Sağlık

Sağlık Haberleri

Organ bağışına dikkat çekiliyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde, Organ Bağışı Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenerek organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.

SANKO Hastanesi'nde ''Lomber ve Pelvis Görüntüleme Kursu'

SANKO Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Bölümü ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı iş birliği ile 'Lomber ve Pelvis Görüntüleme Kursu' düzenlendi.

Yeni hastane 4 ay içerisinde 54 bini aşkın hastaya hizmet verdi

Malatya'da düzenlenen il sağlık Değerlendirme toplantısında konuşan Sağlık müdürü Erhan Berk, Haziran ayında hizmete giren Battalgazi Devlet Hastanesi'nde 54 bini aşkın hastanın tedavi gördüğünü söyledi.

Kemoterapi tedavisinde böbreklerini kaybeden kardeşine bağışta bulunan ağabey nakil çağrısında bulundu

Diyarbakır'da, kemik kanserinden 5 yıl kemoterapi tedavisi gördüğü sırada böbrekleri iflas eden kardeşine böbrek bağışında bulunan ağabey, '3-9 Kasım Organ Nakli Haftası'nda bağış çağrısında bulundu.

Bel Fıtığı Hakkında Doğru Sanılan 9 Yanlış Bilgi!

Bel ağrıları toplumumuzda her 10 kişiden 8’inin hayatında en az bir kez yaşadığı ciddi sağlık sorunları arasında yer alıyor.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Ceylan, Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Ceylan'ı kadrosuna dahil etti.

Mikro cerrahi teknikle bel fıtığını yendi

Şanlıurfa'da yaşayan, uzun süredir yürümekte güçlük çekip bel ağrısından şikyet eden Mehmet Halit Tokdemir, mikrodiskektomi yöntemiyle gerçekleştirilen fıtık ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Bağımlılıkla mücadele için koştular

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Ben Yeniden (BEYEN) Bağımlılıkla Mücadele Projesi çerçevesinde 7 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle ödüllü Yaşam Boyu Spor Koşusu düzenlendi.

ANKA'da kalite başarısı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, Gaziantep'te SKS değerlendirmesinden aldığı sonucu düzenlenen etkinlikle kutladı. Düzenlenen etkinlikte başarılı olmanın sevincini yaşayan ANKA Hastanesi personeli, doyasıya eğlendi.

Hemşirelere 'Palyatif Bakım' eğitimi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile palyatif bakım hemşireliği eğitimi düzenlendi.

Uzman psikolog uyardı: Kış aylarında stresten kilo alımına dikkat

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, kış aylarında stresten kaynaklı kilo alımına karşı uyarılarda bulundu. Sosyal aktivitelerin azalması ve evde geçirilen zamanın artması, aşırı stres, kilo alımına sebep olduğunu kaydetti.

İl Müd. Dr. Öğr. Üyesi Berk' Her Bağışlanan Organ Bir Hayata Can Veriyor'

Malatya Sağlık İl Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Erhan Berk Türkiye'de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek Organ Bağışı konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Eskimalatya'daki sağlık merkezinin yapımına başlandı

Eskimalatya'nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için mülkiyeti Battalgazi Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük alanı Sağlık Bakanlığı'na devreden Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapımına başlanılan Sağlık Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

4 yılda 2 kez hayata tutundu

Gaziantep'te yaşayan 26 yaşındaki Ali Gülşen'in 4 yılda iki kez kalbi durdu. İlkinde Tıp Fakültesi'nde okuyan arkadaşının yaptığı kalp masajı ile ile hayata tutunan Ali Gülşen'in 4 yıl sonra tekrar duran kalbini bu kez evde bulunan babası çalıştırdı.

Ameliyathanede yangın tatbikatı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) ameliyathanesinde yapılan yangın tatbikatında gerçeği aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi bölgede 'skolyoz' hastalarının umudu oldu

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği yaklaşık 6 ay önce skolyoz ve kifoz vakalarına hizmet vermeye başladı. Hastane, Tunceli, Muş ve Bingöl başta olmak üzere çevre illerden gelen hastaların ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap veriyor.

Lazerli hemoroid tedavisi erken tanıda yüzde 80 çözüm oluyor

Hemoroid hastalığının fizyolojik olarak makatta bulunan damar ağlarının deforme olmasıyla dışarı doğru sakma ve şişme hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, hastalığın erken tedavisinde lazer ile yüzde 80 çözüm olabileceğini ifade etti.

Obezite sağlıklı yaşam için risk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy, teknolojik ilerlemelerin hayatı kolaylaştırırken günlük yaşamdaki hareketlerin önemli kısmını sınırlandırdığını, bunun sonucunda da bireylerin obezite riski ve gerçeği ile karşılaştığını söyledi.

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Toplam 3597 haber.