Sağlık

Sağlık Haberleri

Gıda denetiminde son kullanma tarihi geçmiş bebek maması tespit edildi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda peynir, sosis, tavuk ve çocuk maması tespit edilerek imha edildi.

Yeni müdür Berk'ten denetimlere devam

Malatya'nın yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, sağlık kuruluşlarını denetimlerini sürdürüyor.

Yemek yiyemeyen akalazya hastası çocuk Türkiye'de sağlığına kavuştu

Akalazya hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü yaşayan, su dahi içemeyen ve sürekli kusan 4 yaşındaki Iraklı Ali Abdolmohsin Mohammed, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla hem yemek yemeye hem de su içmeye başlayarak sağlığına kavuştu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nden yeni bir hizmet

SANKO Üniversitesi Hastanesi, modern teknolojilerle hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Pankreas ve safra yolu hastalıklarının tanı ve tedavisinde ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreotagrafi) cihazı kullanılmaya başlandı.

Erken menopozda yeni yöntem: PRP tedavisi

Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, Halk arasında yumurtalık gençleştirme olarak da bilinen PRP yöntemiyle, erken menopoz olgularında kendiliğinden gebelikler oluşuyor. Yöntem, hastanın kendi yumurtasıyla gebe kalması içi bir fırsat veriyor' dedi.

Medical Point markası basına tanıtıldı

Gaziantep, İzmir ve Batman'daki hastaneleri ile Medical Park markası adı altında 1996'dan beri hizmet veren Sentez Sağlık Hizmetleri AŞ., Medical Park Hastaneler Grubu'ndan ayrıldığını duyurdu. Üç hastanedeki paylarının satın alınmasıyla hastanelerin yeni adı 'Medical Point' oldu.

28 Temmuz Dünya Hepatit günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, viral hepatitlerin tüm dünyada yaygın olarak görülen ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Biden’ın Covid-19 semptomlarının neredeyse tamamı düzeldi

ABD Başkanı Joe Biden'ın doktoru Kevin O'Connor, Covid-19'a yakalanan Biden'ın Paxlovid ilacıyla devam eden tedavisinde 4 günün geri kaldığını ve Covid-19 semptomlarının neredeyse tamamının düzeldiğini açıkladı.

Uzman diyetisyen uyardı: Yanlış detoks kas kaybına neden olabilir

Diyarbakır Memorial Hastanesinde görevli diyetisyen Şilan Alyamaç, 'Çok hızlı verilen kiloların sağlıklı olduğunu savunmuyorum. Çünkü çok hızlı verilen kilo, inanın çok hızlı alınacaktır. Çünkü sağlıklı bir beslenme profili, alışkanlığı oluşturmamış oluyor' dedi.

Anka'dan korona virüse karşı tedbir çağrısı

Milyonlarca insanın ölümüne neden olan Covid-19'un son haftalarda hem dünyanın farklı noktalarında hem de Türkiye'de artışa geçtiğine dikkat çeken Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, hastalığı küçümsemeyip tedbir almak gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi'nde Başkan Arayıcı güven tazeledi

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi'nin 6.Olağan Genel Kurulunda, iki listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Mehmet Ali Arayıcı, oyların büyük çoğunluğunu alarak 6. kez şube başkanlığına seçildi.

Dalmış Beauty'den buz lazer epilasyonu önerisi

Ünlü güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buz lazer epilasyonu uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

23 yıllık bebek hasreti sona eriyor

Diyarbakır'da yaşayan ve 23 yıldır bebek hasreti çeken Keziban ve Salih Dilman çifti, toplam 3 başarısız tüp bebek denemesi sonucunda ikinci çocuklarına aynı klinikte müjdeyi aldı.

Yeni sağlık müdürü Erhan Berk'ten ilçelere denetim

Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, göreve başladıktan sonra ilçelerdeki sağlık kuruluşlarını denetlemeye başladı.

Oğuzeli'nde GETAT Polikliniği hizmete açıldı

Gaziantep Oğuzeli İlçe Devlet Hastanesi bir ilke daha imza atarak GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) Polikliniği'ni hizmete açtı.

Bebeklerin tamamlayıcı besinlere geçiş ve beslenme sorunlarına dikkat

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dila Tuğçe Kopan, bebeklerin tamamlayıcı besin dönemine geçişleri ve beslenme sorunları hakkında bilgiler verdi.

Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Karaaslan oldu

Malatya'nın Battalgazi İlçe Devlet Hastanesinin yeni Başhekimi belli oldu. Battalgazi İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliğine Doç. Dr. Erol Karaaslan'ın atandı.

TÜMA 2022 raporu açıklandı

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırma Laboratuvarı'nın (ÜniAr) gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 Raporuna göre 73 vakıf üniversitesi arasında 'Akademik Destek ve İlgi' ile 'Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet' kategorisinde 4'üncü, 199 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 'Öğrenim Deneyiminin Tatminkrlığı' kategorisinde ise 7'nci sırada yer aldı.

Hastanede daha iyi hizmet için çaba

Malatya'nın yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek hastane hizmetlerinin ele alındığı 'Hastane Değerlendirme Toplantısı' düzenledi.

Toplam 3595 haber.