Sağlık

Sağlık Haberleri

Şifa deposu 'Zivzik' narının hem fiyatı hem de rağbeti arttı

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçesinin köylerinde yetiştirilen ve bozulmadan 8 ay tazeliğini koruyan Zivzik narına soğuk havalarla ile birlikte Diyarbakır'da rağbet arttı.

Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek

Danimarka'nın batısındaki bir çiftlikte kuş gribi virüsünün tespit edilmesi nedeniyle 50 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.

Çöp toplayıcılarında artan cilt hastalıkları, bulaşıcı enfeksiyona dönüşüyor

Sokaklarda çöp toplayan geri dönüşümcülerde artan cilt hastalığı, bulaşıcı enfeksiyona dönüşüyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Hamza Aktaş, durumun cilt kanserine kadar varabileceğini söyledi.

Öz Sağlık İş Sendikası yeni yıla sağlıkçılarla girdi

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, yeni yıla Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarıyla girdi.

Diyarbakır'ın ilk bebekleri gözlerini açtı

Diyarbakır'da 2023 yılının ilk dakikasında dünyaya gelen iki kız bebeğe Zeynep Lina ve Nisa ismi verildi. Vali Yardımcısı Selim Çomaklı yeni yılın ilk annesini ve bebeği ziyaret ederek çeyrek altın hediye etti.

Bakan Koca, 2022’deki muayene sayısını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılında hastanelerdeki toplam muayene sayısının 465 milyon 444 bin 49 olduğunu açıkladı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde yeni yıl kutlandı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde '2023 Yılına Merhaba' temalı yeni yıl kutlaması gerçekleşti.

Yılbaşı sofralarına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, özenle hazırlanmış yılbaşı sofralarındaki sınırsız yiyecek ve içecek tüketiminin sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirterek, yeni yıla sağlıklı girmek için önerilerde bulundu.

Gaziantep'te 15. hastaya ilik ve kök nakli yapıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi, 2 ayrı hastaya gerçekleştirdiği kemik ili ve kök hücre nakli ile 15 hastaya şifa kaynağı oldu.

Güneydoğu'nun sağlık üssü Dicle Üniversitesi 2022'de 1 milyona yakın hastaya hizmet verdi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, hastanenin 2022 yılı verileri paylaştı. Dr. Akdağ, 'Poliklinik sayısına baktığımız zaman aşağı yukarı 827 bin, 1 milyona yakın hasta bakım potansiyelimiz oluşmuştur' dedi.

Üçlü salgına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, son günlerde üst solunum yolu hastalıklarında görülen artışa dikkat çekti. Influenza, RSV ve Covid 19 salgınlarının bir arada görülmeye başlandığını belirten Dr. Karakan, maske kullanımına ve el hijyenine dikkat etmenin en etkin koruyucu önlem olduğunu söyledi.

Hasretle bekledikleri bebeklerini 14 yıl sonra kucaklarına aldılar

Şanlıurfa'da yaşayan ve 14 yıldır evlat sahibi olamayan Mehmet Sinan, Mevsim Karaca çifti bebeklerini kucaklarına alarak Diyarbakır'da tedavi gördükleri kliniği ziyaret etti.

GAÜN'de LÖSEMİ ve LÖSEV semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Lösev Fayda Topluluğu tarafından hazırlanan 'Lösemi ve Lösev' konulu Seminer, GAÜN Gaziantep Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Yılbaşında beslenmeye dikkat

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Ustaoğlu, mide rahatsızlıkları ve ani kan şekeri yüksekliğini önlemek için yılbaşı günü az az, sık sık her zamanki gibi bir öğün planlaması yapılması gerektiğini söyledi.

Kalbinde 4 santim delik olan hasta kapalı kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da kalbinde 4 santim delik olan Leyla Barış, fazla kilosu olmasına rağmen Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde kapalı kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Ünler Hatem Hastanesi'nde

Hekim kadrosu ve branşlar konusunda her geçen gün güçlenmeye devam eden Özel Hatem Hastanesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler'i bünyesine kattı.

Doç. Dr. Akdeniz, 'Doğuştan kalp hastalıkları genellikle anne karnında başlıyor'

Doğuştan kalp hastalıklarının oluşum olarak genellikle anne karnında başladığını aktaran Doç. Dr. Osman Akdeniz, ' Annenin maruz kaldığı enfeksiyonlar, kullandığı ilaçlar, röntgen ışınları ve bazı genetik faktörler sonucunda oluşuyor. Doğuştan kalp hastalıklarının doğum sonrası tanısının konulması ve bazı kritik doğuştan kalp hastalıkları için erken tedavi ve takibinin yapılması gerekiyor' dedi.

Doç. Dr. Erkayıran Medical Point Gaziantep'te

Kişiye özel tedavi yöntemleri ve kaliteli hizmetleri ile bölgede öncü olan Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü, hekim kadrosunu da güçlendiriyor.

Uzmanı uyardı: Kışın saçta kepeklenme yaşayanlar 'seboreik egzama' olabilir

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Hamza Aktaş, mevsimsel geçişlerde kendini daha çok gösteren ve hastaları strese sokan saçta kepeklenme, aşırı yağlanmanın seboreik egzamayı işaret ettiğini dile getirdi.

Toplam 3602 haber.