Sağlık

Sağlık Haberleri

Fedakar anne ve baba çocukları için böbreklerini bağışladı

Şanlıurfalı Yılmazer ile Kahramanmaraşlı Göl ailelerinin kızları Zeynep Yılmazer ve Neslihan Göl, Gaziantep'teki SANKO Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı çapraz nakille sağlığına kavuştu.

Kalp çarpıntısı bulunan hasta başarı operasyonla sağlığına kavuştu

ANKA Hastanesi Kalp Merkezi'nde başarılı bir operasyona imza atıldı. Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı bulunan hasta, başarılı bir şekilde ventriküler taşikardi ablasyonu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Uzman isim açıkladı: 'Ülkemizde 100 bin kişide 250 civarında kanser tanısı koyuluyor'

Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, Türkiye'de her sene 100 bin kişide 250 civarında kanser vakasına rastlanıldığını söyledi.

Sosyal medyadaki yanlış diyetlere karşı uyaran Diyetisyen Karakaya, 'Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın'

Sosyal medya platformlarından görülerek uygulanan ve hızlı kilo kayıplarına neden olan diyet ve kürlerin sağlıklı olmadığını belirten Diyetisten Rümeysa Karakaya, 'Yanlış diyet programları, birçok sağlıksal sorunu beraberinde getirir. Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın' dedi.

Rusya'da yoğun bakımda olan Türk gencin ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Rusya'nın başkent Moskova'da kaldığı binanın 13'üncü katından düşen tıp öğrencisi Türk vatandaşı Yusuf Altunışık'ın dedesi ve babası, çocuklarının Türk hekimlerin eline bırakılmasını istedi. Aile, Rusya'da hem maddi hem de manevi olarak perişan durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Uzmanı uyardı: 'İlgisiz kalan çocuklar hırçınlaşıyor ve ailelerinden uzaklaşıyor'

Son zamanlarda ailelerin çocuklara karşı ilgisizliği yaramazlığa neden oluyor. Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, ilgisiz kalan çocukların dikkat çekmek için hırçınlaşabildiğini söyledi.

Mide kanserinde beslenmeye dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, mide kanseri rahatsızlığı konusunda onkolojik tedavi gören hastalarda birleşik kombinasyonlu, kişiye özgü beslenme tedavisi uygulandığını belirterek, beslenme düzeni ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Profesörden sömestr tatili için dikkat çeken açıklama

Ülkemizde gribal enfeksiyonlardan kaynaklı artan vakalar sonrası profesörden dikkat çeken sömestr tatili açıklaması geldi.

Elazığ'da son bir yılda 153 bin 387 acil çağrıya cevap verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 2022 yılında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi ihbar hattına gelen toplam 153 bin 387 acil çağrıya cevap verdiklerini söyledi.

Başhekim Profesör Akdağ uyardı: 'Uzun süre kulaklık kullanımı işitme kaybı ve mantar oluşturuyor'

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, son zamanlarda bluetooth kulaklık ile uyurken bile müzik dinleyen özellikle gençlerde işitme kaybı ve mantar oluşumu olduğunu söyleyerek maruz kalınan tehlikeye dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Malatya'da 'Siz gelemezseniz biz geliriz' uygulaması

Malatya'da sağlık ekipleri, yaşlı ve hasta olup da sağlık kuruluşlarına gidemeyenlere, 'Siz gelemezseniz biz geliriz' uygulaması ile ayağına giderek hizmet veriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden tatlı imalathanelerine denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelin faaliyet yürüten tatlı imalathaneleri ve satış noktalarında denetim yaptı.

Ailelere 'internet' uyarısı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Psikolog Erhan Ateş ailelere internet uyarısında bulunarak, 4 yaşındaki bir çocukla, 14 yaşındaki ergen ya da 30 yaşındaki yetişkin bir bireyin aynı şekilde internette zaman harcamaması gerektiğini söyledi

Obezite çağın en önemli sağlık sorunu olarak öne çıkıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Op. Dr. Mehmet Ali Melik, obezitenin sıklığı ve sonuçları açısından çağın en önemli sağlık sorunu olarak öne çıktığına vurgu yaptı. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül ise bariyatrik cerrahi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk bilim insanlarından FMF hastalığı için umut veren proje

Malatya ve İzmir'de görev yapan 10 bilim insanı Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastalığı tanısı için yeni bir teknolojik ürün geliştirdi. Geliştirilen yöntemle hastalığın tanısı 30 dakikada belirlenecek.

Erken menepozda PRP tedavisi ile kendiliğinden gebelik

Adıyaman'da yaşayan Ercan ve Pirnur Unutmaz çifti, erken menepozda Diyarbakır'da PRP tedavisi ile müjdeyi aldı.

Kış çayının kullanımına dikkat

Diyarbakır'da etkisini sürdüren soğuk havayla birlikte aktarlarda yoğunluk arttı. Soğuk algınlığı ve gribe yakalanan vatandaşların kış çayı öncelikli tercihi oldu.

Anne-Baba Kavgası Çocuğu Nasıl Etkiler ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Pastalara moral ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 25 Aralık Devlet Hastanesini ziyaret ederek, moral verdi.

Toplam 3596 haber.