Sağlık

Sağlık Haberleri

Şehir şehir dolaşıp 4 tüp bebek denemesi başarısızlıkla sonuçlanan çift mutlu sona Diyarbakır'da ulaştı

4 tüp bebek denemesi sonrası çocuk sahibi olamayacağı söylenen çiftin bebek özlemi, Diyarbakır'da gördükleri tedavi ile sona erdi.

Zamansız uyku hali iş ve trafik kazalarına sebep olabilir

Gündüz aşırı uyku ve yarı uyku hali eğiliminde olmanın halk arasında sıklıkla görülen bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, günlük yaşamı kimi zaman olumsuz etkilediğini kimi zaman da iş ve trafik kazalarına yol açtığının altını çizdi.

Prof. Dr. Sivaslı ANKA'da poliklinik hizmeti vermeye başladı

Prof. Dr. Ercan Sivaslı, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği'nde hasta kabulüne başladı.

GAÜN'de Mustafa Civelek Çağrı Merkezi Laboratuvarı açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve CEYBER Eğitim Teknolojileri Ticaret A.Ş. arasında imzalanan hibe protokolü çerçevesinde kurulan Mustafa Civelek Çağrı Merkezi Laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı.

Randevu alan 171 bin kişi hastaneye gitmedi

2022 Yılının ilk 11 aylık döneminde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine MHRS üzerinden randevu alan 749 bin 22 kişiden 171 bini randevuya gelmedi.

Diyarbakır'da yatağa bağlı olarak tedavi gören hastalara destek

AK Partili Bağlar Belediyesi, yatağa bağlı olarak tedavi gören hastalar için yeni bir çalışma düzenledi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından temin edilen çok fonksiyonlu ve akıllı 30 yatak, çeşitli hastalıklardan dolayı yatağa bağlı yaşayan vatandaşlara dağıtılacak.

Eğlenerek öğreniyorlar

Malatya'nın Kale ilçesinde 'Sağlıklı Çocuklar Şenliği'nin' üçüncüsü düzenledi.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Büyükhatipoğlu Medical Point Gaziantep'te

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu Medical Point Gaziantep Hastanesi'nin hekim kadrosuna dahil oldu

Sosyal medya üzerinden sosyalleşenler 30 dakikayı geçince yalnızlaşıyor

Sosyal medyada 30 dakika üzerinde sosyalleşen vatandaşlar yalnızlaşarak iletişim problemi yaşıyor. Uzman psikologlar, Amerika'da yapılan araştırmanın bilançosunu açıkladı.

Kendini aniden buzdolabının önünde bulanlara uyarı

Diyarbakır'da Uzman psikolog Tülinay Seçkin, 'Gecenin bir yarısı kendinizi, buzdolabının önünde veya televizyon karşısında aşırı abur cubur tüketimi yaparken bulabiliyorsanız, birine öfkelenip kızdığınızda sinirinizi çatal ve kaşıktan alıyorsanız, sizi yemeğe götüren şey mide değil duygularınız' dedi.

Uzmanından kritik uyarı: Önlem alınmazsa 2050 yılında 10 milyona ulaşabilir

Kış aylarında olabilecek viral enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımının uygun olmadığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Bekçibaşı, 'Hastalığın erken döneminde evde bol sıvı alımıyla birlikte istirahat öneriyoruz' dedi.

Türk Kızılayı Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi

Türk Kızılay Derneği ilçe ilçe gezerek, kan bağışı kampanyası düzenlemeye devam ediyor.

Hastalara randevu uyarısı

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, hastanelerinden randevu alıp ancak muayeneye gelmeyen hastalara uyarıda bulunarak, 'Randevu almışsanız mutlaka randevuya gelin, gelmiyorsanız sistem üzerinden iptal edin' dedi.

Kahta'da 31 bin kişi hastane randevusuna gitmedi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2022 yılının 11 aylık döneminde Devlet Hastanesi'ne randevu alan 31 bin 679 kişi randevusuna gitmedi.

Kış aylarında üçlü salgına dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyon etkenleriyle daha sık karşılaşıldığına vurgu yaptı.

Kalbinde beş delik bulunan hasta ameliyat ile sağlığına kavuştu

Ziyaret amacıyla geldiği Gaziantep'te genel sağlık taraması yaptıran Mardinli Fuat Sağlam'ın kalbinde beş adet delik bulunduğu belirlendi. Fuat Sağlam, Sanko Hastanesi'nde yapılan açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Ülkede bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl kış aylarında yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit gazı ile hayatını kaybettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, 'Karbonmonoksit ile meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Hastanın bilinci açık ise temiz havaya çıkarılıp ardından sağlık kuruluşuna başvurulmalı bilinci kapalı ise oda havalandırılıp 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye sevki sağlanmalıdır' dedi.

Hastalıklarda psikolojik desteğin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Psikoloğu Kübra Demirkesen, kanser gibi tedavi süreci uzun olan hastalıklarda hastanın psikolojik iyilik halinin çok önemli olduğunu söyledi.

Viral enfeksiyon vakaları ile hastaneler doldu, uzmanlar yine maske ile korunmayı öneriyor

Diyarbakır'da havaların soğumasıyla beraber artış gösteren viral enfeksiyon vakaları nedeniyle hastaneler doldu. Prof. Dr. Recep Tekin, Covid-19 pandemisi dönemindeki gibi kapalı ortamlardan uzak durulmasını ve evde izole şekilde beslenmeye dikkat edilip, bol sıvı tüketilmesini önerdi.

Toplam 3594 haber.