Sağlık

Sağlık Haberleri

Türk Kızılayı Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi

Türk Kızılay Derneği ilçe ilçe gezerek, kan bağışı kampanyası düzenlemeye devam ediyor.

Hastalara randevu uyarısı

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, hastanelerinden randevu alıp ancak muayeneye gelmeyen hastalara uyarıda bulunarak, 'Randevu almışsanız mutlaka randevuya gelin, gelmiyorsanız sistem üzerinden iptal edin' dedi.

Kahta'da 31 bin kişi hastane randevusuna gitmedi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2022 yılının 11 aylık döneminde Devlet Hastanesi'ne randevu alan 31 bin 679 kişi randevusuna gitmedi.

Kış aylarında üçlü salgına dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyon etkenleriyle daha sık karşılaşıldığına vurgu yaptı.

Kalbinde beş delik bulunan hasta ameliyat ile sağlığına kavuştu

Ziyaret amacıyla geldiği Gaziantep'te genel sağlık taraması yaptıran Mardinli Fuat Sağlam'ın kalbinde beş adet delik bulunduğu belirlendi. Fuat Sağlam, Sanko Hastanesi'nde yapılan açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Ülkede bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl kış aylarında yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit gazı ile hayatını kaybettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, 'Karbonmonoksit ile meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Hastanın bilinci açık ise temiz havaya çıkarılıp ardından sağlık kuruluşuna başvurulmalı bilinci kapalı ise oda havalandırılıp 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye sevki sağlanmalıdır' dedi.

Hastalıklarda psikolojik desteğin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Psikoloğu Kübra Demirkesen, kanser gibi tedavi süreci uzun olan hastalıklarda hastanın psikolojik iyilik halinin çok önemli olduğunu söyledi.

Viral enfeksiyon vakaları ile hastaneler doldu, uzmanlar yine maske ile korunmayı öneriyor

Diyarbakır'da havaların soğumasıyla beraber artış gösteren viral enfeksiyon vakaları nedeniyle hastaneler doldu. Prof. Dr. Recep Tekin, Covid-19 pandemisi dönemindeki gibi kapalı ortamlardan uzak durulmasını ve evde izole şekilde beslenmeye dikkat edilip, bol sıvı tüketilmesini önerdi.

Doç. Dr. Hatice Ender Soydinç'i güçlü hekim kadrosuna dahil etti

NCR International Hospital Sağlık Grubu, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında gücüne güç katarak Doç. Dr. Hatice Ender Soydinç'i güçlü hekim kadrosuna dahil etti.

Çift Görme Beyin Tümörü Habercisi Olabilir

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Örnek konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Hayalindeki saçlara fototerapi ile kavuştu

Alopesi Areata hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Esila Aktürk, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde uygulanan saçlı deri fototerapisi ile hayalindeki saçlara kavuştu.

Öz Sağlık İş Diyarbakır Şube Başkanı Aküzüm, sağlık çalışanlarıyla görüştü

Öz Sağlık İş Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeni ile sağlıkçıların talep ve sorunlarını dinledi.

Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, 'Halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istiyoruz'

Hayati tehlike oluşturmayan başvuruların, acil servislerde kalabalığın daha da artmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, 'Bu da hayati tehlikesi olan, erken müdahale gerektiren hastaların müdahalesinde aksamalara sebep oluyor. Halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istiyoruz' dedi.

Kadın doğum uzmanından uyku ilacı kullanan gebelere uyarı

Gebelerde artan uykusuzluk şikayetleri, ilaç kullanımına yönlendiriyor. Diyarbakır'da özel bir hastanede görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, uyarılarda bulunarak gündelik yaşam biçimi değişikliklerine işaret etti.

Dikkat! ‘Vitamin Takviyesi Yapayım’ Derken!..

Unutkanlık, halsizlik, odaklanamama, anksiyete… Bugünlerde pek çok kişi bu tür sorunlardan şikayetçi. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen ve yaşam konforunu azaltan bu şikayetlerin altında birçok neden yatabiliyor.

Çocuklarda Kalbe Zarar Veren Beslenme Hataları!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, obezite, yetersiz uyku ve stres derken kalp hastalıkları son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşıyor.

Açık kalp ameliyatları artık küçük bir kesi ile mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Pof. Dr. Hikmet İyem açık kalp ameliyatlarının küçük bir kesi ile gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

AK Partili Beyoğlu: 'Türkiye, son 20 yılda sağlıkta çağ atladı'

Diyarbakır'da AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri'ndeki çeşitli ünitelerde yatılı tedavi gören hastalarla bir araya gelerek moral desteğinde bulundu.

Çocukların şiddet içeren oyunları oynamasına dikkat: Ölümle sonuçlanabilir

Hızla gelişen teknoloji ile beraber sokaklardaki oyunların terk edildiğini ve bunun yerini dijital oyunların aldığını belirten uzmanlar, ebeveynlerin kontrolü altında çocukların oyun oynamasına dikkat çekti.

Toplam 3602 haber.