Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'ın ambulans sayısı 63'e yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından bir adet ambulans Elazığ'a tahsil edildi. Böylelikle Elazığ'daki ambulans sayısı 63'e yükseldi.

Elazığ'da 'Suçlu Kim' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen 'Suçlu Kim' temalı etkinlikte, madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Diyabet hastalığının belirtilerine dikkat

Çağımızın ön sıralarında yer alan diyabet (şeker hastalığı), ölümcül birçok hastalığın başlangıcına sebebiyet verdiği bilinmektedir. Dicle Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu, diyabet hastalığının belirtilerine dikkat çekerek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Gebe okulu projesi ile anne adaylarına eğitim verildi

Özel Hatem Hastanesi, sağlıklı nesiller için anne adaylarını gebelik ve lohusalık dönemlerinde yalnız bırakmıyor.

Kış aylarında 'cilt sağlığını' koruma önerileri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, kuru ve soğuk hava, çevre kirliliği, yoğun çalışma temposu, gibi etkenlerin kış aylarında da cilt sağlığına gösterilen özeninin önemini artırdığını söyledi.

Diyetisyen Karakaya: 'Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesini de belirliyor'

Çocukluk çağındaki obezite artışı için öncelikle aileyi sorgulamak gerektiğini belirten Diyetisyen Rümeysa Karakaya, Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesini de belirliyor. Aile sağlıksız besleniyor ise çocuklar ebeveynlerini rol model alarak sağlıksız besleniyor dedi.

Elazığ'da kazada takla atan aracın altında sıkıştı, ekipler seferber oldu

Elazığ'da gece saatlerinde yoğun kar yağışının da etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu panelvan şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası takla atarak ters dönen aracın altında sıkışan bir kişi, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yaklaşık 1 buçuk saat sonra kurtarıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde bazı poliklinikler mesai sonrasında açık olacak

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, çarşamba günleri saat 21.00'a kadar 6 polikliniğin açık olacağı bildirildi.

Bebekleri olmaz dendi, PRP ile kendiliğinden gebe kaldı

Diyarbakır'da yaşayan Zeynep ve Fırat Güzey çifti doğal yoldan bebek sahibi olamayınca birçok merkeze başvurdu. Tüp bebek dahi çocuk sahibi olamayacağı söylenen çift, PRP tedavisiyle mutluluğa kavuştu.

Oğlundan alınan yarı uyumlu kök hücre ile yaşama tutundu

Gaziantep'te 66 yaşındaki Ayşe Sapkıran oğlundan alınan kök hücre ile sağlığına kavuştu.

Böbrek nakli ameliyatı ile yaşama yeniden döndü

Alport Sendromu (İlerleyici böbrek yetmezliği, işitme kaybı ve gözlerde anormalliklerle seyreden genetik bir hastalık) olan üç kardeş, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinde 10 yıl içinde aralıklarla yapılan böbrek nakli ameliyatı ile umut buldu.

Gaziantep'te 18 yıllık özlem 3'üz bebekle son buldu

Gaziantep'te 18 yıldır çocuk özlemi çeken Zeynep ve Hüseyin Sucu çiftinin bebek hasreti 3'üz bebeklerle sona erdi. Bebeklerini kucağına alan çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.

Regüle edilmeyen şeker ve tansiyon hastalığı görme kaybına yol açıyor

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabete ve yüksek tansiyona bağlı gelişebilen görme kaybı, zamanında önlem alınmadığı takdirde kalıcı körlükle sonuçlanabiliyor. Diyarbakır Memorial Hastanesinde Göz Hekimi Belgin Ekmekçiler, 40 yaş üstü herkesin yılda bir defa göz muayenesinin yaptırması gerektiğini söyledi.

Başkan Gürkan: 'Tabiplerimize minnet ve şükran borçluyuz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Sezai Demirel ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Doğuştan skolyoz hastası genç kız, ikinci ameliyatla sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da doğuştan skolyoz hastası olan ve ilk ameliyat sonrası eğriliği artan 15 yaşındaki Hazal Oruç, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesindeki başarılı geçen ikinci ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatsız varis tedavisi ile 3 dakikada iyileşmek mümkün

Liv Hospital Gaziantep Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Altay Nihat Acar, günümüz teknolojik imknları sayesinde varis ameliyatının, hastaların korkulu rüyası olmaktan çıktığını belirterek, Günümüzde işlemin tamamı 3 dakika gibi bir sürede lokal anestezi ile, genel anestezi kullanmadan yapılabiliyor.

Gebelikte şeker tarama testinin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, sosyal medyadaki yanlış bilgilendirmelerden dolayı gebelerin faydalı olan şeker tarama testinden uzaklaştığını söyledi.

Dr. Oflaz, 'Radyasyon aslında hayati bir öneme sahiptir'

Hayatın devamı için gereken enerjinin asıl kaynağının güneş olduğunu belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oflaz, 'Güneşin de en büyük radyasyon kaynağı olduğunu düşünürsek radyasyon aslında hayati bir öneme sahiptir' dedi.

Gaziantep'te 164 bin 871 kadının sağlık taraması yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), kansere karşı verdiği mücadelede kurduğu Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Mobil Mamografi Tarama Aracı ile 164 bin 871 kadının sağlığına temas etti.

Toplam 3596 haber.