Sağlık

Sağlık Haberleri

Gaziantep'te ozon tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, ozon tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Hastanelerde tatbikatlara ağırlık

Malatya'dan Doğu Anadolu fay hattının geçmesi ve riskli iller arasında yer alması nedeniyle hastanelerde tatbikatlara ağırlık verilerek, muhtemel bir deprem ve yangın gibi afet durumunda yapılacaklar teorik ve pratik eğitim ile anlatılıp gösterilmeye devam ediliyor.

Kurdeşen'de tedavi mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, kurdeşen olarak da bilinen ürtiker hastalığının tedavisi mümkün olduğunu belirterek, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

13 aylık bebeğin böbreğinden çıkan taş şaşırttı

Elazığ'da 13 aylık Zeynep Arya Bozkurt'un böbreğinden çıkan 5 santimetrelik taş şaşırttı. Böbrekte oluşan taş, mini perkütal tekniği ile yapılan başarılı operasyonla alındı.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Lazer sonrası cildinize nasıl bakacağınız önemlidir'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, lazer epilasyonun dünyadaki en popüler kozmetik uygulamalarından biri olduğunu belirterek, uygulama sonrası cilde nasıl bakılması gerektiğinin de önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Demirdağ: 'Kuduz, aşı ile önlenen hayvan kökenli hastalıktır'

Kuduzun aşı ile önlenen hayvan kökenli bir hastalık olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 'Ülkemizde de geçen yıl 200 binin üzerinde şüpheli ısırık vakası bildirildi. Üç tane de kuduz vakası kayıtlara geçti. Şüpheli durumlarda muhakkak kuduz merkezlerine bilgi verilmesi gerek' dedi.

Dalmış: 'Ciltteki siyah noktalara elveda diyebilirsiniz'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolunun daha kolay yıkayabilmeniz için gözenek içindeki kalıntıları gevşetmeye yardımcı olacak bir peeling ovma veya maske kullanmak olduğunu söyledi.

Maden Suyu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Maden sularında zengin bir şekilde bulunan magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum ve daha pek çok faydalı mineral insan yaşamı için vazgeçilmez önem taşıyor.

Sağlıkçılara afet eğitimi

Birçok bölgesi birinci derecede deprem kuşağında bulunan Malatya'da afet eğitimine ağırlık veriliyor.

Pandemiye rağmen dünyada ölümlerin bir numaralı nedeni kalp ve damar hastalıkları

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Karabulut, 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle konuştu. Dr. Karabulut, 'Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde bile yine bütün dünyada bir numaralı ölüm sebepleri kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerdir' dedi.

Göz problemleri okul başarısını etkiliyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Hakim, göz probleminin çocuğun gelişimini, okul başarısını ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirterek, görme kusurlarının erken teşhisinin tedaviye daha hızlı cevap vermesi nedeniyle çok önemli olduğunu ifade etti.

Psikiyatri Uzmanı Dönmezler, SANKO'da

Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Dönmezler, SANKO Üniversitesi Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Yeni hastanede ilk doğum heyecanı

Malatya'da depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılıp yeniden yapılan ve 21 Haziran 2022'de hasta kabulüne başlayan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinde ilk doğum gerçekleşti.

Kalp Krizinin ‘Sinsi’ Belirtilerine Dikkat!

Kalp ve damar hastalıkları dünyada ölüme yol açan etkenler arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor.

Sağlık için doğada buluştu

Şehitkamil Belediyesi tarafından Avrupa Spor Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen 'Doğa Yürüyüşü' programına yüzlerce kişi katıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Bizim amacımız, burada bir farkındalık oluşturmak. Bizleri yalnız bırakmadığınız için, bu farkındalığa destek verdiğiniz için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahipleri talep etti, 7 yılda 3077 hastaya evde hizmet verildi

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bünyesinde 2015 yılında kurulan Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Bölümü ile 7 yılda 3077 hastaya diş ve ağız sağlığı hizmeti verildi.

Böbrek taşı tedavisinde thulium fiber teknolojisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi. Yeni teknolojilerle sağlıkta referans merkezi konumuna gelen hastanede böbrek taşı tedavisinde Thulium Fiber Lazer Cihazı kullanılmaya başlandı.

85 yaşındaki kadının rahminden 25 santimlik kitle çıkartıldı

Gaziantep'te yaşayan 85 yaşındaki Keteyün Yüksel, rahminde yer alan 25 santimetrelik kitle Medical Point Gaziantep Hastanesinde başarılı bir ameliyatla çıkarıldı.

Türkiye'de yılda yaklaşık 2 bin 500 yeni doğan bebeğe işitme tanısı konuluyor

Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülkemizde her yıl yeni doğan yaklaşık 2 bin 500 bebeğe işitme engeli tanısı konuluyor. Uzmanlar, yeni doğan bebeklere en geç 3 gün içerisinde işitme testi yapılması gerektiğini belirterek, ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Toplam 3596 haber.