Sağlık

Sağlık Haberleri

Profesör Cumurcu'dan madde bağımlılığı uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) Sorumlusu Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, madde bağımlılığının insan vücuduna etkileri, zararları ve madde bağımlığıyla nasıl mücadele edilmesi konusunda açıklama yaptı.

Malatya'da engellileri anlamak için etkinlik yapıldı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde '3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programda, engelli ve özel gereksinimleri bulunan bireyleri anlamak için gözleri kapalı şekilde futsal maçı, görme engelli kabartma yüzey parkuru, tekerlekli sandalyeyle empati, işitme dili ile şarkı söyleme gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Huzursuz bağırsak aendromu ve tıbbi beslenme tedavisi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 'İrritabl (Huzursuz) Bağırsak Sendromu (İBS) ve Tıbbi Beslenme Tedavisi' konulu panel düzenlendi.

Bu belirtileri olanlar dikkat, uzmanlar reflüyü işaret etti

Midede yanma, ağza acı su, acı tat gelme, ağız kokusu gibi şikayetlerle gelen hastaların reflü olabileceğini söyleyen uzmanlar uyarılarda bulunarak günümüzde birçok kişide görülen reflünün kesin teşhisinin PH metre ölçümü yöntemiyle yapılabileceğini söyledi.

Çocuk sahibi olmak isteyenler için yeni yöntem 'akupunktur'

Diyarbakır'da özel bir hastanede çalışan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, '35 yaş ve altında tüp bebek olma ihtimali yüzde 32 oranındayken, 35 yaş üstünde ise bu oran önemli derecede düşmektedir. Akupunktur tedavisiyle 35 yaş altına uygulanan tüp bebek tedavisinde başarı oranı yüzde 60-65 oranına çıkarılabilir' dedi.

Vertigo Tedavisinde ‘Manevra’ Yöntemi

Dünya başıma yıkılıyor zannettim… Etrafımdaki her şey bir anda alt üst oldu… Sanki yer ayağımın altından kayıyor gibi… Genellikle bulantı eşlik ediyor, bazen de kusma… Bu şikayetler ülkemizde her 100 kişiden 3’ünde görülen baş dönmesi, tıbbi adıyla ‘vertigo’nun en sık yol açtığı sorunlardan.

Kelebek kardeşlere moral

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan ve İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Dermatoloji ve Hematoloji bölümlerinde tedavi gören Kelebek kardeşler Nurgül ve Sevilay Demirtaş, İnönü Üniversitesi İnönü Üniversitesini gezdi.

Hastanede Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile hastane lobisinde etkinlik düzenlendi.

Bakan Koca: Helikopter ambulanslarla bu yıl toplam 2 bin 330 hastamız nakledildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, helikopter ambulanslarla bu yıl toplam 2 bin 330 hastanın naklinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakan Koca: “Uçak ambulanslarla bu yıl bin 114 hastanın nakli yapıldı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçak ambulanslarla bu yıl bin 114 hastanın nakli yapıldığını açıkladı.

Diyarbakır'da dezavantajlı bölgelerde vatandaşlara ücretsiz diyetisyen desteği

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dezavantajlı bölgelerdeki vatandaşlar, Bağlar Belediyesi'ne bağlı Solin Aile Destek Merkezi'nde ücretsiz diyetisyen hizmetinden faydalanıyor.

'UP Darlık' hastalığına dikkat, böbrek yetmezliğine kadar götürür

Diyarbakır'da bin canlı doğumda görülen sağ böbreğinin çıkışında darlık ve buna bağlı olarak böbrekte şişlik meydana gelmesiyle Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvuran 6 yaşındaki Hira, böbrek yetmezliğinden kurtuldu.

Beyin Pili’ Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen 8 Soru!

Beynin hareket ilgili özelleşmiş merkezlerindeki bazı hücrelerde oluşan hasarlar veya bu kontrolün gerçekleşmesinde görev alan nörotransmitter adlı iletiyi sağlayan maddelerin yetersiz üretimi sonucunda kişiler hareket kabiliyeti ile kontrolünü yitirebiliyor.

GAÜN'de organ bağışının önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlan 'Organ Naklinin Dünü Bugünü ve Yarını' seminerinde konuşan Prof. Dr. Murat Taner Gülşen, yapılan her organ bağışının nakil bekleyen hastalar için bir umut olduğunu söyledi.

Sağlıkçıların tam donanımlı olması için eğitim

Malatya'da, sağlık evlerinde çalışan sağlıkçıların güncel konular hakkında bilgilendirilmesi ve tam donanımlı olmaları amacıyla 3 günlük eğitim programı düzenlendi. Eğitim programında, birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemini de dile getirildi.

SANKO Üniversitesi'nde 'MS Hasta Okulu' toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Multiple Skleroz (MS) hastalığının konuşulacağı 'MS Hasta Okulu' konulu toplantı düzenlenecek.

GAÜN Hastanesi'nde Tıbbi Sekreterler günü unutulmadı

GAÜN Hastanesi'nde '29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü' dolayısıyla, hastane bünyesinde görev yapan sekreterler ziyaret edildi.

Beyin Sisi Hakkında Bilinmesi Gereken 4 Önemli Nokta!

Zihniniz eskisi kadar berrak değil mi? Unutkanlık sorunları yaşıyor, bir şeye odaklanamıyor musunuz?

Bentall ameliyatı ile hayata döndü

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran 68 yaşındaki bir hasta, kalp cerrahisinin en zor operasyonlarından biri olan genişleyen aort kökünün kapakla birlikte değiştirilmesi olan Bentall ameliyatı ile hayata yeniden döndü.

Toplam 3602 haber.