Sağlık

Sağlık Haberleri

Rahim alınma ameliyatı oldu, hayatı kabusa döndü

Diyarbakır'da yaşayan Safiye K., rahim alınma ameliyatından aylar sonra idrar kaçırmayla hayatı kabusa döndü. Misafirliğe ve uzak yerlere gitmeyip insan içine çıkmayan hasta, tedaviyle birlikte sağlığına kavuştu.

Ozon tedavisinin bilinmeyen faydaları

Ozon tedavisinin uzun yıllardır yaygın olarak kullanılan tamamlayıcı bir destek tedavisi olduğunu belirten Liv Hospital Gaziantep Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Uzm. Dr. Başak Öğüt Perktaş ozon tedavisinin bilinmeyen faydaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yüz güldürüyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, GETAT yani Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları hakkında bilgilendirdi.

Migren ağrılarından binden fazla iğne yaptı, şifayı geleneksel ve tamamlayıcı tıpta buldu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinde (GETAT) beş dalda verilen sağlık hizmeti hastalar tarafından tercih ediliyor. Migren ağrıları nedeniyle bugüne kadar binin üzerinde iğne yapıldığını belirten bir hasta, aldığı yedi akupunktur seansı ile ağrılarının büyük oranda geçtiğini söyledi.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

22 yıllık diyabetten ANKA'da kurtuldu

Diyabet hastalığı ve neden olduğu hastalıklarla 22 yıldır mücadele eden 52 yaşındaki Elife Bodur, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı diyabet cerrahi ile sağlığına kavuştu.

Karaciğer Nakli Enstitüsüne toplantı salonu ve oyun parkı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü içerisinde bilimsel toplantı salonu ile çocuk servisi için yapılan oyun parkı törenle açıldı.

Evde kardeşler arası kıskançlık tırnak yeme alışkanlığına neden olabilir

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, 'Evde kardeş varsa kardeş kıskançlığı da tırnak yemeye çok sebep olabilir. Ebeveynler, kardeşler arasında adalet ve eşitlikçi bir tutum içerisinde olmalılar' dedi.

Kalbi durup bitkisel hayata giren genç kız kök hücre nakli ile hayata tutundu

Tunceli'de evinde kalbi durmuş halde bulunan ve uzun süre beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren Gözde Özgül, Medical Park Elazığ Hastanesinde uygulanan kök hücre nakli ile yeniden hayata tutundu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nden bölgede ilk

Prostat cerrahisinde konforlu tedavi imkanı sağlayan Thulium Fiber Lazer Cihazı, bölgede ilk kez SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde kullanılmaya başlandı.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kalıcı makyaj tüyoları

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, son dönemlerde kadınların sıklıkla başvurduğu kalıcı makyaj uygulamasına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Kıl kaş tekniğine yoğun ilgi

Ünlülülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen kıl kaş tekniği hakkında bilgi verdi.

Battalgazi Devlet Hastanesi yoğunluğa çözüm oldu

Geçtiğimiz aylarda hizmet veremeye başlayan Battalgazi Devlet Hastanesi'nin, Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki acil servis yoğunluğunu da azaltacağını belirten Başhekim Doç. Dr. Erol Karaaslan, 'Battalgazi Hastanesi olarak halkımızın ihtiyacına önemli bir cevap olacağız' dedi.

2 yaşındaki bebek LIV Hospıtal Gaziantep'te sağlığına kavuştu

Beyin felci hastalığı nedeniyle kalça çıkığı gelişen Miran bebek, Liv Hospital Gaziantep'te, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Op. Dr. Yusuf Hakan Abacı ve Op. Dr. Ferit Yücel tarafından gerçekleştirilen zorlu ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

MTÜ'de Simülasyon Eğitim Laboratuvarı hizmete giriyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Simülasyon Eğitim Laboratuvarı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Yeni öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan laboratuvarda öğrenciler pratik yaparak öğrenme imkanı bulacak.

Battalgazi Devlet Hastanesi, Eylül'de tam donanımlı hizmet verecek

Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Battalgazi Devlet Hastanesi'nde Eylül ayı itibariyle poliklinik, ameliyathane, acil servis, laboratuar ve görüntüleme hizmetlerine ek olarak yoğun bakım ve sağlık kurulu hizmetlerinin de sunulmaya başlayacağını açıkladı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Levent Akyıldız'dan Kovid-19 için kış uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Türk Tabipler Birliği Pandemi çalışma grubu üyesi Yardımcı Doç. Dr. Levent Akyıldız, 'Kış döneminde hem olgu sayılarımızda artış, hem de diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla iç içe geçmesi nedeniyle bunun oluşturacağı bir tereddüt hali gözlenebilir' dedi.

Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var

Elazığ'da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.

Zika virüsünde ölüm çok nadir görülüyor

Son günlerde tekrardan gündeme gelen Zika Virüs Hastalığına dikkat çeken Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, bu hastalıkta ölümün çok nadir görüldüğünü belirterek, vatandaşları virüse karşı uyardı.

Toplam 3595 haber.