Sağlık

Sağlık Haberleri

Elif ve Mehtap kardeşlerin ortopedik yatak mutluluğu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hayırsever bir aile tarafından Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan 'İyilik Havuzu' projesine bağışlanan ortopedik hasta yatağını, ALS Hastası Elif ve Mehtap Hakan isimli iki kardeşe teslim etti.

Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi'nde uzmanlar 'Denge'yi tartıştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülüğünde, paydaş üniversitelerin ilgili bölümlerinin işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi' 'DENGE' ana temasıyla gerçekleştirildi.

Kalça Kireçlenmesine Dikkat !

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Alperen Korucu konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Başkan Güder'den öğrencilere anlamlı hediye

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, okul ziyaretinde, Orduzu'daki ilkokul öğrencileri ile bir araya gelerek onlara diş bakım seti hediye etti.

Saatin kaç olduğunu öğrenmek için 112'yi aradılar

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2022'den bu yana gelen yaklaşık 573 bin çağrıdan 400 bini asılsız ve gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların saati öğrenmek için 112'yi aramaları pes dedirtti.

Diş öğrencilerinde beyaz önlük heyecanı

Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı Beyaz Önlük Giyme töreni heyecanı yaşandı.

Kışın Cildi Korumanın 8 Etkili Yolu!

Havaların iyice soğuduğu bugünlerde sonbahar ve kış aylarının kendine özgü olumsuz şartları cildimizi her zamankinden fazla yıprandırıyor.

Elazığ'da 'İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği 'semineri verildi

Elazığ Belediyesi tarafından personellere ve vatandaşlara, 'İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği' semineri verildi.

Akıllı mercek ile katarakt tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kamil Yavuzer katarakt ve tedavisi hakkında açıklama yaptı.

Influenza Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Nokta!

Havaların iyice soğuduğu bugünlerde virüsler de tam anlamıyla kol geziyor! Özellikle kapalı ortamlarda bulaş riskinin çok kolay olması nedeniyle çocukların en sık karşılaştığı hastalıkların başında Influenza (A) yani domuz gribi geliyor.

Umudunu yitirmeyen kanser hastası, 3 yıl sonra bebek müjdesi aldı

Diyarbakır'da 3 yıldır evlat sahibini olamayan ve 6 ay kemoterapi gören kanser hastası anne 2'li kombine tedaviyle bebek müjdesi aldı.

11 yaşındaki çocuğun karnında 10 santim kitle çıktı

Diyarbakır'da karın ağrısı şikayeti üzerine ailesiyle birlikte hastaneye başvuruda bulunan 11 yaşındaki Deniz Tabancı, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ameliyatla karnından 10 santimetre çapında kitlenin çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu.

KOAH dünyada yaygın 3 ölüm nedeninden biri

KOAH ile ilgili bilgiler veren Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Berker Öztürk, hastalığında tedavisinde hastalık seyrini kötüleştirilen rahatsızlıklardan kurtulmak için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerin önemli olduğunu söyledi.

Akciğer Kanseri Ameliyatında Tek Kesi Dönemi

Akciğer kanseri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanserden ölümler arasında ilk sırada yer alıyor.

Alkol bağımlılığında 'ilk kullanım' uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Alkol Bağımlılığı Komisyon Üyesi Doç. Dr. Erman Yıldız, bir programda, alkol bağımlılığı ile mücadele konusunda uyarıda bulunup, 'Bir kereden ne olur demememiz lazım. Kişiler kendilerini fark etmeden bağımlı olarak bulabiliyor' dedi.

Aile Hekimliği sistemi için düzenleme çağrısı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Pekdemir, hastanelerdeki yoğunluğun azalması için Aile Hekimliği sistemine düzenleme yapılması gerektiğini belirterek çağrıda bulundu.

Akciğer kanseri önlenebilir

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi'nde; GAÜN Hastanesi ve Yeşilay Gaziantep şubesi işbirliğiyle 'Tütün ve Akciğer Kanseri' konulu seminerde konuşan GAÜN Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Füsun Fakılı, Akciğer kanseri sıklığı yüksek bir kanser türüdür ancak önlenebilmektedir dedi.

Pankreas Kanseri Hakkında Doğru Sanılan 11 Yanlış Bilgi!

Günümüzde ölüme en sık neden olan kanserler arasında 4. sırada yer alan pankreas kanserinin 2030 yılı itibariyle, cinsiyet ayrımı olmaksızın, 2. sıraya yükseleceği öngörülüyor.

Hastane çalışanlarına Metin Hara ile etkili iletişim semineri

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi tarafından düzenlenen organizasyonla Kişisel Gelişim Uzmanı Metin Hara, Hatem Hastanesi çalışanlarına etkili iletişim ve stres ile baş etme yöntemlerini anlattı.

Toplam 3597 haber.