Sağlık

Sağlık Haberleri

Tırnak bakımı yapılmayan büyükbaşların süt verimi düşüyor

Büyükbaş hayvanlarda et ve sütten ekonomik kayıplar yaşanmaması için yılda 1 kez hayvanların tırnak bakımının yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Çocuklarda bağışıklığı güçlendirmek için tüyolar

Uzmanlar, okulların açılmasıyla birlikte yaz tatili döneminde değişen alışkanlıkların çocuklarda uyum sürecini etkileyebileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

İşlev görmeyen böbreği başarılı ameliyat ile alındı

Karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama ve tansiyon yüksekliği gibi şikayetlerle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne başvuran hastanın muayene bulguları neticesinde böbreğinin işlev göremez hale geldiği tespit edildi. Hasta için hayati tehlike oluşturan böbrek, gerçekleştirilen Laparoskopik Nefrektomi (Kapalı Böbrek Ameliyatı) ile alındı.

Sağlıkçılara afet eğitimi

Büyük bölümü birinci derece deprem kuşağında bulunan Malatya'da afet eğitimlerine ağırlık veriliyor. Bu çerçevede, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına afet eğitimi verildi.

Önümüzdeki yüzyıl içerisinde kalp yetmezliği pandemisi bekleniyor

Teknolojinin gelişmesiyle birçok hastalığın tedavi edilmesi yaşam sürecini uzattı. Uzmanlar, önümüzdeki yüzyıl kalp yetmezliği pandemisi başlayabileceğini açıkladı.

Kanser tedavisinde radyonuklid ile nokta atışı çözümler

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nükleer Tıp Ünitesi, Radyonüklid Tedavi Biriminde Teranostikler ile Yeni Tedavi Yaklaşımları yurt içi ve yurt dışından gelen hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı yeniden başladı

Gaziantep'te yapımına uzun yıllar önce başlanan 1875 yataklı Şehir Hastanesi Rönesans İnşaatın devir almasıyla yeniden başladı.

Uzman psikolog uyardı: 'Ailelerin kendi kaygıları öğrencilerde başarısızlık duygusu ve ödevlere karşı dirençlere neden oluyor'

Diyarbakır'da Memorial Dicle Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Olcay Geçgel, okulların açılmasıyla beraber yeni okula başlayan öğrencilerin ödev yapmama veya kaygılı davranmalarının nedenini açıkladı.

Zooloji profesöründen Suriye üzerinden Türkiye'ye 'Asya Kaplan Sivrisineği' uyarısı

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, son günlerde Türkiye'de hava sıcaklarının normalinin üzerinde seyrinden ötürü cins sivrisinek vakalarında hastanelere başvuruların arttığına dikkat çekerek, popülasyonu artan Aedes Sivrisineğinin taşıyıcı virüslerle insanlarda hastalığa sebebiyet verebileceğini söyledi.

Mevsim geçişinde solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Sarsu, solunum yolu enfeksiyonlarının sonbaharda en sık görülen enfeksiyonlar olduğunu söyledi.

LÖSEV'in 'İyilikler Tırı' Elazığ'daki ailelere yardım ulaştırdı

Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından oluşturulan 'İyilikler Tırı' kanserli çocuk ve yetişkin hastalara yardım dağıtmak için Elazığ'a geldi.

Tatil dönüşü cilt lekeleri ve saç dökülmelerine dikkat

Diyarbakır Memorial Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamza Aktaş, yazın ciltlerinde meydana gelen lekeler ve saç dökülmeleri nedeniyle işlem yaptırmak isteyenlere merdiven altı işlem yapılan yerlerden uzak durmaları ve önce bir hekime danışmaları tavsiyesinde bulundu.

Malatya'ya, Türkiye ortalamasının üzerinde sağlık yatırımı yapıldı

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya'ya, Türkiye ortalamasının üzerinde sağlık yatırımı yapıldı dedi.

Çocuklarda inmemiş testis tedavisi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Zeki Karakuş, zamanında doğan her yüz çocuktan birinde, erken doğan her yüz çocuktan ise 5-6'sında inmemiş testis görüldüğünü söyledi.

Sigara dumanı erken yaşlanmayı tetikliyor

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, kişinin sigara içmemesine rağmen pasif içici olarak bulunduğu ortamda maruz kaldığı dumanların cildi olumsuz etkilediğini söyledi.

Sezaryen doğumdan sonra 'skar defekti' hastalığına dikkat: Gebe kalma ihtimalini düşürüyor

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Ali Emre Tahaoğlu, İstmosel (skar defekti) hastalığının kadınlarda sezaryen doğumdan sonra gebe kalma ihtimalini düşürdüğünü söyledi.

Dr. Şan Medıcal Poınt Gaziantep'te

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Sibel Şan Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Eşini hastaneye götürdü, kendisi vefat etti

Malatya'da rahatsızlanan eşini hastaneye götüren Aile Hekimi Dr. Ertunga Takçı gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kadınlara kalıcı kaş tasarımı önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir dalmış, kaş tasarımının kalıcı makyajın en popüler biçimlerinden biri olduğunu belirterek kadınlara önerilerde bulundu.

Toplam 3596 haber.