Sağlık

Sağlık Haberleri

Kahta'da bağımlılıkla mücadele için koşu düzenlenecek

Adıyaman Valiliği koordinesinde başlatılan Ben Yeniden (BEYEN) Bağımlılıkla Mücadele Projesi çerçevesinde Kahta ilçesinde de çeşitli faaliyetler yürütülüyor.

Hekimlerden sınırlama tepkisi

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Bayram, özel hastanelerdeki tedavi ve ameliyat uygulamalarına getirilen sınırlamanın hekimleri olduğu kadar ciddi döviz kaynağı olan sağlık turizmini de olumsuz etkileyeceğini belirterek, alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Şahinbey'de 154 bini aşkın bebeğe ''hoş geldin'' hediyesi verildi

Şahinbey Belediyesi, 11 yıl önce hayata geçirdiği 'Hoş Geldin Bebek' projesi ile yeni doğan 154 bin 149 aileyi ziyaret ederek, bebekleri için hediye paketleri verdi.

Diyarbakır'da hastalara anestezi eşliğinde MR çekimi yapılıyor

Sağlık imkanlarındaki başarılarıyla ilerleyen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk ve bebek hastalara anestezi eşliğinde emar (MR) çekimi yapılıyor.

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık' yürüyüşü

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Hastalara karanfil dağıtıldı

Hasta Hakları Günü nedeniyle GAÜN Diş Hekimliği Fakülte yönetimi, Diş Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimliğine Baykara atandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Hasan Çalık Devlet Hastanesine Başhekimliğine Rabia Aydoğan Baykara atandı.

ANKA'da Hasta Hakları Günü kutlandı

Hasta Hakları Günü, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik çerçevesinde bir araya gelen hasta hakları birim sorumluları ve hastane yönetimi, hasta ve yakınlarını ziyaret edip, hasta hakları ile ilgili bilgi verdi.

GAÜN Hastanesi'nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü kutlandı.

GAÜN Hastanesi'nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hastane yöneticileri ve hasta hakları birimi çalışanları yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Profesörden uyarı: 'Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor'

Diyarbakır'da, Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, ilk kez anne olacak adaylar başta olmak üzere stresli bir süreç haline dönüşebilecek olan doğum süreci hakkında uyarıda bulundu. Dr. Çoksüer, pilatesin hem hamilelik sürecinde hem de doğumda faydalarını açıklandı.

Sağlık eğitmenlerine eğitim

Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri için Eğitici Eğitim Projesi başlatıldı.

Hastanede şehit aileleri gazi ve harp malullerine destek birimi

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi bünyesinde Şehit Aileleri Gazi ve Harp Malulleri Destek Birimi hizmete girdi. Hastanede yaşayan şehit yakını ve gazilere öncelikli sağlık hizmeti veriliyor. Hastaneye girdikleri andan itibaren çok özel ilgi ile karşılanan şehit yakınları ve gazilere, hastanedeki tüm işlemleri sırasında refakatçiler eşlik ediyor, sağlık hizmetlerinden kısa sürede yararlanması sağlanıyor. Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, hayata geçirdikleri Şehit Aileleri Gazi ve Harp Malulleri Destek Birimi'nin önemini anlatarak, ''Hastanemize başvuran tüm hastalar bizim için değerlidir ancak şehit yakını ve gazilerimizin yeri ayrıdır. Şehit aileleri ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Onlara vefamız, borcumuz asla bitmez. Şehit aileleri, gaziler ve harp malullerinin hastanede tedavileri söz konusu olduğunda nasıl vatanın savunmasında en önde iseler, burada da bu hizmetlerden yararlanmada en önde olacaklar, emeği geçenlere teşekkür ederim'' dedi.

11 yaşındaki çocuğa 'Epilepsi pili' ameliyatı yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, ilk defa 11 yaşındaki bir hastaya epilepsi pili ameliyatı yapıldı.

Meme kanseri hastalarının umutlandıran hikayeleri

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Bölümünde kemoterapi gören meme kanseri hastaları, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda, umut dolu hikayelerini paylaştı.

Doğumsal Kalp Hastalığında İhmale Gelmez 8 Sinyal!

Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon 200 bin, ülkemizde de her yıl yaklaşık bin 700 bebek ve çocuğa doğumsal kalp hastalığı tanısı konuyor.

İnönü Üniversitesinde seçmeli derslere bağımlılıkla mücadele eklendi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, seçmeli ders havuzuna 'Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele' dersi eklendiğini ifade etti.

Meme kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Bölümü tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde stant kurularak meme kanserine dikkat çekildi.

Gaziantep'te safra yolu yaralanmaları toplantısı gerçekleştirildi

Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği'nin bölge toplantısı Medical Point Gaziantep sponsorluğunda Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura talep arttı

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Toplam 3593 haber.