Sağlık

Sağlık Haberleri

Hem kilo verdi hem de sağlığına kavuştu

İstanbul'da yaşayan fazla kiloları, diyabet ve bunlara bağlı sağlık sorunları yaşayan 46 yaşındaki Fatih Mehmet Şahin, ANKA hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Uzman uyardı: Ani şeker hastalığı, kilo kaybı ve sebebi bilinmeyen karın ağrılarına dikkat

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pankreas kanserinde erken tanı için geliştirilen endoskopi ultrason cihazları, hastalığın teşhisinde önemli rol oynuyor. Günümüzde pankreas kanser vakalarının çoğaldığını söyleyen uzmanlar, hastalığın ölümle sonuçlanmaması için endoskopi ultrason ile erken tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Dr. Ender Saraç şifalı gıdaların sırrını GastroAntep'te açıkladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nde (GastroAntep) Dr. Ender Saraç, gazi şehrin hastalıklara karşı koruyucu ve şifa veren Antep fıstığı, zahter, menengiç gibi yöreye has ürünlerinin sırrını açıkladı.

Kesisiz kanser ameliyatı bölgede ilk kez Diyarbakır'da gerçekleşti

Diyarbakır ve bölgede ilk kez TAMİS ameliyatı, kesisiz özel aparatlarla makattan gerçekleşti, hasta 24 saatte taburcu oldu.

Sedyeyle geldi yürüyerek taburcu oldu

bacakta şiddetli ağrı, uyuşukluk ve güçsüzlük şikayeti ile Gaziantep NCR International Hospital'a başvuran Ahmet Yurdabakan isimli hasta yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Tıbbiyelilerde beyaz önlük heyecanı

Malatya İnönü Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı Tıp Fakültesi beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Uzmanından “mide bulantısı” uyarısı

Uzmanlar, basit gibi görünen mide bulantısı şikayetinin altında gıda zehirlenmesi gibi etkenlerin yatabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

TÖTM'de çevrimiçi Torasik Cerrahi Akciğer ameliyatı

4 ülkeden 100'den fazla doktorun çevrimiçi katıldığı Torasik Akciğer Ameliyatı Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Yavuzer Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi sağlık alanında gerçekleştirdiği önemli yatırımları ve uzman kadrosu ile gücüne güç katmaya devam ediyor.

Beslenme çantasında paketlemeye dikkat: 'Alüminyum folyo, streç sarmak plastik ve ağır demir geçişine neden olabilir'

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ebeveynler, okulların açılmasıyla çocuklarının beslenme çantalarını hazırlıyor. Hazırlanan beslenme çantalarında paketlemede kullanılan malzemelerdeki tehlikeye dikkat çeken Diyetisyen Şilan Alyamaç, Alüminyum folyo, streç sarmak plastik ve ağır demir geçişine neden olabilir' dedi.

Diyarbakır'da kanser hastaları son nükleer tıp teknolojileriyle şifa buluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Bölümünde diferensiye tiroid kanseri, prostat kanseri, nöroendokrin tümör ve hipertiroidi hastalıkları tedavi ediliyor. Her ay yaklaşık 2 bin sintigrafik görüntüleme ve 800 PET/CT görüntülemesinin yapıldığı bölümde, 15 hipertroid tedavisi, 50 civarı troid ca tedavisi, 25 civarı Lutesyum177 tedavisi uygulanıyor.

Rahim gençleştirme aşısıyla tüp bebek tedavisinde başarı

Diyarbakır'da özel bir hastanede görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, rahim gençleştirme aşısıyla tüp bebek tedavisinde başarı şansının arttığını söyledi.

86 yaşındaki kadının 20 yıllık sağlık sorunu 50 dakikada çözüldü

Yıllardır kalp kapağı darlığı rahatsızlığı ile yürüyemeyecek duruma gelip ciddi sağlık sorunları yaşayan 86 yaşındaki Basra Yıldız, Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nde görevli kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek tarafından 50 dakika süren TAVI yöntemiyle kalp kapağı değişimi operasyonu geçirdi, bir gün hastanede kalarak yürümeye başladı.

15 Eylül dünya lenfoma farkındalık günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Hematoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, lenfomanın (lenf kanseri), vücudun virüs ve bakterilere karşı savunma sistemini oluşturan lenfositlerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluştuğunu söyledi.

İkiziyle aynı kaderi yaşamaktan son anda kurtarıldı

Diyarbakır'da ikiz olarak dünyaya gelen prematüre 760 gramlık bebekler, ikizlerden birinin ölmesi sonrası diğer kardeşinde de aynı belirtiler görününce Nekrotizan Enterokolit hastalığı teşhisi konularak erken müdahaleyle son anda kurtuldu.

Sağlık-Sen seçimlerine yapılan itiraz reddedildi

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi'nin delege seçimlerinin iptaline yönelik yapılan itirazlar mahkeme tarafından reddedildi.

Diyabet hastalarının şifa umudu: Yemeni

Gaziantep'te üretilen ve 700 yıllık bir geçmişi bulunan yemeniler, özellikle diyabet hastaları, ayak yanması ve kokusu olan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Ameliyat hemşirelerine bölge eğitimi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 'Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Bölge Eğitim Programının' üçüncüsü başladı.

Çikolata fabrikası çalışanlarına ilk yardım eğitimi

10 Eylül Dünya İlk Yardım Günü sebebiyle Medical Point Gaziantep Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Polat Durukan, organize sanayide yer alan bir çikolata firmasının yöneticilerine ve çalışanlarına ilk yardım eğitimi gerçekleştirdi.

Toplam 3595 haber.