Sağlık

Sağlık Haberleri

Medıcal Poınt'te diyabete dikkat çekildi

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebi ile hastane lobisinde stant kuruldu.

Dicle'de sağlıkçılardan sağlıklı yaşam yürüyüşü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 14 Kasım Diyabet Günü ve 16 Kasım Dünya KOAH Günü dolayısıyla, toplumda farkındalık oluşturmak için sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

Gebelik döneminde diyabet teşhisine dikkat: Doğan çocuklar risk altında

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Demet Menteş Adıyaman, diyabet nedenleri olarak; 'Obezite, anne ve baba da veya ikisinde birden de olabilir diyabet hastalığının olması. Kadınlarda gebelikte tanı konmuş bir diyabet hastalığı, stres çok önemli. Stresli bir yaşam tarzı ve hareketsiz yaşam tarzı özelikle tip2 diyabete neden olabiliyor' dedi.

Doç. Dr. Faruk Kılınç, 'Diyabet, gittikçe artan küresel bir hastalık halini aldı'

Diyabetin gittikçe artan küresel bir hastalık halini aldığını belirten İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Kılınç, 'Toplumda kilo artışı, beslenme bozukluğu, hareketsizlik gibi etkenlerden kaynaklı olarak Tip 2 diyabetin tanısında artış var' dedi.

Akciğer kanserinde tamamlayıcı tedaviler anlatıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle 'Akciğer Kanserinde Tamamlayıcı Tedaviler' konulu bir program düzenlendi.

Diyabet kızı için farkındalık oluşturdu, onlarca diyabet hastayı coşkuyla eğlendirdi

Diyarbakır Final Okulları Kurucu Başkanı Şahin Otu, diyabet hastası kızı için 14 Ekim Dünya Diyabet Günü çerçevesinde diyabet hastalarıyla bir araya getirerek doyasıya eğlendirdi. Çocuklar, dileklerini dileyerek gökyüzüne balonlar eşliğinde bıraktı.

Uzmanlardan diyabet uyarısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, diyabete karşı en büyük savaşın yarını korumak için bugünden eğitim olduğunu söyledi.

Hakkari'den bebek umuduyla Diyarbakır'a gelen çift sevinçli haberi aldı

Hakkari'de yaşayan Şadiye Tekin, ileri yaş nedeniyle evlat sahibi olamıyordu, arkadaş tavsiyesiyle Diyarbakır'a gelerek aldığı tedaviler ile mutlu haberi aldı.

Nefes borusuna şeker kaçan çocuğu başhekim başarılı müdahalesiyle böyle kurtardı

Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan 2 buçuk yaşındaki çocuğun, kaldırıldığı hastanenin acil servisinde yapılan müdahaleyle kurtarılma anı hastanenin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Minik Can, o esnada acil serviste bulunan Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın'ın soğukkanlı ve başarılı müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Güneydoğu Anadolu'nun sağlık turizmine 'kalp' desteği

Liv Hospital Gaziantep Kalp Merkezi, tecrübeli ve donanımlı ekibiyle Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye'nin farklı bölgelerinin yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da multidisipliner hizmet veriyor. Yaklaşık 1 yıl önce 'kalp merkezi' olarak faaliyete başlayan Liv Hospital Gaziantep'in kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi poliklinikleri, her iki branşın koordineli çalışmasıyla hastalar için en etkin sonuçlara en hızlı şekilde ulaşmayı hedefliyor.

Mide şikayeti üzerine hastaneye gitti, böbreğinde 60 santim kist çıktı

Yaklaşık 2 yıldır mide ağrısı şikayeti yaşayan 34 yaşındaki Ferdi Erdem, Dicle Memorial Hastanesi'nde ameliyatla böbreğinden 60 santimetre çapında kistin çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu. Erdem, '60 santimlik kist, Mardin'deki hastanelerde görüştüğüm doktorları da çok şaşırttı' dedi.

Mideye hitap eden Güneydoğu Anadolu mutfağı, göz sağlığına olumsuz etki ediyor

Diyarbakır'da, Memorial Hastanesinde görevli Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, diyabet hastalığıyla birlikte gözlerde oluşan hasara dikkat çekerek, 'Maalesef bu bölgede dolmalarımız, kebaplarımız, ekmeğimiz çok ağır ve o yüzden de hastalarımız diyetlerine dikkat edemiyorlar. Bölgesele olarak daha çok bu hastalara Akdeniz iklimi şeklinde beslenmelerini öneriyoruz' uyarısında bulundu.

Doç. Dr. Ucuz: ' Bağımlılık bir hastalık, psiko sosyal bir bozukluktur'

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, bir söyleşi programında, bağımlılığın bir hastalık ve psiko sosyal bir bozukluk olduğunu dile getirdi. Ucuz, bağımlılık türleri arasına sadece madde bağımlılığının olmadığını aynı zamanda dijital ya da teknoloji bağımlılığının da olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da kursiyerlere madde bağımlılığı semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Madde Bağımlılığı Danışmanlık Destek Merkezi, DİSMEK kursiyerlerine 'Madde Bağımlılığı Konusunda Koruyucu Önleyici' seminer düzenledi.

Prof. Dr. Eren: 'Her Organ Bağışı Yeni Bir Umut'

03-09 Kasım Organ Nakli Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi Organ Nakli Merkezi ve GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla birçok yerde stant açıldı.

Uzmanından mide ve sindirim dostu zencefilin kullanım şekli uyarısı

Hem hastalıklardan korunmak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen bitki çeşitleri, doğal tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor. Mide ve sindirim dostu zencefilin de uzmanlar tarafından koruyucu hekim olarak kullanılması tavsiye ediliyor.

Diyarbakır'daki hayvan hastanesi, bölgede yabani ve evcil hayvanlara sağlık üssü oldu

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesi, tıbbi imkanları ve başarılı akademik kadrosuyla kent ve çevre illerden getirilen binlerce hayvanın sağlığına kavuşmasına imkan tanıyarak bölgede sağlık üssü görevini üstleniyor.

Medical Point'te organ bağış standı açıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası sebebiyle hastanenin lobisinde Bir İz Bırak Hayata temalı organ bağışı standı açtı.

Böbreğinde 13 santimlik taş tespit edilen hasta, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Elazığ'da, böbreğinde 13x8 santimetre büyüklüğünde taş tespit edilen hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan Perkütan Nefrolitotom (kapalı böbrek taşı ameliyatı) ile sağlığına kavuştu.

Toplam 3598 haber.