Sağlık

Sağlık Haberleri

Battalgazi Devlet Hastanesi son teknoloji ile hizmet veriyor

Modern binası ve ferah bekleme alanlarıyla hastalara en iyi şekilde hizmet vermeye başlayan Battalgazi Devlet Hastanesi'nde tüm alanlarda kullanılmaya başlanılan son teknolojik cihazlarla hasta kabullerine başlanıldı.

'İnternetten hastalık arama' hastalığına dikkat

Diyarbakır Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, internetten bulaşan 'siberkondri' hastalığına dikkat çekti. Psikolog Seçkin, 'Siberkondrik kişiler, yaptıkları araştırmada içinde bulundukları duruma teşhis koymaya çalışabiliyorlar. Bu da tıbba karşı bir güvensizlik oluşmasına, doktor-hekim arasında güvensizlik oluşmasına sebep oluyor' dedi.

Çocukta inatçılık, yapışıklık ve duyarsızlık gören ebeveynler psikiyatri uzmanına başvurmalı

Ülkemizde herhangi bir örneği bulunmayan Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Diyarbakır'da açıldı. Merkezde çocuk ergen psikiyatri uzmanlarının verdiği poliklinik hizmeti dışında diyetisyen ve çocuk gelişim uzmanları tarafından çeşitli atölyelerle destek sağlanmakta.

Genç kalmanın formülü stresten uzak durmak

Cilt uzmanları insan cildini etkileyen faktörleri dış ve iç olmak üzere ikiye ayırarak iç faktörlerde en fazla etkiyi stresin dış faktörlerde ise güneşin olduğunu söyleyerek bu konuda uyarıyor.

Kaymakam Baytak hastane denetledi

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Kadın Kaymakamı Kutsal Baytak, ilçe hastanesinde denetim yaptı.

Beynin merkezini kaplayan tümör sağ gözünü kör etti, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Gaziantep'te iki yıl önce beyninde tespit edilen kötü huylu tümör nedeniyle sağ gözünü kaybeden ve gördüğü tedaviye rağmen tümörün büyüdüğü tespit edilen genç adam, geldiği Elazığ'da yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

ANKA'da anne sütünün önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla, bebeklerin en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla anne sütü ve emzirme hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Çocuk romatolojisi Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk yan dal branşlarından olan ve hizmetleriyle öne çıkan Çocuk Romatolojisi Kliniği Gaziantep ve bölge halkına şifa dağıtıyor.

Gaün'de böbrek nakli kongresi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi ve Böbrek Nakli ve Hastalıkları Derneği iş birliğinde hazırlanan 1. Böbrek Naklinde Yenilikçi Uygulamalar Kongresi GAÜN Mvera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Dalmış: 'Kalıcı makyaj yapmadan önce cilt tipinizi tanıyın'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı makyaj yaptırmadan önce cilt tipinin iyice araştırılması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da Dünya Yürüyüş Günü etkinliği

Elazığ'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeni ile etkinlik düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde emzirme haftası etkinliği

'Bebek Dostu Hastane' unvanına sahip SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası çerçevesinde bilgilendirme yapmak ve anne sütünün önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu.

Tansiyon ve şeker hastalıklarının kaynağı uykusuzluk olabilir

Diyarbakır'da çeşitli nedenlerden dolayı uyku bozuklukları olan hastalar, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Uyku Bozuklukları Merkezinde şifa buluyor.

Anne sütü ile beslenen çocuk daha dirençli oluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım uzmanı Dr. Öğretim üyesi Aslı Melekoğlu, yaptığı açıklamada, 'Anne sütü ile beslenmiş bebeklerin astım, alerji ve çocukluk çağı şeker hastalığına karşı daha dirençli oldukları gözleniyor' dedi.

'Hipo hipo' hastalığı 13 yıllık evlat hasretine engel olmadı

Şanlıurfa'da yaşayan Yıldız ve Metin Kaya çiftinin 13 yıllık çocuk özlemi, Diyarbakır'da aldığı tedavi sonucu son buldu. Gebelik müjdesini alan Kaya çifti, şimdi çocuklarını kucaklarına alacakları günü iple çekmeye başladı.

Diyarbakır'da UMKE il tatbikat kampı yapıldı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Kurtarma Ekibi (UMKE) Birimi tarafından yurt içinde ve yurt dışında meydana gelebilecek afetlerde daha etkin ve verimli sağlık hizmeti sunulması amacıyla UMKE il tatbikat kampı yapıldı.

Böbreğinde 8 santimlik tümör bulunan hasta Şehir Hastanesinde sağlığına kavuştu

Elazığ'da karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden ve böbreğinde 8 santimlik adrenalin hormonu salgılayan tümöral kitle tespit edilen hasta, yapılan laparoskopik yöntem ile sağlığına kavuştu.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri tarihi geçmiş 51 kilo ürün imha etti

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimde 51 kilogram tarihi geçmiş ürün imha etti.

Kayapınar'da pedallar kalp sağlığı için atıldı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından 'Dünya Kalp Günü' çerçevesinde 'Sağlık İçin Hareketi Seçin' sloganı ile bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Toplam 3598 haber.