Sağlık

Sağlık Haberleri

Kuzey Irak'tan geldi, şifayı Anka'da buldu

Kuzey Irak'tan gelen hasta, testis tümöründen, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen radikal orşiektomi ameliyatı ile kurtuldu.

Venaseal yöntemi ile varislerden ameliyatsız kurtulmak mümkün

Biyolojik yapıştırma adıyla da bilinen venaseal yöntemi ile anesteziye gerek kalmadan varislerden kurtulmak mümkün.

Çocuk acil servisleri doldu, uzmanlar uyardı maske, mesafe, hijyen tekrarlanmalı

Bu yıl pandemi döneminin ardından normalleşmeye geçilmesiyle birlikte çocuklarda beklenenden fazla grip vakaları görülmeye başlandı. Uzmanlar bu artışın dünya genelinde görüldüğünü söyledi.

Canlı yayın ile minimal invaziv prostat cerrahisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde çok sayıda katılımcının iştiraki ile minimal invaziv prostat cerrahileri toplantısı gerçekleştirildi. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan V. Hayrullah Kubba'nın katkılarıyla gerçekleşen toplantıya hastanenin Üroloji Uzmanları Op. Dr. Şehabettin Meto ve Doç. Dr. Mehmet Solakhan öncülük etti.

SANKO Üniversitesi hastanesi sıfır atık belgesi aldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 'Sıfır Atık Belgesi' aldı.

TÖTM'de ilk kez 'pulmoner kalp kapağı' değişimi yapıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde iki erişkin hastaya kapalı yöntemle pulmoner kalp kapağı operasyonu gerçekleştirildi.

Anne karnındaki bebeğe stent takıldı

Elazığ'da anne karnında idrar çıkış yolu darlığı tespit edilen bebeğe stent takılarak idrarını yapması sağlandı.

Sağlık Çalışanları 29 Bin Lira Promosyon Alacak

Malatya Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk, sağlık çalışanlarını 29 bin lira promosyon alacaklarını açıkladı.

Dicle Üniversitesinde Çocuk Cerrahi Kliniği yeniden hizmete girdi

Dicle Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniği dizayn edilerek yeniden hizmete girdi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersoy, SANKO Hastanesi'nde

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ersoy, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Eskimalatya'daki sağlık merkezinde çalışmalar sürüyor

Eskimalatya'nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için mülkiyeti Malatya Battalgazi Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük alan üzerinde geçtiğimiz Kasım ayında yapımına başlanılan 2 katlı Sağlık Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kadınlarda kısırlık nedenleri ve tedavi yöntemleri

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Ulusoy Poyraz, kadınlarda kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgileri verdi.

67 yaşında gözlüklerinden kurtuldu

Katarakt hastalığı sebebiyle görme sorunu yaşayan 67 yaşında emekli öğretmen Bedriye Leyla Sever Adıyaman'dan Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne tedavi için geldi. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kamil Yavuzer tarafından yapılan başarılı ameliyat ile gözlüklerinden kurtuldu.

Doç. Dr. Özcan, 'Algoloji bölümüne başvuran hastaların yüzde 80'i bel fıtığı hastalarıdır'

Algoloji bölümüne başvuran hastaların yüzde 80'inin bel fıtığı hastaları olduğunu belirten Doç. Dr. Sibel Özcan, 'Bunun yanında boyun fıtığı, Trigeminal Nevralji ve kanser hastalarına tedavi imkanı sunuyoruz. Hastalara hem ilaçla tedavi hem de girişimsel tedaviler uyguluyoruz' dedi.

Uzmanından uyarı: 'Kış mevsimi kalp sağlığını etkiliyor, C vitamini kalp sağlığını koruyor'

Kış mevsimini etkisiyle oluşan soğuk havalarda vücudun bağışıklık sisteminde normalden fazla zayıflama olabileceğini söyleyen Uzman Dr. Raif Kılıç, soğuk havanın kalp damarlarının büzüşmesine neden olduğunu belirtti.

Erken menopozda PRP ile doğal gebelik

Diyarbakır'da erken menopoz nedeniyle çocuk sahibi olamayan kadın, (Plateleth Rich Plasma) PRP ve fitoterapi yöntemiyle doğal gebelik yaşadı.

Metabolik ve bariatrik cerrahi sonrası beslenmeye dikkat

Diyarbakır'da Memorial Dicle Hastanesinde görevli Diyetisyen Şilan Alyamaç, metabolik ve bariatrik cerrahi sonrası beslenme konusu hakkında önemli önerilerde bulundu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde bir ilk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk mezunlarından Dr. Eyüb Dündar, Aralık 2022 yılı itibarıyla SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde kadrolu hekim olarak görev yapmaya başladı.

Kan bağışlayanlara piyano resitali

Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyasında öğrenciler, kan bağışlayan öğrenci ve akademisyenlere piyano resitali sundu.

Toplam 3602 haber.