Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık hizmeti kalitesini artırmak için eğitim

Ameliyathanede çalışan hemşirelere, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak, sağlık hizmeti kalitesini artırmak amacıyla 'Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı' düzenlendi.

Hastanelerde yoğunluk arttı, gripten korunmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu

Diyarbakır'da hastanelerde yoğunluk arttı, vatandaşlar kış aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan mevsimsel gripten korunmak için aktarların yolunu tuttu.

Oturarak zayıflamanın sırrı bu kitapta

Televizyon yayıncılığından yazarlığa geçiş yapan Uzman Psikolog, Psikoterapist ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran, yeni kitabında oturarak zayıflamanın sırrını anlattı. Başaran, ilk kitabının ilk imza gününü ise Gaziantep'te gerçekleştirdi.

Rahim ağzı kanserinde erken tanı ve tedavi iyileşme sağlanıyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, rahim ağzı kanserinin, erken tanı konulması durumunda tamamen iyileşen bir kanser türü olduğunu söyledi.

Sanko'da Dünya Anatomi günü kutlandı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, 15 Ekim Dünya Anatomi Günü nedeniyle yaptığı açıklamada 'Anatomi bilimi, tıbbın eğitim ve araştırmaya yönelik en köklü dalıdır' dedi.

Egzaması olan çocuklarda besin alerjisine dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzm. Dr Elif Şenbaba, atopik dermatitinin (dgzama) genetik, çevresel gibi bir çok faktöre bağlı olan kronik bir cilt hastalığı olduğuna vurgu yaparak egzaması bulunan çocukların yarısına yakınında besin alerjisi görüldüğünü ifade etti.

Doç. Dr. Sağmak Tartar, 'El yıkamak, solunum ve bağırsak hastalıklarını yüzde 25 ile 50 oranında azaltabiliyor'

El yıkamanın solunum ve bağırsak hastalıklarını yüzde 25 ile 50 oranında azaltabildiğini belirten Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar, 'Ellerimizi yıkarken 10-15 saniye iyice ovalamalı, parmak aralarını ve tırnak altlarını iyice temizlemeliyiz. Toplam el yıkama süremizin 40-60 saniye olması gerekiyor' dedi.

70 yaşındaki hasta akım yönlendirici stent ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da karın organlarını da içine alan aort anevrizması tespit edilen 70 yaşındaki kadın, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde uygulanan akım yönlendirici stent ile sağlığına kavuştu.

Meme kanserine dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı / Meme ve Endokrin Cerrahisi'nden Prof. Dr. Göktürk Maralcan, meme kanserinin kadınlarda en sık rastlanan kanser olduğunu söyledi.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü örnek oluyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) ve Karaciğer Nakil Enstitüsü başarılarından sıkça bahsettiriyor. Malatya'da şimdiye kadar 3 bin 500'e yakın karaciğer nakli gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, TÖTM'in bilim anlamında diğer ülkelere de ışık yayan örnek bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

Meme kanseri teşhisinde mamografi hayati öneme sahip

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Canan Özkılıç, meme kanserinin erken tanısında ultrasonografi ve mamografinin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Doktor dinlenme salonuna törenli açılış

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi'nde, yoğun mesai harcayan doktorların dinlenmesi, sosyalleşmesi ve motivasyon sağlamaları için oluşturulan sosyal amaçlı salon kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Sağlıkçılara yönelik acil durum eğitimleri devam ediyor

Malatya'da sağlık çalışanlara yönelik, deprem ve yangın tatbikat eğitimleri devam ediyor.

Cilt lekeleri uzman ellerde şifa buluyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hizmete açılan Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitesi yurt içi ve yurtdışından birçok hastaya şifa oluyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, cilt lekelerinin başarıyla uygulacak yöntemlerle tedavi edilebildiğini ifade etti.

GAÜN Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kan Alma Birimi açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kan Alma Birimi açıldı.

Palyatif bakım ile hastalara VİP hizmet

Hastalara palyatif bakım ile yaşamı tehdit edici hastalıklara eşlik eden, ağrı ve sıkıntı veren belirtilerin kontrolünün yanı sıra hastanın yaşam kalitesinin artırılması ve hasta yakınlarının desteklenmesi sağlanıyor.

Cilt lekelerinde tedavi yorucu oluyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hizmete açılan Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitesi yurt içi ve yurtdışından birçok hastaya şifa oluyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, cilt lekelerinde tedavi sürecinin yorucu olduğunu ifade etti.

SANKO'da 'Adolesan İdiopatik Skolyoz'' kursu

Spinal Deformite Düzeltme Manevraları Kursu'nun 5'inci ayağı olan 'Adolesan İdiopatik Skolyoz Kursu', SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde düzenlendi.

Battalgazi Devlet Hastanesi son teknoloji ile hizmet veriyor

Modern binası ve ferah bekleme alanlarıyla hastalara en iyi şekilde hizmet vermeye başlayan Battalgazi Devlet Hastanesi'nde tüm alanlarda kullanılmaya başlanılan son teknolojik cihazlarla hasta kabullerine başlanıldı.

Toplam 3597 haber.