Sağlık

Sağlık Haberleri

İnönü Üniversitesinde seçmeli derslere bağımlılıkla mücadele eklendi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, seçmeli ders havuzuna 'Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele' dersi eklendiğini ifade etti.

Meme kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Bölümü tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde stant kurularak meme kanserine dikkat çekildi.

Gaziantep'te safra yolu yaralanmaları toplantısı gerçekleştirildi

Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği'nin bölge toplantısı Medical Point Gaziantep sponsorluğunda Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura talep arttı

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Nar Tüketmeniz İçin 7 Önemli Neden!

Sonbahar ile kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan nar, market ve pazarların tezgahlarını renklendirmeye devam ediyor.

Gripten korunma yolları

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, her yaştan insanı etkileyebilen grip için dinlenme ve destek tedaviler önerildiğini söyledi.

Profesörden anne adaylarına 'gribal enfeksiyon' uyarısı

Diyarbakır'da özel bir hastanede görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sonbaharda anne adaylarına gribal enfeksiyon uyarısında bulunarak, Yakın temasta tokalaşma gebe hastalarında bebek ve anneyi riske atıyor dedi.

Meme kanserine karşı pembe balon uçurdular

Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde doktor ve sağlık çalışanları gökyüzüne pembe balon uçurarak, meme kanserine dikkat çekti.

Dr. Aslan: 'Menopoz hastalık değil doğal bir süreçtir'

Menopozun hastalık değil doğal bir süreç olduğunu belirten Dr. Melike Aslan, 'Dünyada ortalama 50-51 yaşında menopoza girilirken ülkemizde bu aralık 46-48'dir' dedi.

Vücut yağından meme dokusu oluşturuldu

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi ana bilim dalı bölümü tarafından meme kanseri nedeniyle meme dokusu alınan hastaya, kendi dokusundan meme yapılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Bebek hayali 16 yıl sonra gerçek oldu

Gaziantep'te yaşayan ve bebek sahibi olmak için yıllarca farklı şehirlerdeki merkezlerde tedavi görüp sonuç alamayan çift mutlu sona Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Bülent Gürhan Kahraman ile ulaştı.

Meme kanseri farkındalık ayı

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı münasebetiyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ataman Gönel, Genel Cerrahi Uzmanları, Prof. Ahmet A. Balık, Doç. Dr. Mesut Balık, Doç. Dr. Ersin Borazan, Op. Dr. Mehmet Ali Melik hastaların sorularını yanıtladı.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: ''Kaş tasarımı kalıcı bir çözüm değil''

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kaş tasarımının kalıcı bir çözüm olmadığını, işlemin yarı kalıcılık sağladığını söyledi.

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

Malatya'da düzenlenen kanser bilgilendirme toplantısında, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çekilerek, can kayıpları nedenleri arasında kalp hastalıklarından sonra 2. sırada gelen kanserden korunma yolları dile getirildi.

Meme kanserinde farkındalık için 'pembe' otobüs

Diyarbakır'da meme kanserinde farkındalık oluşturulması ve dikkat çekilmesi amacıyla Van-Diyarbakır seferi yapan otobüs pembe rengine kaplandı.

Kış hastalıklarından korunmak isteyenler aktarlara koşuyor

Gaziantep'te havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve tarçın gibi şifa deposu bitkilere talep arttı.

18 Ekim Dünya Menopoz Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı/ Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, 'Menopoz, kadınlarda yaşamın doğal bir evresidir' dedi.

Bebeğin midesinden 3 balon çıktı

Nizip'ten yabancı cisim yutması şikayeti ile Medical Point Gaziantep Hastanesine gelerek acil tıp ünitesinde tedavi altına alınan 1 yaşındaki bebeğin midesinden 3 adet balon çıkarıldı.

Uzmanı uyardı: 'Uyku eksikliği eşittir unutkanlık'

Günümüzde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), bireylerin hem özel hem de iş hayatını oldukça olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar, tedavide erken adım atılmasına ve kişide oluşan unutkanlık sorununun genetik olma ihtimalinin yüzde 80'e kadar çıkabildiğine dikkat çekti.

Toplam 3597 haber.