Sağlık

Sağlık Haberleri

Beden dismorfofobi bozukluğuna dikkat, intihara kadar sürüklüyor

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, sosyal medyanın beden dismorfofobi bozukluğu üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti. Seçkin, 'Genelde bu hastaların 3'te 1'i kendilerini eve kapatırlar. İntihara meyledebiliyorlar' dedi.

Kalp hastalıkları sinsi ilerler

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erhan Yazıcı, bazı kalp hastalıklarının sinsi ilerlediğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Profesör uyardı: Sosyal medyada aşırı hazır gıda reklamları düzensiz aşerme, ölümlü gebelik ve kısırlık getiriyor

Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sosyal medya üzerinde yayınlanan yüzlerce fast food reklamları, gebe hastalarda düzensiz aşermeyi, obezite nedeniyle ölümlü gebelik ve kısırlık getirdiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Onkoloji hastalarına en tatlı rehabilite

Medical Point Gaziantep Hastanesi Onkoloji Servisi, bölgede uyguladığı öne çıkan tedaviler ve etkinlikler gerçekleştiriyor.

Malatya'da mesai dışında da ''diş'' hizmeti verilecek

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi mesai dışı da hizmet vermeye başlayacak. Özellikle randevu alma konusunda sıkıntı yaşanan Malatya Diş Hastanesi, 5 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren, hafta içi her gün saat 17:00-20:00 arası 20 diş hekimin katılımıyla mesai dışı poliklinik hizmeti verecek.

Anka'da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü ANKA Hastanesi'nde coşkuyla kutlandı.Hastane koridorları Türk bayrakları ve balonlarla donatılırken, düzenlenen etkinlik hastalara moral verdi.

Tüketilen ballara dikkat, kimyasal madde içerebilir

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, yanlış zirai ilaçlamalardan ötürü arı ölümleri ve arıların polenlerden ürettiği ballardaki kimyasal maddeye dikkat çekerek uyarı da bulundu.

Erken menopoz hastalarında güncel tedavi akupunktur

Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, 'Bir kadının ortalama 51 yaş civarında menopoza girmesi beklenirken, 40 yaşından önce adetten kesilmesi erken yumurtalık yetmezliği erken menopoz olarak tanımlanıyor' dedi.

Kulp'ta kan bağışı kampanyasında 105 ünite kan toplandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kızılay tarafından Genç Kızılay gönüllüleri olarak kan ver hayat kurtar kampanyası düzenlendi.

GAÜN Hastanesi 6 ayda 770 binin üzerinde hastayı tedavi etti

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, yılın ilk 6 ayında 770 binin üzerinde hasta baktıklarını belirterek, Ortadoğu'da sağlık turizminde iddialı olduklarını ifade etti.

Çocuklarda taş hastalığına dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Op. Dr. Akın Karagözoğlu, bebek ve çocuklarda büyüklerde olduğu gibi, idrar yolu taş hastalıkları olabildiğini hatırlatarak, uyarılarda bulundu.

Irak'ta 12 kez kalça protezi ameliyatı oldu, Türkiye'de sağlığına kavuştu

Irak'ta 12 kez kalça protezi ameliyatı olduğu halde ağrılarından kurtulamayan Hayfaa Rashid Mustafa, Türkiye'de Liv Hospital Gaziantep'te yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sevük ANKA'da

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Utkan Sevük, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.

Tatilciler hava değişiminden dolayı aktarların yolunu tuttu

Yaz mevsimiyle birlikte tatile giden vatandaşlar, hava değişimi ve tatil döneminde yaşadıkları sorunlar nedeniyle aktarların yolunu tuttu.

100 yaşında yeniden görmeye başladı

Elazığ'da 100 yaşındaki yaşlı adam, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan operasyon ile yeniden görmeye başladı.

Astım tedavisinde kişiye özgü tedavi yöntemi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, Astım rahatsızlığı hakkında bilgilendirdi.

Rahim alınma ameliyatı oldu, hayatı kabusa döndü

Diyarbakır'da yaşayan Safiye K., rahim alınma ameliyatından aylar sonra idrar kaçırmayla hayatı kabusa döndü. Misafirliğe ve uzak yerlere gitmeyip insan içine çıkmayan hasta, tedaviyle birlikte sağlığına kavuştu.

Ozon tedavisinin bilinmeyen faydaları

Ozon tedavisinin uzun yıllardır yaygın olarak kullanılan tamamlayıcı bir destek tedavisi olduğunu belirten Liv Hospital Gaziantep Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Uzm. Dr. Başak Öğüt Perktaş ozon tedavisinin bilinmeyen faydaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yüz güldürüyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, GETAT yani Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları hakkında bilgilendirdi.

Toplam 3592 haber.