalıkta ve sağlıkta' deyip, kocaları için böbreklerini takas ettiler

Diyarbakır'da kronik böbrek yetmezliği yaşayan kocaların yardımına eşleri yetişti. Birbirini tanımayan çiftler, çapraz nakil yaparak eşlerine nefes oldu.

Emzirmek bir çok hastalığı önlüyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, emzirmenin bir çok hastalığı önlediğini açıkladı.

GAÜN Hastanesi Başhekimliğine Prof. Dr. Hakan Eren atandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Prof. Dr. Hakan Eren, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın'ı makamında ziyaret etti.

Dili boğazına kaçan vatandaşa hayati müdahale

Elazığ'da bir kuyumcu dükkanında kan şekerinin düşmesiyle bir anda yere yığılan adamın dili boğazına kaçtı. Adam, kuyumcunun müdahalesi ile kurtulurken o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Çocuk Romatolojisi Uzm. Dr. Gülçin Otar Yener Medical Point Gaziantep'te

Çocuk Romatolojisi Uzm. Dr. Gülçin Otar Yener, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Çocuklarda rota virüsü salgınına dikkat

Gaziantep'te son günlerde ishal, kusma, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye getirilen çocuk sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ayas aileleri rota virüsü salgınına karşı uyardı.

Güder'den Başhekim Karaaslan'a hayırlı olsun ziyareti

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Devlet Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Erol Karaaslan'ı makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

Fedakar baba, iki böbreği iflas eden kızına böbreğini verdi

Diyarbakır'da yaşayan dört çocuk babası Yılmaz Sezgin, iki böbreği iflas eden evladına böbreğini verdi.

Toplam 3582 haber.