Sağlık

Sağlık Haberleri

By-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Kalp damar tıkanıklığı hastalığı nedeniyle birçok merkezde açık kalp ameliyatı önerilen 45 yaşındaki Halil Demiryay, Liv Hospital Gaziantep'te başarılı bir uygulanan kapalı by-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Varisten kapalı yöntem cerrahi ile kurtuldu

Gaziantep'te 27 yaşındaki hasta, bacaklarında ağrı ve şişliğe neden olan varisten, ANKA Hastanesinde gerçekleştirilen kapalı yöntem ameliyatla kurtularak sağlığına kavuştu.

SMA'lı bebek için doktora 40 milyon TL tazminat

Adana'da SMA hastası olarak doğan bebek için bir doktora 40 milyon TL'lik tazminat davası açıldı. Rekor sevideki tazminat talebi hekimlerin tepkisine neden oldu.

Gaziantep'te Deneysel Hematoloji Kongresi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Hematoloji Bölümünden Pof. Dr. Mehmet Yılmaz, 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi'nin Bilimsel Sekreteryası görevini üstlendi.

Prostat kanserinde erken tanı taraması başlıyor

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sakıp Erturhan, Türk Üroloji Akademisi Üroonkoloji çalışma gurubu olarak15 eylül prostat kanseri farkındalık günü dolayısıyla bir hafta boyunca tarama yapılacağını belirtti.

Kök hücrede hastaların umudu: donör

Sağlam bir insandan alınan kök hücrelerin hasta olan birine nakil edilmesi olarak bilinen kök hücre naklinin önemli olması nedeniyle bu alanda donör olabilecek insanlara umut olarak bakılıyor. Kan kanseri olarak bilinen lösemi konusundaki tedavi ile uzmanlar, hastalara umut oluyor.

Çocuk sağlığı uzmanı uyardı: Okulların açılması ve mevsim geçişleriyle çocuk hastalıkları için Eylül kritik ay

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı Uzmanı Doktor Hakan Onur, Eylül ayıyla birlikte mevsim geçişlerinin başlaması ve okulların açılmasıyla çocuk hastalıklarında kritik ay olduğunu belirterek uyarılardı bulundu.

Uzmanlar uyardı: 'Elektrikli scooter ölüm saçıyor'

Son yıllarda scooter kazalarıyla hastane acilleri vakalarla doldu taştı. Ameliyat geçirerek sakat kalan hastaların sayısında önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Uzman Dr. Mehmet Özel, scooter kazalarının her geçen gün arttığını belirterek, Her yaş grubundan gelen mağdurlar kalıcı hasar ve ölümle karşılaşabiliyor dedi.

Dalmış: 'Buz lazer epilasyonu son derece işe yarar bir uygulamadır'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, buz lazer uygulamasının son derece işe yarar sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi.

Beyin Cerrahi ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan: 'Fıtıkta erken tanı ve teşhisi çok önemlidir'

Fıtık hastalığında ilk 8 saat yapılan cerrahinin yüz güldürücü sonuçlar verdiğini belirten Beyin Cerrahi ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan, Cerrahide gecikme olması demek hastanın idrar ve büyük tuvaletini tutamaması, cinsel güç kaybı ve ayaklarda güçsüzlük gibi kalıcı hasarlara sebep olur. O nedenle bu tip hastalıkların erken tanı ve teşhisi çok önemlidir dedi.

Elazığ'da yeni hastane faaliyete başladı

Elazığ Medical Park Hastanesini devralan Özel Sonomed Hastanesi faaliyetlerine başladı.

Malatya'da 7 bin 340 ünite tormbosit kan toplandı

Malatya İnönü Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) yatmakta olan hastalar için 2017-2022 yılları arasında 7 bin 340 ünite trombosit gönüllü bağışında bulunuldu. Trombosit bağışta bulunan öğrenci topluluklarının temsilcileri ile en çok bağış yapan iki donöre teşekkür plaketleri takdim edildi.

Okula yeni başlayan çocuklarda 'okul fobisi'ne dikkat

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, uyum haftasıyla birlikte okula yeni başlayan çocuklarda enerji kaybı, isteksizlik, iştahsızlık, mide bulantısı, baş ağrısı gibi şikayetler varsa okul fobisinin olduğuna dikkat çekti.

8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arzu Demirgüç, 'Fizyoterapistlik, saygınlığını koruyan ve her dönem tercih edilen bir meslektir' dedi.

FKA'dan sağlık eğitimine destek

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri İçin Eğitici Eğitimi Projesi imza töreni düzenlendi. Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), eğitici eğitim projesine maddi destek verecek.

Doğru bilinen yanlışları anlatıyorlar

Malatya'da sağlık görevlileri Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde açtıkları stantta doğru bilinen yanlışları anlatıyor.

Çocuklarda göz muayenesi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pelin Özyol, okul dönemindeki çocuklarda hem okul öncesi hem de takip eden dönemlerde yıllık kontrollerin refraktif kusurların (kırma kusurları) tespiti ve tedavisi için önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Yalnız: 'Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir'

Günümüzde her beş kişiden birinde reflü hastalığının olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, 'Bunun sebepleri arasında yenilen gıdalar, kilo, yaşlandıkça kullanılan ilaçlar var. Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir' dedi.

İlk çocuklarından sonra 14 yıllık evlat hasreti ikinci kez son bulacak

Diyarbakır'da 15 yıl önce evlenen Bircan ve İlhak çifti, ilk bebeklerinden sonra 14 yıl boyunca evlat hasreti çekti. İkinci çocukları için müjdeyi alan çift, bebeklerini kucaklarına alacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

Toplam 3595 haber.