Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzmanı uyardı: Yılda 500 bin kadında tespit ediliyor

Memorial Diyarbakır Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sabire Aygün, en çok karşılaşılan 5 kanserden biri olan rahim ağzı (Serviks) kanserinden HPV aşısı ile korunulabildiğini hatırlatarak, 21 yaşında taramanın başlaması gerektiğini söyledi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk canlı vericili karaciğer nakli yapıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk canlı vericili karaciğer nakli, 45 yaşındaki oğuldan 75 yaşındaki babaya yapıldı. Oğuldan babaya yapılan nakil başarılı bir şekilde gerçekleşirken taburcu olan organ alıcısı ve vericisi ile nakil heyeti kameraların karşısına çıktı.

Dicle Üniversitesi Hastanesine dev yatırım

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde kanser tedavisi için patoloji bölümüne 450 bin euroluk yatırım yapıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kalp pili kontrol polikliniği hizmette

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kalp pili kontrol polikliniği hizmete girdi.

Cep telefonu kullanımı obeziteye davetiye çıkarıyor

Çocuklar için 'Ne kadar kilolu, o kadar sağlıklı' söyleminin yanlış olduğu artık kabul gören bir gerçek. Obezite ile ilgili yapılan araştırmalara bakıldığında bu söylemin ve değişen yaşam tarzının ne sonuçlar doğurduğu açıkça görülüyor.

Gebelikte bitki çayı tüketimine dikkat

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Genco, gebelikte bitki çaylarının sağlığa faydası olduğunu belirterek, gebelik döneminde kullanılmaması gereken bitki çayları hakkında detaylı bilgi verdi.

Diyarbakır 112'ye 2022'de 2 milyon 350 bin çağrı düştü

Diyarbakır'da 112 Acil Çağrı Merkezi, 2022 yılında da vatandaşların yardımına koştu. Diyarbakır 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Vekili Dr. Hakan Karakaş, merkeze 2022 yılında toplam 2 milyon 350 bin çağrı düştüğünü söyledi.

Evlat hasreti çeken anne haplı tedaviler sayesinde üçüz bebek sahibi oldu

Diyarbakır'da, ilk gebelik deneyiminde dış gebelik sonrası bebeğini kaybeden 30 yaşındaki genç kadın, doğal yöntemlerle gebe kalamayınca gittiği hastanede aldığı haplı tedaviler sayesinde üçüz çocuk sahibi oldu.

Yıllar süren çocuk özlemi ANKA'da sona erdi

Gaziantep'te iki evli çiftin yıllar süren çocuk özlemleri Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde son buldu.

Tekerlekli sandalye ile geldi yürüyerek çıktı

Omurilik kanal darlığı sıkıntısı çeken ve yürüyemez hale gelen 53 yaşındaki Osman Yıldırım tekerlekli sandalyeyle geldiği Özel Hatem Hastanesinde Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Tevfik Güç tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından 2. gün yürüyerek taburcu oldu.

Kapalı ameliyat ile bir saatte reflü tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi uzman genel cerrahi kadrosu, ileri teknoloji ve tekniklerle yurt içi ve yurt dışından bir çok hastaya şifa olmaya devam ediyor.

Defa Life Hastanesi Başhekimi Üstünsoy oldu

Defa Life Hastanesi'nde Genel Cerrahi Kliniği Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, hastaneye başhekim olarak atandı.

Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde bir yıl 7 bin 600 hayvan tedavi edildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun merkezi durumunda olan Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde 2022 yılında 7 bin 600 hayvan tedavi edildi.

Şifa deposu 'Zivzik' narının hem fiyatı hem de rağbeti arttı

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçesinin köylerinde yetiştirilen ve bozulmadan 8 ay tazeliğini koruyan Zivzik narına soğuk havalarla ile birlikte Diyarbakır'da rağbet arttı.

Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek

Danimarka'nın batısındaki bir çiftlikte kuş gribi virüsünün tespit edilmesi nedeniyle 50 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.

Çöp toplayıcılarında artan cilt hastalıkları, bulaşıcı enfeksiyona dönüşüyor

Sokaklarda çöp toplayan geri dönüşümcülerde artan cilt hastalığı, bulaşıcı enfeksiyona dönüşüyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Hamza Aktaş, durumun cilt kanserine kadar varabileceğini söyledi.

Öz Sağlık İş Sendikası yeni yıla sağlıkçılarla girdi

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, yeni yıla Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarıyla girdi.

Diyarbakır'ın ilk bebekleri gözlerini açtı

Diyarbakır'da 2023 yılının ilk dakikasında dünyaya gelen iki kız bebeğe Zeynep Lina ve Nisa ismi verildi. Vali Yardımcısı Selim Çomaklı yeni yılın ilk annesini ve bebeği ziyaret ederek çeyrek altın hediye etti.

Bakan Koca, 2022’deki muayene sayısını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılında hastanelerdeki toplam muayene sayısının 465 milyon 444 bin 49 olduğunu açıkladı.

Toplam 3596 haber.